به گزارش ایرنا، ناصر امانی، روز سه شنبه در جریان هفدهمین جلسه شورای شهر با ارائه تذکری، دلیل اینکه بدهی های متغیر در ۴ سال گذشته مهمترین چالش مدیریت شهری جدید است گفت: زیرا از یک سو حمایت دولت و پرداخت بدهیهای انباشته به شهرداری چشم انداز روشنی ندارد و از سوی دیگر اخذ تسهیلات و اوراق مشارکت با توجه به تجارب گذشته با موانع زیادی مواجه است.
امانی با اشاره به مشکلات شهر تهران در حوزههای مختلف اعم از مالی، عنوان کرد: در حوزه مالی و اقتصادی عدم توازن بین بدهیها و مطالبات شهرداری، تامین منابع مورد نیاز اداره شهر و تکمیل طرحهای نیمه تمام را با مشکل مواجه کرده است و در حالی که بدهیهای شهرداری مدعیان زیادی دارد و برای وصول مطالبات مدیریت شهری، ساز و کار تعریف نشده است و ضمانت داری وجود ندارد.
عضو شورای تهران، عنوان کرد: جلب سرمایهگذاری داخلی و مشارکت بخش خصوصی هم در شهرداری تجربه موفقی نبوده و سرنوشت سازمان سرمایهگذاری و پروژههای زیادی که به علت اختلاف و مسایل حقوقی و نظارتی بلاتکلیف رها شدهاند، گواه این مدعاست.
افزایش مالیات ها و عوارض مورد قبول این دوره مدیریت شهری نیست
وی افزود: افزایش عوارض یا مالیاتهای محلی ضمن نداشتن ضمانت اجراء و در شرایط معیشتی و اقتصادی فعلی مردم مورد قبول این دوره مدیریت شهری نخواهد بود و در موضوع نیروی انسانی که سرمایه اجتماعی شهر و شهرداری محسوب میشود، متاسفانه یأس و ناامیدی و نارضایتی از عملکرد دوره قبل، درون سازمان را آشفته و بهم ریخته است.
امانی تاکید کرد: این یأس و ناامیدی در سطح شهر و شهروندان هم مشاهده میشود؛ شهروندانی که با وعدههای بزرگ و امید به یکپارچگی مدیریت شهری، دولت و مجلس و حل مشکلات اساسی شهر به شورای پنجم اعتماد کردند، در عمل خواستههایشان را محقق ندیدند و نتیجه آن را در کاهش مشارکت مردم در انتخابات تهران شاهد بودیم.
به جای تصمیمگیری در جلسات هماندیشی، مردم محور تصمیمگیریها باشند
وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: مردم سالاری دینی و حق تعیین سرنوشت مردم توسط خود، یکی از دستاوردهای ارزشمند و جاودانه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران است که در مقیاس محلی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از مظاهر این دستاورد تلقی می شود.
این عضو شورا افزود: ما نماینده همه مردم تهران هستیم از نزدیکترین آنها به ما تا دورترینشان یعنی حاشیهنشینان، آسیبدیدگان و توانیابان در مرکز و جنوب شهر - چه آنان که رای داده چه آنان که رای ندادهاند-، همه ساکنین این شهر از جنوب تا شمال و شرق تا غرب آن، از حق مساوی برخوردارند و ما نماینده و وکیل آنان هستیم.
امانی ادامه داد: موظفیم به آنان پاسخ دهیم و چتر بیتبعیض خدمات مدیریت شهری را بر سر آنان بگسترانیم؛ شورای ششم در مقطعی حساس و سرنوشتساز کار خود را آغاز کرده و با چالشها و مشکلات فراوان به ارث رسیده بزرگی دست و پنجه نرم میکند.
ناوگان حمل و نقل عمومی در بحرانی ترین شرایط خود است
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران در بحرانیترین شرایط حیات خود قرار دارد و عمر مفید ناوگان اتوبوسرانی و مترو رو به پایان است و طی چهار سال گذشته جز تعداد معدودی دستگاه اتوبوس، هیچ کمکی برای افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی انجام نشده بلکه تعداد اتوبوسها و قطارهای مترو به صورت مستمر رو به کاهش و نقصان داشته، این در حالی است که ما در آستانه مهرماه و شروع احتمالی سال تحصیلی جدید و افزایش فوق العاده تقاضای سفر دورن شهری مواجه خواهیم بود.
وی با اشاره به وظایف تمام نهادهای ذی ربط برای اداره بهتر شهر و خدمت به مردم، گفت: به نظر می رسد باید مجموعه نظام به ویژه قوه مجریه و مقننه، خصوصا نمایندگان مردم تهران و بویژه ریاست مجلس از جایگاه نمایندگی مردم تهران و هم ریاست قوه مقننه و با توجه به تجربه موفق و ۱۲ ساله در اداره و توسعه تاریخی شهر تهران در این چالش به کمک مدیریت شهری بشتابند.
نوسازی بافت فرسوده تهران یکی از خواسته های مهم ساکنین این مناطق است
وی افزود: نوسازی بافت فرسوده بیش از ۴۵۰۰ هکتاری تهران با سیاستهای تشویقی که به مالکان املاک ریزدانه این بافتها انگیزه نوسازی میداد یکی از خواسته های مهم و جدی ساکنین محروم این مناطق است.
به گفته وی، ناپایداری و نا ایمن بودن شهر تهران و تابآور نبودن در مقابل حوادث طبیعی و غیر طبیعی همچنان یکی از چالشهای بزرگ شهر است، حادثه کلینیک سینا مهر در منطقه یک در دوره مدیریت شهری سابق نشان داد که ناایمنی مخصوص یک دوره مدیریت شهری و ساختمان پلاسکو نیست و تفاوتی ندارد که چه تفکر سیاسی شهر را اداره می کند، اگر ساختمان ها ایمن سازی نشوند، اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نشود و اگر تجهیزات و نیروی انسانی مهار و کنترل حوادث به موقع نباشد، علاج واقعه بعد از وقوع مصداق خواهد یافت.
عضو شورای ششم با بیان اینکه علاوه بر شهر، شهرداری تهران نیز با چالشهایی مواجه است، افزود: نارضایتی کارکنان از مدیریت قبلی و شکاف و فاصله بین کارکنان و مدیران ارشد، انتصابات سیاسی بدون توجه به سابقه افراد به ویژه ورود برخی مدیران از بیرون سازمان شهرداری که متاسفانه عملکرد آنان نقش اساسی در نارضایتی کارکنان به جا گذاشته است.
امانی ادامه داد: کاهش کمک های معشیتی و رفاهی به کارکنان و حتی پیش بینی منبع درآمد برای شهرداری از محل افزایش فرانشیز بیمه درمانی کارکنان و بازنشستگان، تعطیلی ستاد ساماندهی تعاونی های مسکن و عدم استفاده از ظرفیت های قانونی برای خانهدار کردن پرسنل و حل مشکل مسکن آنان، بی اعتبار نمودن دفترچه درمانی کارکنان و لغو قرارداد با بسیاری از مراکز پزشکی و درمانی از دیگر چالش ها است.
عضو شورای شهر گفت: تضعیف سازمان بازنشستگی شهرداری و قطع کمک های معیشتی و سبد های حمایتی آنان، ادغام و انحلال معاونت های منابع انسانی، برنامه ریزی و توسعه شهری بدون توجه به تبعات اجتماعی وروانی آن برای کارکنان و مدیران این دو مجموعه و انحلال اداره کل ایثارگران که نقش اساسی در رسیدگی به مشکلات این قشر عزیز و گرامی چه در شهرداری و چه در شهر تهران داشت، نیز از دیگر مشکلات است.
برخی از کارکنان شهرداری به بهانه اصولگرا بودن کنار گذاشته شدند
به گفته وی، عزل و کنار زدن و خانه نشین کردن تعداد زیادی کارکنان و مدیران به بهانه اصولگرا بودن و عدم رعایت شان اجتماعی و حتی قطع حق و حقوق و مزایای آنان نیز از دیگر چالش ها بوده است.
وی به تجربه ناموفق یکدستی در تفکر بدون در نظر گرفتن مصالح مردم اشاره کرده و گفت: در چنین شرایطی که شورای ششم وارد عرصه خدمت گردیده است باید با بررسی عملکرد شورا و مدیریت شهری پنجم اجازه ندهیم آن تجربه ناموفق و تلخ برای ما تکرار شود زیرا یکدست و همفکر بودن شورای پنجم در درون خود از یک طرف و توهم حمایت از طرف دولتی که همکفر و هم لیست شورای قبلی بود، از طرف دیگر نه تنها کمکی به حل مشکلات تهران نکرد که پس از مدتی شورا تبدیل به شرکت سهامی گروه های سیاسی تشکیل دهنده آن شد.
وی در این باره افزود: به گونه ای که هر یک از آنها به دنبال سهم خواهی و تقسیم مناصب و موقعیت های مدیریت شهری برای گروه خود بودند و یکی از وظایف اصلی شورا شهر که نظارت بر عملکرد شهرداری است را به فراموشی سپردند و در طی چهار سال و انتخاب چهار شهردار و سرپرست حتی یک سوال جدی هم از شهرداران خود در جهت منافع مردم و انجام وظیفه نمایندگی طرح نکردند، ما نباید در دام این توهم بیفتیم و این تجربه تلخ را تکرار کنیم.
وی گفت: من اطمینان دارم که شورای ششم با دیدن این تجربه غره نخواهد شد و یکدستی و تک لیست بودن، ما را دچار توهم حمایت همه جانبه دولت و قوای هم سو و هم فکر نخواهد کرد تا وظیفهی اصلی مان که نظارت بر مدیریت شهری است به فرمواشی سپرده شود.
عضو شورا ادامه داد: قانون به این دلیل نظارت بر عملکرد شهرداری را به شورا سپرده است که این سازمان با پول و از جیب مردم درآمد خود را کسب و سپس اداره میشود و مردم نمایندگان خود را انتخاب میکنند تا بر نحوه هزینه کرد اموال و دارایی های خویش و اطمینان از درست و قانونی بودن آن نظارت کنند و دقیقا در همین راستا تصویب بودجه شهرداری و تفریغ بودجه و حسابرسی را هم قانون بر عهده شورای شهر نهاده است.