دفاع رئیس جمهور از کابینه در دستور / ضرغامی: مردم روش‌های کلیشه‌ای مدیریتی را نمی پذیرند + فیلم

پارسینه چهارشنبه 03 شهریور 1400 - 09:20
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل با حضور ۲۲۲ نفر از نمایندگان آغاز شد.
به گزارش پارسینه؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نوبت صبح امروز (چهارشنبه، ۳ شهریور ماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت ۸ و ۲ دقیقه و با حضور  ۲۲۲ نفر از نمایندگان آغاز شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست، دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

- ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به ترتیب:

۱-مهندس سید عزت الله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)

۲  - مهندس جواد اوجی (نفت)

۳  - مهندس علی اکبر محرابیان (نیرو)

۴  - دکتر سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)

- دفاع پایانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران نسبت به وزرای پیشنهادی

- رای گیری برای وزرای پیشنهادی

- گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره اوج گیری شیوع ویروس کرونا

-گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی

- گزارش کمیسیون اقتصادی درباره بررسی صنعت استخراج رمزارز‌های جهان روا و مبادلات داخلی آن در کشور.

این نهمین نشست پارلمان یازدهم در فرایند رای اعتماد به دولت سیزدهم است. پس از پایان فرایند رای اعتماد به وزرای نوزده‌گانه، دفاع پایانی ریاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به وزرای پیشنهادی، رأی گیری برای وزرای پیشنهادی در دستور خواهد بود.

همچنین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد اوج گیری جدید شیوع ویروس کرونا، گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی و گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی وضعیت صنعت استخراج رمزارز‌های جهان روا و مبادلات داخلی آن در کشور در دستور کار قرار دارد.
 
وزیر پیشنهادی گردشگری در دفاع از برنامه‌های خود: میراث فرهنگی به دلیل فقدان یک نگاه ایدئولوژیک دچار عقب‌ماندگی شده است
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۰۹:۱۵

سید عزت‌الله ضرغامی در نشست علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه، 3 شهریور ماه( مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌های خود گفت: از بیش از 200 نماینده‌ای که در موافقت با وی ثبت نام کرده‌اند، تشکر کرد و گفت: ابتدا مطایبه کوچکی برای تغییر ذائقه همکارانم می‌کنم که مبنای عرایض بنده نیز هست، می‌گویند یک بنده خدایی برای گزینش رفت که امتحان دهد آن پرسشگر برای آنکه سوالات سختی از او بپرسد به او گفت یک شعر عرفانی بخون که در آن کلمه «میگو» وجود داشته باشد، او هر چه فکر کرد شعری پیدا نکرد، کسی آمد به او گفت یک پولی به من بده، من به تو شعر می‌گویم، گفت «بخوان حدیث از مطرب و می گو و راز دهر کمتر جو/ که کس نگشود و نگشاید به حکمت این معما را» گفت این «می گو» که آن «میگو» نیست، گفت بله می‌دانم اما کار را راه  می‌اندازد. حکایت آسیب‌های مدیریتی ما در حوزه مدیریتی امروز کشور ما آن است که به دنبال پاسخ‌های ساختاری و کلیشه‌ای به جدی ترین مشکلات و مسائل جاری کشور می‌رویم.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت سیزدهم ادامه داد: این نگاه ممکن است کار ما را راه بیندازد اما چون به این روش عادت کرده‌ایم مردم دیگر از ما نمی‌پذیرند، لذا کارهای تحولی و بزرگ بر هم زدن ساختارهای پوسیده و ناکارآمد که مثل بختک بر سر این مردم آمده و به کیمیا تبدیل شده، دیگر با این تفکر که به همه ما مربوط می‌شود و نظام مدیریتی ما را دچار اشکال کرده‌ایم، تبدیل به کارهای محدود و نقطه‌ای شده است در حالی که باید سکه رایج در نظام جمهوری اسلامی باشد.

وی افزود: امیدواریم امروز با مجلس انقلابی و متخصص که در طول دوره‌های گذشته جایگاه خوبی داشته است و به همراه دولت مردمی و ضد فساد و تحول گرایی که با رأی مردم بالا آمده، همچنین قوه قضائیه هوشمند و آگاهی که تجربه بسیار ارزشمندی در این حوزه‌ها دارد، از این فرصت استثنایی بهره ببریم و بتوانیم کارهای بزرگ، تحولی و اساسی آن‌ گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب از ما توقع دارند، انجام دهیم.

ضرغامی اضافه کرد: وزارتخانه جدید‌التأسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک وزارتخانه بسیار مهمی است، هر کدام از بخش‌های زیرمجموعه آن ظرفیت یک نهاد یا وزارتخانه مستقل را دارد اما به جهت هم‌پوشانی و هم افزایی با یکدیگر قانونگذار محترم آنها را در دل یک وزارتخانه آورده که مأموریت‌های مهم تعریف شده برای آن همچون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را پوشش دهد و از این ظرفیت استفاده شود اما آیا واقعا به همین ظرفیت‌ها ختم خواهد شد. بنده با توضیحاتی که خدمت شما خواهم داد به خصوص در بخش گردشگری، متوجه خواهیم شد بسیاری از حوزه‌های مهم و اساسی مرتبط با این وزارتخانه است.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم اظهار کرد: شاید یکی از دلایلی که من این مسئولیت را پذیرفتم به غیر از تجربیات مدیریتی فرهنگی که در این خصوص دارم به ارتباط این مجموعه‌ها با وزارت ارشاد منتهی می‌شود چرا که مستحضر هستید بسیاری از این مجموعه‌ها زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد بودند.

وی بیان کرد: میراث فرهنگی و معاونت زیارتی و سیاحتی که اکنون به عنوان گردشگری بخش مهمی از این وزارتخانه است در گذشته زیرمجوعه وزارت فرهنگ و ارشاد بود و بنده هم در معاونت امور رسانه ها و امور مجلس که این بخش ها را به یکدیگر وصل می‌کرد با این حوزه‌ها آشنایی دارم اما فقط مربوط به این بخش ها نیست لذا بسیاری از نهادهای مختلف کشور باید همراهی داشته باشند و امیدوارم این تجربه بنده به کار بیاید و یک نگاه ملی و فرابخشی به این مجموعه داشته باشیم.

ضرغامی توضیح داد: این وزارتخانه به دلیل فقدان یک نگاه نظری و ایدئولوژیک که باید همه نیروهای فکری جامعه را همراه و همگرا کند دچار عقب‌ماندگی شده و محجور و مغفول است در حالی که با کمی تلاش می تواند به عنوان مهمترین بستر برای صدور انقلاب، صدور ارزش‌های انقلابی و اسلامی برای کشور شود البته در کنار بسیاری از دستاوردهای اقتصادی که برای کشور خواهد داشت. نگاه من به اضلاع این مثلث مساوی، ترازمند و متعادل است و هیچ کدام بر دیگری ارجحیت ندارند و این سه قسمت مکمل به هم بوده و با هم هم‌‌افزایی دارند.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم ادامه داد: بنده برنامه‌های خود را در 30 صفحه کپی و در اختیار نمایندگان قرار داده‌ام. سعی کرده‌ام متن روانی باشد و در آن علاوه بر تشریح وضعیت موجود به تفکیک نقاط قوت و ضعف، تهدید و فرصت، احصاء شده‌ام. این برنامه‌ها بعد از جلسات متعدد با جدی‌ترین کارشناسان، نخبگان و اساتید دانشگاه و افراد باتجربه در حوزه فعالیت این وزارتخانه و در جبهه انقلاب که خوشبختانه در سال‌های اخیر تجربه بسیار خوبی داشته‌اند، تهیه شده است. هر چند فایل برنامه‌های من در رسانه‌ها منتشر شد و در همین رسانه‌ها و کلاب هاوس‌ها مورد تحلیل قرار گرفت که بسیاری از صاحبنظران این برنامه را قابل دانستند و من از همه آنها تشکر می‌کنم.

ضرغامی افزود: چون نمایندگان نکات بسیار خوبی را به لحاظ ملی، استانی، بخشی مطرح کردند 64 محور مهم را استدلال و 28 پیشنهاد جدید و ارزشمند را استخراج کرد، که امروز در اختیار کمیسیون ها قرار می گیرد.

وی ادامه داد: مردم بدانند که بسیاری از درس های جدی کارشناسی در حوزه های تخصصی انجام شده و در صحن علنی با توجه به وقت محدود به ارجاعات، تعلیقات و هماهنگی ها می پردازند بنابراین بحث هایی که نمایندگان مطرح می کنند ممکن است برای مردم اجمال و سربسته باشد.  

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد میراث فرهنگی گفت: این حوزه تمدن و هویت ماست آن هم در دوره ای که بی هویتی توسط رسانه های پر نفوذ نوین تبلیغ و ترویج می شود؛ جوان و نوجوان ما باید با این پیشینه تمدنی آشنا شوند.

ضرغامی یادآور شد: میراث فرهنگی چه ملموس و چه ناملموس هردو فوق العاده ارزشمند هستند و در حوزه ملموس 32 هزار اثر تاریخی و فرهنگی و در حوزه ملموس هزار و 900 ثبت شده داریم؛ میراث فرهنگی ناملموس به رفتارها، آداب، گویش ها و فرهنگ برمی گردد و ایرانی ها صاحب بهترین فرهنگ ناملموس در سطح جهان هستند و علت آنکه آن طور که شایسته است نتوانستیم در این حوزه توفیقی کسب کنیم این است که وظایفمان را به درستی انجام ندادیم.

وی افزود: آیات قرآنی به ما مسیر میراث فرهنگی را نشان می دهد و در سوره مبارکه حجر که در مورد قوم لوط است وقتی عذاب الهی آمد و این قوم را نابود کرد ما خرابه های قوم لوط را بر سر راه قرار دادیم تا کاروانیان ببینند و مایه عبرت شود بنابراین میراث فرهنگی باید سر راه و در دسترس باشد اما نیست همچنین باید به درستی معرفی شوند اما این بخش مهم کار رسانه ای جدی آن هم توسط رسانه های نوین می خواهد و باید پیام آن ها را منتقل کنیم.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این میراث چندین هزار ساله ما در قبل و بعد از اسلام دارای پیام هستند و اگر کاخ شاهان را مشاهده کنیم هم عبرت دارد و هم به تعبیر رهبر معظم انقلاب وقتی به تخت جمشید می رویم اقتدار ایرانیان را مشاهده می کنیم اما در کشور ما در طول این سال ها این عامل مهم همبستگی و اتحاد ملی تبدیل به جریان دو قطبی شده در حالی که شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران به خوبی هم افزایی این بخش را مطرح می کنند و رهبر معظم انقلاب هم بهترین و دقیق ترین تعبیرها را دارند.

منبع خبر "پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.