به گزارش ایرنا عباس باقی روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی مرکز تحقیقات ژنتیک میبد افزود: در اولین قدم این مرکز باید تکلیف خود را در حوزه کسب و کار مشخص کند و بتواند با بخش خصوصی تعامل و همکاری کند.
وی همچنین اصلاح زیرساختها ، ارایه راهکار و استفاده از ظرفیتهای موجود ، داشتن ساختاری شامل دانش فنی ، جذب تکنولوژی های جدید و تولید ثروت را یادآور شد.
قائم مقام مدیر عامل موسسه تحقیقات ژنتیک فیروزآبادی میبد نیز در این نشست گفت: این مرکز به صورت خودجوش از سوی ۱۵ خیر در سال ۹۱ با این هدف که هیچ اولادی با نقص جسمی به دنیا نیاید ، راه اندازی شد.
کمال بیگی دهآبادی با یادی از مرحوم دکتر حسین دهقانی فیروزآبادی خیر و بانی فاز یک مرکز تحقیقات ژنتیک اظهار کرد: این مرکز با توجه به پیگیریهای انجام شده برای جذب بودجه با نوشتن برنامه استراتژیک هم اکنون از نظر امکانات فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز مجهز است و کمبودی ندارد.
وی پاسخگویی به نیازهای مردم و ارایه خدمت آزمایشگاهی به مردم جنوب شرق کشور با انجام انواع آزمایشهای ژنتیک ، انجام کارهای تحقیقاتی و ارایه مقالههای تحقیقاتی مرتبط به تیروئید ، غربالگری را به عنوان فعالیتهای این مرکز نام برد.
رییس مرکز رشد دانشگاه میبد نیز کمک به جوانها ، جلوگیری از بیرون رفتن سرمایههای مالی از شهرستان برای احداث واحدهای کاشی و سرامیک در شهرهای دیگر، سوق دادن سرمایهها به سوی صنایع تبدیلی و جذب فارغالتحصیلان دانشگاهها را از اهداف مرکز رشد دانشگاه برشمرد.
محسن مظفری شمسی افزود: مرکز تحقیقات ژنتیک از ظرفیت خوبی برخوردار است و میتوان با همکاری شرکتهای استارآپی دارای ایده با استفاده از امکانات آن درآمدزایی کرد.
سید محسن فلاح رییس اداره بهزیستی میبد هم گفت: پایه مرکز تحقیقات ژنتیک بر اساس طرح علمی در ۱۰ سال پیش نوشته شده است و همه نیروها ، پرسنل و کادر علمی مرکز نیز تا کنون پای کار بودهاند و همچنان هستند ، اداره بهزیستی نیز نقش همراهی و پشتیبانی دارد.
همچنین رییس مرکز رشد دانشگاه میبد در حاشیه نشست برگزار شده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به همکاری این مرکز با مرکز تحقیقات ژنتیک و ثبت شرکت مادر تخصصی به عنوان مرکز نوآوری اشاره کرد که برای حمایت و رشد شرکتها و هستههای فعال در حوزه دارو و ژنتیک در ساختمان مرکز تحقیقات ژنتیک مستقر و فعال میشود.
مرکز تحقیقات ژنتیک میبد که از سال ۱۳۹۱ به عنوان قطب ژنتیک جنوب شرق کشور در زمینی به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر و در زمینه خدمات آزمایشگاهی تخصصی ژنتیک در رشتههای مختلف شروع به فعالیت نموده است، شامل بخش سیتوژنتیک که آنالیز مربوط به کروموزومها در آنجا انجام میشود و نیز بخش مولکولی میباشد که آزمایش پی سی آر، توالی یابی و آزمایش Array CGH که برای تشخیص بسیاری از بیماریهای تک ژنی است، در آن صورت میگیرد.
همچنین آزمایشات غربالگری مربوط به بارداری نیز در این مرکز انجام میگیرد و مجوز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه میبد در مهر ماه سال ۹۹صادر شد.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.