محسن جعفری نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار با بیان این خبر افزود: یکی از سیاست های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از انرژی پاک برای تامین برق مورد نیاز پاسگاه های محیط بانی است.
وی اضافه کرد: در این راستا با بهره گیری از پنل های خورشیدی، این مُبدل انرژی خورشید را به برق تبدیل کرده که برای پشتیبانی از سیستم های بی سیم محیط بانان، تولید برق پاک برای پاسگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان کاهش آلودگی هوا، کاهش گازهای گلخانه ای، کمک به توقف یا کاهش گرمایش زمین و برطرف کردن مشکلات و کمبودها در حوزه محیط بانی را از کارکردهای مثبت استفاده از انرژی خورشیدی دانست.
جعفری نژاد ادامه داد: در این راستا ۶ دستگاه پنل خورشیدی از منابع و محل اهدایی صندوق ملی محیط زیست خریداری و در پاسگاه های محیطبانی مناطق حفاظت شده لشگردر ملایر، خانگرمز تویسرکان، ملوسان نهاوند، نشر همدان، آلمابلاغ اسدآباد و گلپرآباد ملایر نصب شد.
وی با بیان اینکه با نصب این پنل ها از این پس پاسگاه های محیط بانی با مشکل قطعی برق مواجه نمی شوند گفت: این اقدام در راستای استفاده از فناوریهای پاک و انرژی های تجدید پذیر و استقرار مدیریت سبز صورت گرفته است.
وی افزود: انرژی های تجدید پذیر جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی بوده زیرا قابل دسترس و کم هزینه تر از سایر سوخت ها هستند همچنین با کاهش گازهای گلخانه ای مشکلات محیط زیستی از جمله گرمایش زمین را تا حد زیادی از بین می برند.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.