به گزارش ایرنا، اعظم السادات امامی روز سهشنبه در نشست تخصصی با فعالان حوزه ازدواج استان یزد افزود: برای گسترش فرهنگ این امر مهم در جامعه، هر فردی و گروهی به خصوص تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد بسیار نقشآفرین هستند و باید وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهند.
وی با بیان اینکه تاکنون اقدامهای فراوانی در حوزه جوانان برای ازدواج در سالهای اخیر صورت گرفت اشاره کرد و یکی از آسیبهای جدی در حوزه جوانان را موازیکاری دانست و یادآور شد: باید تدابیری اندیشیده شود تا از موازیکاری و نبود انسجام در حوزه جوانان جلوگیری شود و برنامههای جدید و متنوع برابر با ماموریت هر دستگاه در حوزه جوانان طراحی و اقدام شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه جوانان به عنوان بازوی اجرایی ادارهکل ورزش و جوانان در حوزه ترویج ازدواج آسان، آگاهانه و پایدار در بحث تامین منابع مورد نیاز برای نوعروسان جوان بیبضاعت و کمبضاعت و برگزاری دورههای آموزشی توانمندسازی قبل، حین و پس از ازدواج اقدام موثر و قابل توجهی انجام دادند.
امامی بر ترویج فرهنگ ازدواج آسان و به دور از تجمل در بین جوانان و خانوادهها اشاره کرد و گفت: هرچند بسیاری از مسایل مربوط به ازدواج رنگ و بوی اقتصادی دارد ، اما اگر به دقت بررسی شود باورهای فرهنگی هم در این حوزه مقولهای مهم است که باید با فرهنگسازی ازدواج آسان در جامعه نهادینه شود.
در این نشست فعالان حوزه ازدواج استان به بیان گزارشی از اقدامهای خود در بحث ازدواج پرداختند و بر همافزایی در این حوزه تاکید کردند
هماکنون استان یزد ۲۵۰ سازمان مردمنهاد، ۲۶۰ تشکل غیردولتی وابسته به بهزیستی و حدود ۱۰۰ سمن که از ورزش و جوانان اعتبارنامه دریافت کرد، فعال است.
همچنین مدیرعامل شبکه فعالان ازدواج یزد دیروز دوشنبه برابر۲۸ تیرماه جاری گفته بود: سال ۱۳۹۹ رشد ازدواج در کشور در مقایسه با سال قبل چهار درصد و در استان ۱۰ درصد بود که این آمار نشان دهنده توجه خوب خانوادهها به این موضوع است .
حجتالاسلام هادی امامی در نشست تخصصی ازدواج با خبرنگاران استان افزود: تاکنون برای ارتقای وضعیت ازدواج در یزد از سوی مسوولان، خیران، تشکلها و دستگاههای مختلف اقدامات فرهنگی و اجرایی خوبی صورت گرفت ولی به دلیل اهمیت موضوع کافی نیست و باید بیش از گذشته به خصوص از سوی رسانههای گروهی همکاری شود.
وی اظهارکرد: برای گسترش ازدواج که جزو دغدغههای مهم مقام معظم رهبری است نه یک دستگاه و تشکل بلکه همه مردم و مسوولان با همکاری هم باید برای رفع موانع و زمینهسازی برای گسترش آن با همراهی رسانههای گروهی اقدام کنند.
همچنین ۲۱ تیرماه جاری مدیرکل ورزش و جوانان یزد گفته بود: سال گذشته هفت هزار و ۹۱ مورد ازدواج در استان به ثبت رسید که از لحاظ تعداد در جایگاه دوم بعد از خراسان جنوبی قرار دارد.
مسعود شریعتی به مناسبت هفته ازدواج در نشست برخط با خبرنگاران افزود: این تعداد ازدواج نسبت به سال قبل از آن ۱۰.۹۴ درصد رشد دارد که علت آن فعالیتهای فرهنگی و همکاری خانوادهها و گسترش فرهنگ این امر مهم در جامعه است .
وی اظهارکرد: مردم یزد و خانوادهها بیش از گذشته به ازدواج توجه دارند و باید با همکاری بخشهای مختلف ، خیران ، مسوولان و فعالیتهای فرهنگی شاهد تعالی آن در بین مردم استان باشیم .
این استان با ۱۱ شهرستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادیها زندگی میکنند.