به گزارش پارسینه، گزارشهای منتشره در رسانهها از افزایش بیماران کرونا در استانهای هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی، کرمان و مرکزی و احتمال قرمز شدن وضعیت تهران خبر میدهد. بر اساس این گزارشها در تهران دو شهرستان فیروزکوه و دماوند از نظر شیوع بیماری کرونا، در وضعیت قرمز به سر میبرند.
علاوه بر این دو شهر، ۳۰ شهر دیگر ایران در وضعیت قرمز به سر میبرند و شیوع گونه جهش یافته هندی ویروس کرونا مشهور به «دلتا» عامل افزایش دوباره بیماران ارزیابی شده است.
عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹، با اشاره به اینکه در تهران «با شیبی خیلی آرام» بیماران مراجعه کننده به بیمارستان در حال افزایش است، گفته است احتمالا در اواخر تیرماه موج جدیدی از شیوع کرونا رخ خواهد داد.
او با اشاره به اینکه ایران بین ده کشوری که قرار دارد که بیشترین مرگ روزانه ناشی از کرونا را گزارش میدهند، گفته است با وجود این وضعیت، پوشش واکسیناسیون در ایران «ده درصد میانگین جهانی است» و ایران از نظر انجام تستهای کرونا برای بیماریابی نیز عقب است و «در رتبه ۱۱۷ دنیا» قرار دارد.
براساس اعلام وزارت بهداشت ایران در حال حاضر به لحاظ میزان شیوع ویروس کرونا، ۳۲ شهر در وضعیت قرمز و ۱۷۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۴۲ شهر در وضعیت زرد هستند که با مقایسه آن با هفته گذشته مشاهده میکنیم که ۱۰ شهر به شهرهای قرمز ایران افزوده شده و نقشه ایران از سمت جنوب شرقی در حال قرمز شدن است.
علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است "نقشه کرونایی کشور در بخشهای جنوبی به رنگ قرمز درآمده است و شاهد افزایش شمار مبتلایان در پنج استان جنوبی کشور هستیم، استانهای هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان با افزایش بیماران بستری در بیمارستانها مواجه هستند. "
به گفته ناجی "در استان تهران ۲ شهر فیروزکوه و دماوند قرمز شدهاند و خطر سرایت بیماری به سایر مناطق استان و قرمز شدن پایتخت وجود دارد و از آنجایی که پایتخت چهارراه اصلی تردد در کشور محسوب میشود، نقش مهمی میتواند در انتقال ویروس و بیماری ایفا کند".
براساس آمارها تاکنون در ایران بیش از ۳ میلیون ۱۵۷ هزار نفر مبتلا به کرونا شده و ۸۳ هزار ۷۱۱ نفر جان خود را از دست دادهاند.
اما از سوی دیگر خبر میرسد به دنبال اعلام دولت بنگلادش برای اعمال محدودیتهای آمد و شد یک هفتهای برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در داکا، پایتخت این کشور، هزاران نفر در حال ترک پایتخت هستند.
اغلب این افراد، کارگران مهاجرند که تلاش میکنند به خانههای خود بازگردند. طرح منع آمد و شد که قرار بود از روز دوشنبه آغاز شود، تا پنجشنبه عقب افتاده، اگرچه دولت میگوید تا آن زمان برخی از محدودیتها کنونی همچنان برقرار خواهد بود.
از زمان اعلام اعمال این محدودیتها، این دومین روز است که مردم برای خروج از پایتخت به ایستگاههای کشتی حمل مسافر هجوم آوردند.
بی بی سی به نقل از مقامات بنگلادش گزارش داده همه ادارات، چه دولتی، چه نیمه دولتی و حتی خصوصی در طول اعمال محدودیتها بسته خواهند ماند.
سخنگوی وزارت بهداشت بنگلادش گفته است که از نیروی پلیس و مرزبانی برای اعمال محدودیتها استفاده خواهد شد. وی به خبرگزاری فرانسه گفته است که در صورت ضرورت از ارتش نیز کمک گرفته خواهد شد.