رضا خواجه ای روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی شهرها و روستاهایی که در دامنه کوه ساختهشده و به دلیل شیبدار بودن زمین و تغییر الگوی بارشها در چند سال گذشته بروز سیل، ریزش سنگ و رانش زمین دور از انتظار نبوده است و بر این مبنا مقاوم سازی واحدهای در معرض خطر در دستور کار گرفته است.
وی اضافه کرد: تعداد روستاهای محدوده سیل در این استان ۲۷۵ روستا با ۴۲ هزارو ۵۵۵ واحد مسکونی است که می توان گفت ایمن سازی این روستاها اولویت اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوده و در این راستا اقداماتی مورد توجه قرار گرفته است.
این مسوول همچنین تعداد روستاهای محدوده گسل این استان را ۱۵۳ روستا به تعداد ۱۸ هزارو ۷۳۴ واحد مسکونی عنوان کرد و گفت: با کارهای انجام گرفته از این تعداد ۱۱ هزارو ۸۷۷ واحد مقاوم سازی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: با توجه به وضعیت و پتانسیل های موجود روستاها تعداد ۱۳۴ ناظر فنی دارای صلاحیت نظارت بر ساخت و سازهای روستایی را برعهده دارند.
به گفته خواجه ای، همچنین ۱۵ دفتر فنی و مهندسی دیگر جهت طراحی واحدهای مسکونی روستایی وجود دارد و از طرفی تا زمانیکه برای ساخت یک مسکن از مصالح باکیفیت استفاده شود و بر اساس استانداردهای لازم ساختوساز انجام گیرد احتمال خسارات وارده بسیار کاهش می یابد.
این مسوول اعطای تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی با کارمزد پنج درصد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به واحدهای مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر را از اقدامات مهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای کاهش آسیب های ناشی از حوادث غیرمترقبه ذکر کرد.