به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، مدتی است که مردم شهرستان ایوان نسبت به عملکرد آزمایشگاههای این شهرستان در رابطه با استفاده از بیمههای تکمیلی ناراضی هستند.
به گفتهی آنها بیشتر مردم این شهرستان از بیمه تکمیلی استفاده میکنند در صورتی که آزمایشگاهها این بیمه را نمیپذیرند و مردم مجبور به پرداخت تعرفهها به صورت آزاد میشوند.
ظاهرا در چنین مواردی هنگام مراجعه مردم، آزمایشگاهها اعلام میکنند که با شرکت بیمه آنها قرارداد ندارند، بنابراین فرد مجبور میشود هزینه درمان را به شخصه تمام و کمال پرداخت و بعد خودش برای دریافت این هزینه به شرکت بیمه مورد نظر مراجعه کند.
در این شرایط زمانی که شخص اقدام به دریافت هزینههای انجام شده برای درمان از شرکت بیمه میکند تازه درگیر کاغذ بازیهای اداری میشود و در نهایت یا هزینهها را به سختی و پس طی مدتها دریافت میکند یا در نیمه راه از دریافت هزینهها چشم میپوشد.
تا ماههای پیش عموما گلایه مردم این بود که بیمه پایه باید عموم خدمات درمانی متعارف را پوشش بدهد و بیمه تکمیلی فقط برای خدمات اضافی مانند هزینههای ایمپلنت دندان یا جراحیهای زیبایی باشد؛ نه اینکه همه خدمات را تکمیلی کنند!
ظاهرا حالا که مردم مجبور شدند همین شرایط را بپذیرند شرکتهای بیمهای در گام بعدی عرصه را بر آنها تنگتر هم کردهاند.
حالا دامنه نارضایتیها گستردهتر شده چرا که مشتریان شرکتهای بیمه معتقدند این شرکتها در شرایط بحرانی که مردم به حمایت آن نیاز دارند، از آنها حمایت نمیکنند.
بیمارستانها، داروخانهها و سایر مراکز درمانی در پاسخ به این سوال که چرا با شرکتهای بیمه قرارداد ندارند میگویند مقصر شرکتهای بیمهای بودهاند و آنها بودند که بدحسابی کردهاند. به همین دلیل هم مرکز درمانی قراردادش را با شرکت بیمهای تمدید نکرده است.
بیمههایی که بلااستفاده ماندهاند
یکی از اهالی ایوان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: الان بالغ بر ۹۰ درصد مردم شهرستان ایوان دارای بیمه تکمیلی هستند ولی در حال حاضر این بیمه بدون استفاده مانده و تنها هزینهای بر دوش سرپرست خانوار است.
وی افزود: چرا آزمایشگاهها راضی نمیشوند به خاطر یک ماه تاخیر برای پرداخت پولشان از شرکت بیمه با بیمهها قرارداد ببندند؟
این شهروند ایوانی ادامه داد: واقعا در این شرایط اقتصادی مردم توان پرداخت حق آزمایشگاه خود را ندارند و علاوه بر شرایط بد اقتصادی و بیکاری مردم، هزینههای درمان زیاد است و برای مردم هزینهای سنگین به حساب میآید.
تعرفهها به صورت آزاد محاسبه میشوند
یکی از ساکنان شهرستان ایوان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: زمانی که به درمانگاه مراجعه میکنیم، تعرفهها را آزاد حساب میکنند و میگویند فاکتور را باید به بیمه ارجاع بدهید، میرویم آزمایشگاه میخواهیم بیمه تکمیلی استفاده کنیم میگویند پرداخت کنید سپس تشکیل پرونده بدهید تا چند ماه دیگر چند درصد از هزینه را به شما عودت میدهیم.
وی افزود: اگر قرار باشد همه مواقع پول داشته باشیم و هزینهها را خودمان پرداخت کنیم پس بیمه به چه دردمان میخورد؟ چرا باید هم هزینهی درمان را پرداخت کنیم هم پول بیمه را بدهیم؟
با صددرصد مراکز قرارداد بسته میشود
فتحالهی روابط عمومی بیمه سلامت به فارس گفت: بیمه سلامت از نظر عقد قرارداد با تمام مراکز درمانی هیچ منعی ندارد و با صددرصد مراکز قرارداد بسته میشود.
تعرفهها طبق سهمی که بیمه پایه دارد محاسبه میشوند
مسوول آزمایشگاه پارسیان شهرستان ایوان به فارس گفت: آزمایشگاه ما در حال حاضر با بیمه تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی( بهزیستی، کارمندان، جانبازان، ایثارگران و …) قرارداد دارد.
وی افزود: ما طبق سهمی که بیمه پایه دارد تعرفهها را حساب میکنیم اما ممکن است ما با بیمههای مکمل قرارداد نداشته باشیم یعنی کسانی که بیمه تکمیلی دارند تنها در صورتی که با ما طرف قرارداد باشند، میتوانند از بیمه خود استفاده کنند در غیر این صورت فقط به اندازه سهمی که بیمه پایه آنها داشته باشد از هزینههای آنها کم میشود و بقیه تعرفهها را باید به صورت آزاد پرداخت کنند و بابت آن به بیمار فاکتور داده میشود تا هزینهها را از بیمه طرف قرارداد خود دریافت کنند.
بیمههای پایه همان بیمه گران دولتی هستند که هر دولتی در دنیا در اجرای سیاستهای بهداشت و درمان باید برای مردم کشور خود در دسترس قرار دهد که نمونه آن در کشور ما همان بیمههای تامین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه سلامت و... است.
بیمه درمان تکمیلی فقط در شرکتهای بیمه بازرگانی ارائه میشوند و معمولاً به صورت گروهی برای سازمانها، ادارات، شرکتها و ... بوده و هزینههایی که در بیمه پایه پوشش ندارند مانند برخی اعمال جراحی یا مابهالتفاوت تعرفه خصوصی و دولتی، داروها، ویزیت، آزمایشات، نازایی و... را تا سقف بندهای قرارداد پوشش میدهد.
مراکز درمانی بایستی از بیمههای پایه بیشتر استقبال کنند و خدمات بیشتری به افراد تحت پوشش این بیمهها ارائه کنند اما اینکه مراکز درمانی بخواهند تنها با بیمههای پایه قرارداد ببندند و و از قرارداد با بیمههای تکمیلی صرف نظر کنند منصفانه نیست زیرا تعداد زیادی از افراد جامعه شغلهای غیر دولتی و آزاد دارند و ناچارند برای کاهش هزینههای درمان خود از بیمههای تکمیلی استفاده کنند.
اگر پس از پرداخت هزینههای بیمه به شرکتهای بیمه کننده، مردم مجبور شوند هزینههای درمان خود را نیز به صورت آزاد پرداخت کنند این اتفاق نه تنها هیچ سودی برای بیمه شوندگان ندارد بلکه هزینههای درمان را برای آنها دو برابر میکند.
انتهای پیام/ ۹۷۰۸۰۸/ص