شهریار حیدری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از گذشت قریب به چهار سال از زلزله ۲۱ آبان سال ۹۶ در شهرستانهای قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب برای امهال وامهای زلزله با وجود اینکه دولت آن را ابلاغ و مصوب کرد، بانک مرکزی و برخی از بانک های عامل منتظر سامانه ای هستند که باید تعریف شود.
وی اظهار داشت: باید بانک مرکزی و دیگر بانک های استان کرمانشاه تلاش کنند هر چه سریعتر این مصوبه دولت به نتیجه ختم شود که مردم از بلاتکلیفی خارج شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با امهال وام زلزله، راه برای دریافت بسیاری وامهای ازدواج و همچنین وامهای جدید تسهیل میشود که از مدیران بانکهای عامل استان کرمانشاه میخواهیم با ارایه تسهیلات کم بهره نیاز مردم را برطرف کنند.
حیدری ادامه داد: در شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب بیش از ۴۰ ساختمان اداری آسیب دیده از حادثه زلزله، هنوز بازسازی شان به شکل کامل انجام نشده و یا نیاز به بازسازی و تعمیر جدی دارند.
او اضافه کرد: اولویت دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده ساخت واحد مسکونی مردم بود که با اتمام این واحدها، بازسازی واحدهای اداری شروع شده چون ادارات با مشکل فضای اداری مواجه هستند.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.
البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.