به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، میوههای نوبرانه با رنگ و لعاب خود در سینیهای مغازههای سنتیتر شهرکرد به چشم میخورند، قدیمترها مردم این شهر سبد سبد میوه برای خانواده میخریدند و در هر میهمانی میوه فراوان دیده میشد اما قبل از اینکه کرونا بیاید گرانیها به کشور آمد و دیگر میهمانیها هم رنگ و لعاب گذشته را نداشت از شام و دورهمی که هیچ خبری نبود و کم کم میوه هم دارد از سبد خانوار حذف میشود.
امروز اکثر مردم شهر فقط میتوانند رنگ و روی میوهها را ببینند اگر چند روز دیگر نیایند و دیدن میوهها را هم پولی نکنند! البته قصه گرانی میوه حکایت تازهای نیست چرا که هر از گاهی با آمدن میوههای نوبرانه، قیمتها به اوج خود میرسد.
کم کم راهی بازار شدم تا از اوضاع و احوال مردم در خصوص گرانی میوه با خبر شوم، قیمت میوه را از میوه فروشان متعدد میپرسم و متوجه تفاوت قیمت هم میشوم! به یکی از فروشندگان میگویم چرا قیمتها اینقدر بالا است؟ نگاهی با تاسف میاندازد و میگوید اگر کالایی میشناسید که قیمت آن ثابت مانده به من هم بگویید، کسی موافق گرانی نیست چرا که این به ضرر همه ما است.
جلوتر رفتم مغازه میوه فروشی سراغ دارم که میوههایش را نسبتا ارزانتر میدهد، نزدیک که شدم روی تابلویی که همیشه حراج انواع میوه مینوشت این بار هندوانه را کنار قیمت گرانی گذاشته بود و دیگر از نوشته "هندوانه به شرط چاقو" خبری نبود، بله دیگر مثل ایام گذشته هم نیست که چاقو بزنند در پوست هندوانه و سرخی او رضایت مشتری و شرط خرید او باشد، علاوه بر افزایش قیمتها کیفیت هم به میزان زیادی کاهش یافته است.
اقشار کمدرآمد با گرانی میوه دست و پنجه نرم میکنند
همینطور که در هیاهوی بازار و لا به لای میوهها میگشتم آقای مسن سالی را دیدم که چند عدد زردآلو خریده بود و از مغازه خارج شد، خودم را معرفی کردم، آقای صالحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با گلایه از وضع گرانی و تورم افسار گسیخته، اظهار داشت: از تک تک آقایان مسئول گلایه دارم، خانوادهای میشناسم که در ماه نتوانسته جز هندوانه میوه دیگری بخرد، در جریان هستم که دو سال است لب به میوههای نوبرانه نزدند.
او که از حقوق بازنشستگی کم و هزینههای سرسام آور گلایه فراوان داشت، در ادامه گفت: حق مردم آن هم مردمی که این چنین همیشه در صحنه هستند، بیمحبتی و بیتدبیری مسئولین راحت طلب نیست، قیمتها در گذشته افزایش پیدا میکرد اما نه اینگونه که از خواب بیدار شویم و چند تومان یکباره بر روی کالاها بیاید.
صالحی بیان داشت: آیا قیمت میوه به تحریم ربط دارد؟ آیا قیمت کالاهای داخلی به مذاکره بستگی دارد؟ گرانی اندازه دارد! فشار بر مردم زیاد است و مردم نباید برای امکانات اولیه زندگی خود نگران و مضطرب باشند.
اگر کرونا نبود، با تقاضای بالای میوه، قیمتها سر به فلک میکشید
جمشید آل مومن، رئیس اتحادیه میوه و تربار شهرستان شهرکرد، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، اظهار داشت: گرانی در همه چیز مشهود است و تاثیر خود را بر روی زندگی مردم گذاشته است و خواه ناخواه توان خرید مردم در هر زمینهای را کاهش داده است.
وی ادامه داد: برخی مسئولان میگویند فلان چیز را نخورید و مصرف نکنید این تنها راهکاری است که به ذهنشان خطور میکند! میگویند هر آنچه را گران میکنیم شما دیگر مصرف نکنید.
رئیس اتحادیه میوه و تربار شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه میوه از سبد کالای مردم حذف شده است، تصریح کرد: در استان چهارمحال و بختیاری امسال درختان دچار سرمازدگی شدند و محصول زیادی نداشتند.
آل مومن ادامه داد: کمبود آب در کشور و صادرات میوه به کشور همسایه موجب این تورم افسار گسیخته شده است و اگر کرونا نبود و مهمانی و عروسیها تشکیل میشد و تقاضا بالا میرفت قیمت میوههای نوبر سر به فلک میکشید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته است، فروشندگان هم متضرر شدند و در حال جمع کردن مغازههای خود هستند چرا که اگر حتی کمی از میوهها باقی بمانند از بین میروند و دیگر نمیشود آنها را فروخت.
سرمازدگی، کاهش تولید، کمیود آب، صادرات و .. دلایل گرانی میوه و تره بار هستند اما باید گفت اگر برنامه درستی باشد و نظارتها به صورت جدی انجام شود، قیمتها تعدیل میشوند و حداقل، قیمتها در تمام مغازهها یکسان است.
انتهای پیام/7540/ی