خروج خنامان رفسنجان از بن‌بست/قائمیه مجد روستایی که از آب شور رنج می‌برد

خبرگزاری فارس پنج شنبه 11 شهریور 1400 - 09:58
خروج خنامان رفسنجان از بن‌بست/قائمیه مجد روستایی که از آب شور رنج می‌برد

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، دهستان خنامان در ۷۰ کیلومتری شهر رفسنجان واقع شده و ترافیک سنگین محور رفسنجان - کرمان همواره حوادثی برای اهالی منطقه خنامان و رهگذرانی که قصد سفر به این روستای کوهستانی و گردشگری دارند را رقم زده است.

طی سال گذشته حجت‌الاسلام جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با طرح موضوع جاده خنامان به دره‌در پیگیری‌هایی در این زمینه انجام داد که به‌بار نشست و امروز کلنگ احداث محور خنامان به دره‌در با حضور مدیرکل صمت استان کرمان، فرماندار، بخشدار مرکزی، نماینده و جمعی از مسؤولان محلی به زمین زده شد.

محوری که اگرچه ۱۹ کیلومتر است؛ اما ضمن کاهش بار ترافیک جاده رفسنجان به کرمان، ۳۰ کیلومتر از مسیر خنامان به رفسنجان را هم کم می‌کند و علاوه بر آن تضمینی برای سلامت رهگذران این مسیر خواهد بود.

مصطفی بخشی، بخشدار مرکزی رفسنجان اعتبار این پروژه را ۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد که قرار است در مدت دو سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه نام این جاده را شهدای خنامان گذاشتیم؛ به این مطلب اشاره کرد که منطقه خنامان با جمعیتی در حدود ۲۵۰۰ نفر، ۵۰ شهید تقدیم اسلام و قرآن کرده است و اضافه کرد: سعی می‌کنیم تمام امکانات را برای پیمانکار فراهم کنیم که کار تعطیل نشود و حتی زودتر از موعد مقرر پروژه تکمیل شود.

خنامان از بن‌بست خارج می‌شود

حجت‌الاسلام حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با احداث این جاده خدمت بزرگی به مردم شهرستان رفسنجان و اهالی خنامان می‌شود که با پیگیری فرماندار و همت بخشدار امیدواریم به نتیجه برسد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از طرح‌های ماندگار بوده و موجب برکت برای منطقه خنامان است و این منطقه را از بن‌بست خارج می‌کند.

حجت‌الاسلام جلالی افزود: منطقه خنامان از نقاطی بود که در گذشته محصولات رفسنجان را تامین می‌کرد اما به‌واسطه بن‌بست و مشکلاتی که داشت دچار رکود شد؛ اما با احداث این جاده چندین روستا از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند و دوباره رونق خواهد گرفت.

احداث باند دوم جاده داوران از محل حقوق معادن

حسینی‌نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در حاشیه کلنگ‌زنی جاده خنامان به دره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص حق رفسنجان از حقوق معادن و احداث باند دوم جاده داوران اظهار کرد: پروژه‌هایی در حال انجام است و در استان دنبال می‌کنیم بتوانیم از محل حقوق دولتی با کمک شورای معادن استان به استان کمک کنیم که جاده داوران هم در قالب آن است.

وی افزود: در سال گذشته یک سری کارها انجام شد که بخشی از آن آسفالت عرب‌آباد بود که امروز افتتاح شد و بعضی پروژه‌ها در حال اجراست. سعی می کنیم با توجه به اینکه منابع درآمدی از این محل که مسیر جدیدی‌ست و تأمین می‌شود؛ پروژه‌ها را اجرا کنیم و زمانی که پروژه‌ای به سرانجام رسید می‌توانیم بگوییم به قول و وعده‌ای که دادیم عمل کرده‌ایم.

یکی دیگر از مسیرهایی که به کاهش بار ترافیک در منطقه روستایی کمک می‌کند، محور کمربندی رفسنجان به کرمان از سمت روستای عرب‌آباد است که امروز به طول ۲ کیلومتر و اعتبار ۲۵ میلیارد ریال احداث شده است، افتتاح شد، این جاده به‌مدت ۱۰ روز عملیات روکش آسفالت آن انجام شده و اهالی که از روستاهای چهارقریه قصد عبور در محور رفسنجان کرمان را دارند از مسیری میان‌بر وارد جاده کرمان می‌شوند.

افتتاح دو پروژه آسفالت در روستاهای همت‌آباد علیا به طول ۱۳ هزار متر مربع و ۱۴ میلیارد ریال اعتبار و آسفالت معابر علی‌آباد انقلاب به‌طول ۲۰ هزار متر مربع و ۳۰ میلیارد ریال در ادامه افتتاح شد.

روستای قائمیه مجد که توسط یک بانوی جوان و شوراهای فعال اداره می‌شود، روستایی که در مسیر جاده داوران واقع شده و دهیار و اعضای شورای این روستا به سمت کارهای فرهنگی و هنری گام بلندی برداشتند، سالن آمفی‌تئاتر روباز قائمیه به مساحت ۲۲۰۰ متر مربع و ۲.۶ میلیارد ریال اعتبار امشب افتتاح شد و با استقبال خوب اهالی روستا مواجه شد.

اما این روستا مشکلاتی دارد که لیلی مجد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به آن اشاره کرد.

گلایه دهیار قائمیه از آب شور روستا/قائمیه نیازمند خانه بهداشت است

دهیار جوان قائمیه از مشکل آب شور روستا گله‌مند است و از مشکل آسفالت معابر و جدول‌گذاری سخن به‌میان آورد.

وی عنوان کرد: قائمیه علی‌رغم  ۲۰۰ نفر جمعیت و نیازمند بودن به خانه بهداشت؛ اما با ایجاد خانه بهداشت موافقت نمی‌شود و مردم مجبورند با طی مسیر جاده پرخطر و باریک داوران از خانه بهداشت جعفرآباد یا مراجعه به شهر خدمات بگیرند.

اما خانم مجد که ۶ سال دهیار روستای پدری‌اش است با یک اقدام فرهنگی کودکان روستا را هم درگیر کرده و درختان روستا به نام کودکان ثبت شده‌اند، هر کودک درختی به‌نام خود دارد و از آن درخت مراقبت می‌کند و اینگونه است که کودکان به درختان علاقه‌مند می‌شوند و فرهنگ درختکاری در روستا جا افتاده است.مصطفی بخشی حضور بانوان در شوراهای اسلامی روستاها را موجب پویایی روستاها می‌داند و از حضور بانوان زیادی طی دوره قبل و فعلی شوراها یاد می‌کند.

درآمدهای پسته در شهرستان هزینه نمی‌شود

مجید فصیحی‌هرندی فرماندار رفسنجان ایجاد سالن آمفی‌تئاتر را یک پروژه تأثیرگذار می‌داند و در ادامه سخنان خود به مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه اشاره می‌کند.

بیکاری معضلی که آسیب‌های اجتماعی به‌بار می‌آورد و حضور خیران برای ایجاد اشتغال امری ضروری‌ست که فرماندار نسبت به آن تأکید دارد.

فرماندار رفسنجان اظهار کرد: سال گذشته نزدیک به ۶ تا هفت هزار میلیارد تومان درآمد پسته داشتیم؛ اما متأسفانه سرمایه‌گذاری چندانی در شهرستان صورت نگرفت تا از آمار بیکاری کم شود.

در پایان این مراسم از خانواده مجد و اعضای شورا قدردانی شد.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.