به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بیماری های خاص و صعب العلاج در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه از جمله ایران در حال افزایش هستند و در واقع از مهمترین علت مرگ و میر و ناتوانی به شمار می رود.
بیماریهای خاص درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر این بیماریها را خواهد داشت. بیماریهای خاص در گذشته محدود به بیماریهایی چون «تالاسمی، هموفیلی و مشکلات مزمن کلیوی» بود اما به مرور زمان بیماری هایی چون «ام اس، دیابت، سرطان، ای بی و اوتیسم» هم به این مجموعه پیوسته است.
کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از نهادهای حمایتی است که حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج را زیر چتر خود قرار داده است و ساماندهی و ارتقای وضعیت بیماریهای خاص در زمینههای مختلف درمانی، دارویی، آموزشی، پیشگیری و اجتماعی را در دستور کار خود دارد و در تلاش برای بهبود وضعیت بیماران خاص و صعب العلاج است.
سیده فاطمه تقوی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان در همین رابطه از تحت پوشش قرار گرفتن یک هزار بیمار خاص و صعبالعلاج در استان سمنان خبر داد و گفت: این تعداد تحت پوشش طرحهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قرار دارند.
وی بیان کرد: در این طرح از ظرفیت پزشکان خیر و نیکوکار در راستای ارائه خدمات درمانی به این بیماران استفاده می شود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان گفت: در استان سمنان 115 پزشک و نیروی درمان در قالب حامیان کودکان نیازمند و یاریرسان مددجویان و نیازمندان بیمار در بیمارستانها، مراکز درمانی و کلینکها یاریرسان این افراد هستند.
تقوی بیان کرد: در طرح حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان از بیماران خاص و صعب العلاج با جدیت 2 امر مهم معیشت و توانمندسازی اثربخش دنبال میشود.
وی از انعقاد قرارداد با پزشکان عمومی و متخصص، دندانپزشکی، کلینیکهای درمانی، بیمارستانها و مراکز پاراکلینیکی ازجمله رادیولوژی، سونوگرافی و آزمایشگاه در سطح استان سمنان با هدف ارائه خدمات مطلوب درمانی و بهداشتی به مددجویان تحت حمایت خبر داد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان سمنان تأکید کرد: برقراری ارتباط با جامعه پزشکی استان زمینه مشارکت آنها در برنامههای کمیته امداد و انجام مسئولیتهای اجتماعی این گروه از جامعه در حوزه کمک به نیازمندان از جمله اولویتهایی است که در دستور کار قرار گرفته است.
شیوع بیماریهای نوظهور یا گسترش بیماریهای صعبالعلاج میتواند ساختار جامعه و خانواده را دچار دگرگونی کند که مقابله با این تغییرات، نیازمند مهارت خانوادهها و حمایتهای دولتی است.
به هر روی نیاز است، دولت و بیمهها از این بیماران، حمایت مالی کافی به عمل آورند، زیرا کم توجهی دولت به بیماران صعبالعلاج، تبعات اجتماعی گوناگونی به همراه دارد و خانوادهها را درگیر مسائل مالی و عاطفی گسترده میکند.
انتهای پیام/363/ ع