استودیو کشاورز در البرز گشایش یافت

ایرنا دوشنبه 08 دی 1399 - 10:37
کرج - ایرنا - سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، تلویزیون اینترنتی «استودیو کشاورز» را با حضور مسوولان کشوری و استانی برای اطلاع رسانی به جامعه هدف را راهاندازی کرد.
استودیو کشاورز در البرز گشایش یافت

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی البرز،  مریم اکبری مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز در آیین بهره برداری از استودیو کشاورز ضمن تسلیت ایام شهادت بانوی نمونه اسلام،‌حضرت فاطمه زهرا (س) و نخستین سالگرد شهادت سردار ملی کشور سردار حاج قاسم سلیمانی، گفت: تنوع در روش های آموزشی، خلاقیت و نوآوری از ویژگی های بارز آموزش و ترویج زنده و پویا بوده که یکی از اهداف راه اندازی این استودیو ارائه برنامه های آموزسی به بهره برداران است. 

وی  افزود: برقراری ارتباط تنگاتنگ بین مروجان و مراکز تحقیقاتی و بهره برداران بخش کشاورزی نیازمند نوآوری و خلاقیت است که در این شرایط کرونایی یک برنامه آموزشی و ترویجی پویا باید از فضاهای موجود (فضا) برای انجام فعالیت ها و اهداف خود استفاده و بهره کافی را ببرد.

وی ادامه داد: نزدیک به یکسال از آمدن مهمان ناخوانده بیماری کووید ۱۹ در دنیا و کشورمان می‌گذرد که از ابتدا آموزش های این سازمان با برنامه ریزی از طریق گروه ها و کانال های شبکه های مجازی( ایتا سروش و...) سامانه پیامکی و همچنین سامانه های تخصصی وزارت(پات) بوده که مطالب آموزشی را به شکل پیام کوتاه، پوستر، موشن گرافی و فیلم های آموزشی کوتاه برای مخاطبین خود از جمله مروجین مسوول پهنه های تولیدی کشاورزان و بهره برداران انجام می‌ داد.

اکبری اضافه کرد: با گذشت زمان و ماندگاری این ویروس منحوس با برنامه ریزی منظم تری آموزش های تحت وب و هر هفته سه شنبه ها از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح برای مخاطبین انجام می‌ گیرد.

وی گفت: با طراحی این فضای مجازی بستر مناسبی برای فراگیری آموزش برای کشاورزان و مروجین ایجاد شده که به راحتی قابل بهره برداری است.

اکبری  افزود: رویکرد تلویزیون اینترنتی تهیه و پخش برنامه های آموزشی ترویجی با محوریت کارشناسان‌، مروجین و بهره‌برداران بهش کشاورزی که مقرر شده هفته ای ۲ ساعت در سطح ملی و در بستر اینترنت پخش شود و به زودی به شکل استانی با ساعت بیشتر در خدمت بهره برداران و علاقه مندان بخش کشاورزی باشیم.

اکبری اظهار امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت ها استعداد ها و پتانسیل های علمی و تحقیقاتی و همچنین توان کارشناسی استان بتوانیم گام موثری در جهت توسعه پایدار کشاورزی استان برداریم.

سازمان تحقیقات تنها راه رسیدن به کشاورزی دانش بنیان است

رییس سازمان جهادکشاورزی استان البرز نیز در این آیین گفت: تنها امکان و ابزاری که می‌تواند کشاورزی سنتی ما را به سمت کشاورزی اقتصادی با توجه به کشاورزی دانش بنیان منتقل کند، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است که در سال‌های اخیر تلاش‌های خیلی خوبی در این زمینه انجام داده است.

عبدالله مخبر افزود: آموزش و ترویج از جمله بخش‌های نحیف، ضعیف و آسیب‌دیده بود که در سال‌های اخیر فعالیت‌های ویژه‌ای را انجام داده است و با اجرای گام دوم نظام نوین ترویج همچنان در راستای دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی قدم‌های موثری بر می‌دارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان البرز، با بیان اینکه ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی هنوز نسبت به صنعت و خدمات عقب افتاده است، گفت: در حوزه نوآوری و ایجاد جهش در این بخش، همه ما  با رویکرد نوآوری، باید یک الگو و زبان مشترکی بین بخش اجرا، تحقیقات و آموزش ایجاد کنیم.

وی افزود: همین استودیو، ابزاری برای زبان گفتگو و ایجاد ارتباط بین موسسات آموزشی، علمی و تحقیقاتی و کشاورزان و بهره‌برداران ایجاد خواهد کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز این استان را به‌عنوان قطب نوآوری و فناوری معرفی کرد و گفت: با داشتن ظرفیت‌ها و فرصت‌های ویژه کارآفرینی با حضور کشاورزان پیشرو در بخش کشاورزی در این استان، امیدواریم با استفاده از ظرفیت استودیو کشاورز بتوانیم الگوهای موفقی را در سطح کشور معرفی کنیم.

دانش بنیان کردن کشاورزی ارتقای معیشت کشاورزان را در پی خواهد داشت

رییس موسسه ترویج و آموزش کشاورزی و رییس ستاد ملی رسانه وزارت جهادکشاورزی نیز در این آیین گفت: استان البرز جز استان‌های پیشرو در راه‌اندازی  استودیو کشاورز و این اتفاق بزرگ رسانه‌ای است.   

علی اکبر مویدی با اشاره به حرکت کشاورزی، از سمت کشاورزی وابسته به منابع، به کشاورزی وابسته به دانش در دنیا، افزود: در کشور ما نیز کشاورزی منبع بنیان است و هنوز به نهاده، خاک و آب وابسته است که این کشاورزی پایدار و اقتصادی نخواهد بود.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: تنها راه برای رسیدن به کشاورزی وابسته به دانش که اقتصادی‌تر است و باعث افزایش تولید و ارتقای معیشت کشاورزان خواهد شد، دانش‌بنیان کردن کشاورزی و حرکت جدی به سمت نفوذ دانش در عرصه کشاورزی است.

مویدی افزود: این حرکت به‌سمت کشاورزی دانش‌بنیان و کاهش وابستگی و اتکا به تولید داخلی در کشور ما اتفاق افتاده است، ما باید این راه را تسهیل کنیم.

معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان داشت:  هنر آموزش و ترویج این است که خود را با شرایط هماهنگ کند، در این مجموعه کار با منابع انسانی است، یعنی وظیفه اصلی ما فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش کشاورزان است که کار آسانی نیست.

وی تصریح کرد: مجموعه آموزش و ترویج کشاورزی باید از طریق رهیافت‌های مختلف ترویجی و روش‌های نوین آموزشی، به‌خصوص با شرایط جدید حاکم در کل دنیا فعالیت کند.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه توجه به بحث علم و تحقیق اتفاق بسیار بزرگی است که در بخش کشاورزی رخ داده است، گفت: استان البرز دارای موسسات مهم علمی تحقیقاتی و افراد صاحب‌نظر و متخصص است، اما هنر این است که این علم و دانش در عرصه در تفاوت افزایش عملکرد نمود پیدا کند.

مویدی خاطر نشان کرد: با عملیاتی شدن نظام نوین ترویج و در گام دوم این نظام، هدف اصلی ما دیدن نتایج نفوذ دانش در مزرعه است.

وی یادآور شد: در طرح یاوران تولید محققان ما در عرصه کنار کشاورز و مروجان حضور فعال دارند.

وی افزود: در این برنامه در عرض پنج‌ماه گذشته، بیش از ۷۰۰ مورد حضور محققان در کنار بخش اجرا و احصا مسایل و مشکلات و ارایه راه‌حل‌های مناسب رضایت‌بخش و بی‌سابقه بوده است.

رییس ستاد ملی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه، جای عملکرد صحیح ارتباطات در عرصه کشاورزی همواره خالی بوده است، اضافه کرد: همین راه‌اندازی استودیو کشاورز در تمام استان‌های کشور و ایجاد شبکه آموزشی مجازی کشاورزی بسیار گسترده، یکی از روش‌های مهم در تسهیل ارتباطات بین بهره‌برداران و مسؤولان بخش کشاورزی است.

وی گفت: ما باید علاوه بر تجهیز و آماده‌سازی زیرساخت‌ها، به کیفیت محتوای این برنامه‌ها  اهتمام ورزیم، تا با استقبال گسترده بهره‌برداران و ذی‌نفعان بخش کشاورزی روبرو باشیم. 

معاون آموزش و ترویج کشاورزی ابراز امیدواری کرد، با گسترش این برنامه، علاوه بر ایجاد شبکه‌های استانی کشاورزی در همه استان‌ها، در آینده نزدیک شاهد افتتاح شبکه کشاورزی ملی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران باشیم.

استودیو کشاورز مقرر است در تمام استان های کشور ایجاد شود که استان البرز جز استان های پیشرو و پیشگام در این زمینه است.

راه اندازی استودیو کشاورز جزو موضوعات مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه آموزش و ترویج است و هدف آن رفتن به سوی ترویجی فراگیر و دیجیتال است.

استان البرز دارای حدود ۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی و حدود ۳۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.