به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اقبال عباسی ظهر امروز در ستاد مدیریت بیماری کرونای استان چهارمحال و بختیاری با گلایه از عدم اجرای مصوبات، اظهار داشت: مسئولان دستگاههای مختلف از جمله فرمانداران، سازمان صمت، علوم پزشکی، اصناف و نیروی انتظامی باید گزارش دهند که چرا مصوبات قبلی ستاد استانی و شهرستانی کرونا انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه تعطیلی کامل استان در حیطه وظایف استانداری نیست، افزود: جلسات ستاد استانی کرونا باید هفتهای دو مرتبه برگزار و در گزارشهای مکتوب علل عدم اجرای مصوبات از سوی دستگاههای اجرایی ذکر شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان داشت: با توجه به رنگبندی شهرستانها میتوان محدودیتها، ممنوعیتها و نظارتها را اعمال کرد و مدیریت رصد و کنترل عدم برگزاری مراسمها، جشنها، مسابقات و... باید اختصاصا از سوی فرمانداران باید انجام و شهرداریها و بخشداریها و همه دستگاههای تحت امر فعال و تجهیزات و نیروی مورد نیاز را درخواست و در صورت عدم همکاری هر دستگاه یا مسئولی گزارش ارائه کنند.
عباسی عنوان داشت: در وضعیت قرمز براساس رنگبندی باید ادارات با یکسوم ظرفیت فعالیت و تجمعات نیز با همین ظرفیت برگزار شوند، هفت گروه شغلی نیز باید تعطیل و رسیدگی به شکایات از سوی سازمان صمت انجام شود.
وی تصریح کرد: اصناف، تعزیرات حکومتی و سازمان صمت باید در بازرسی و نظارتها همکاری لازم را داشته و مسئولیت کنترل ترددها برعهده نیروی انتظامی است و فرمانداران باید این موضوع را رصد و در صورت عدم اجرای مصوبه گزارش عدم همکاری به استانداری ارائه دهند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: تصمیمگیری در مورد برگزاری عزاداری محرم منوط به مصوبات ستاد ملی کرونا است.
مسئولان اهمالکننده تحت تعقیب قانونی
عبدالرضا علیمحمدی، دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد در ادامه ستاد کرونا توضیح داد: ورودی شهرها باید کنترل شود و فرمانداران، مسئولان نیروی انتظامی و همه مسئولانی که در اجرای مصوبات ستاد کرونا اهمال کنند تحت تعقیب قانونی قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه خودروی بومی یا غیربومی نباید تردد و حتی در شهرها و روستاها نیز باید رفت و آمد کنترل شود، افزود: تعطیلی ساعتی اصناف باید در موعد مقرر شبانهروز انجام و فرماندایهای هر شهرستان موضوع را پیگیری کنند.
علیمحمدی اضافه کرد: ظرفیت کارکنان ادارات در وضعیت قرمز یکسوم است که باید رعایت شده و جلوی برگزاری هرگونه مراسم و تحمعی در استان باید گرفته شود.
ارادهای برای رعایت محدودیتها در استان نیست
مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز اظهار داشت: سویه جدید کرونا موسوم به دلتا حدود 70درصد سرایتپذیری بالاتری نسبت به نوع ووهان دارد و بیعلامت، کمعلامت و غیرقابل پیشبینی بوده و با وجود استفاده از ماسک و واکسینه شدن نیز احتمال ابتلا به آن وجود دارد اگرچه احتمال ابتلا یا مرگ و میر کمتر است اما افراد حداقل میتوانند ناقل باشند.
وی افزود: نوعی کرختی و سستی در رعایت پروتکلهای بهداشتی بر جامعه حاکم شده و مردم مجالس عروسی، عزادازی و جشنهای تولد و... برگزار میکنند اما در همین مجالس دهها نفر مبتلا میشوند که باید به صورت جدی نظارت و پیشگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان داشت: محدودیتها و ممنوعیتها در جامعه نظاممند اجرا نمیشود و هیچ ارادهی برای اجرای جدی آنها وجود ندارد، در حالی که در موجهای قبلی استانها به مرور گرفتار میشدند اما در این موج همه کشور همزمان درگیر و با کمبودهایی روبرو است.
شیرانی با اشاره به اینکه حدود 35 درصد تستهای رپید نتیجه منفی کاذب دارند، عنوان داشت: تاکنون 10هزار نفر تست رپید مثبت دلتا در استان داشتهاند و اگرچه آمار رسمی مبتلایان روزانه حدود 5