قحطی پزشک مختصص در یک شهرستان/ دردهایی که در «دهلران» درمان نمی‌شوند

خبرگزاری فارس دوشنبه 19 مهر 1400 - 11:36
قحطی پزشک مختصص در یک شهرستان/ دردهایی که در «دهلران» درمان نمی‌شوند

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، مدت‌هاست که  شهرستان دهلران با مشکل کمبود پزشک متخصص مواجهه بوده و برای مردم منطقه به یک چالش سخت تبدیل شده است.

مردم دهلران علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با مشکلات ناشی از بیماری عزیزانشان، باید جان خود را کف دستشان بگیرند به همراه بیمار در جاده‌های حادثه‌خیز استان، راهی بیمارستانی شوند که احتمالا ساعت‌ها برای گرفتن نوبت آن معطل بوده‌اند.

آنان باید ۲۵۰ کیلومتر را تا مرکز استان با خودروی شخصی طی کنند؛ کسانی هم که خودروی شخصی ندارند خود را به آمبولانس‌های بیمارستان می‌سپارند که اغلب پس از رسیدن به مقصد از وضعیت آن گله دارند.

به سراغ دو نفر از مردم دهلران رفتیم تا صحبت‌های آنان را در رابطه با این مشکل بشنویم.

لزوم چاره اندیشی مسوولین 

جعفری یکی از شهروندان دهلرانی به فارس گفت: جاده دهلران به خوزستان و ایلام معمولا هر روز مهمان‌های آشنایی دارد؛ مهمان‌هایی که باید مشقت و سختی صد و بیست کیلومتر مسیر را به جان بخرند تا یک ویزیت ساده بشوند؛ آن هم اگر نوبت گیر بیاید...

وی افزود: این که اهالی دومین شهر استان در سال ۲۰۲۱ میلادی هنوز برای انواع و اقسام پزشک باید دل به جاده‌ها بسپارند اصلا برازنده نیست و باید مسوولین ذی‌ربط هر چه سریع‌تر چاره اندیشی‌های لازم را صورت دهند.

جعفری در پایان بیان کرد: اینکه بگردیم و یک متخصص جوان و کم تجربه را جهت افزایش تجربه به این شهر بیاوریم خدمت نیست، خیانت است!

همراه بیمار هم به دلیل دوری مسیر و وضعیت جاده دچار مشکل می‌شود

حسینی، یکی دیگر از شهروندان دهلرانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: وضعیت جاده‌ها و آمبولانس‌ها به گونه‌ای است که حتی همراهِ بیمار هم، بعد از رسیدن به مقصد دچار مشکل می‌شود چه رسد به بیماران بدحال  که نیازمند معالجه توسط پزشک متخصص هستند.

وی افزود: نوبت گرفتن در بیمارستان‌های خوزستان هم خود قصه‌ای طولانی است که اگر شما در فلان بیمارستان آشنا نداشته باشید یا اگر مسوولین بیمارستان‌های دزفول آن روز حالشان خوش نباشد بعید است بتوانید برای بیمار خود از این بیمارستان‌ها پذیرش بگیرید.

این شهروند دهلرانی گفت: در وضعیت اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی و در زمانی که این بیماری به اوج خود رسیده بود، بسیاری از بیماران این شهرستان برای گرفتن نوبت در بیمارستان‌ها و اعزام بیمار خود دچار مشکل بودند.

حسینی در پایان افزود: مردم دهلران و به طور کلی مردم استان ایلام همواره پاسدار خاک ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند و امید دارند که مسوولین نسبت به این مردم مرزدار و محروم توجه ویژه‌ای داشته باشند؛ چرا که برخورداری از امکانات درمانی و دسترسی آسان به آن، جز حقوق اولیه هر فرد در جامعه است. 

کمبود پزشک متخصص برای تمام شهرستان‌ها وجود دارد

رستم زاد، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: مشکل کمبود پزشک متخصص برای تمام شهرستان‌های استان وجود دارد چرا که بر اساس قانون، پزشکان متخصص در طول ماه می‌توانند ۷ روز به مرخصی بروند و به همین دلیل طی این یک هفته بیمارستان‌ها با چالش مواجه می‌شوند.

وجود تنها 9 پزشک متخصص در دهلران

احمدی رئیس بیمارستان شهدای دهلران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر ۹ پزشک متخصص در بیمارستان شهدای دهلران داریم اما مشکلی که وجود دارد این است که در برخی از رشته‌ها فقط یک پزشک متخصص داریم اما مثلا در رابطه با پزشک متخصص داخلی دو نفر پزشک متخصص در شهرستان داریم که اگر یکی از این پزشکان به مرخصی بروند، پزشک دیگر بیماران شهرستان را پوشش می‌دهد.

وی افزود: مشکل ما در رابطه با رشته‌هایی است که تنها یک پزشک متخصص برای آن در شهرستان حضور دارد و هنگامی که این پزشک متخصص به مرخصی می‌رود، عملا ما دچار مشکل می‌شویم.

رئیس بیمارستان شهدای دهلران در پایان به سوال خبرنگار فارس مبنی بر این که« مهم‌ترین نیاز شهرستان به پزشک متخصص در چه رشته‌ای است؟» بیان کرد: ما در حال حاضر اگر برای تخصص‌هایی همچون «بیهوشی» و «زنان و زایمان» مشکل کمبود پزشک متخصص را حل کنیم در سایر حوزه‌ها مشکل جدی نخواهیم داشت چرا که به عنوان مثال اگر متخصص سونوگرافی در مرخصی باشد، میتوانیم با ظرفیت بخش خصوصی در شهرستان و درمانگاه‌هایی که وجود دارند این مشکل را برطرف کنیم.

وی افزود: اما در رابطه با بیمارانی در حوزه زنان و زایمان این موضوع به شدت حساس و خطرناک است که لازم است حتما پزشک متخصص همه روزه در شهرستان حضور داشته باشد که در همین راستا یک پزشک متخصص بیهوشی را از مرکز استان به شهرستان آورده‌ایم تا در روزهایی که پزشک اول به مرخصی می‌رود برای درمان بیماران با مشکل روبرو نباشیم.

احمدی در پایان گفت: در سفری که وزیر بهداشت به دهلران داشتند این موضوع را با او در میان گذاشتیم و همکاران بنده هم در دانشگاه علوم پزشکی این موضوع را مطرح کرده‌اند که در همین راستا وزیر بهداشت قول‌هایی را مبنی بر افزایش سهمیه پزشکان متخصص برای استان ایلام داده‌اند تا این مشکل در استان برطرف شود.

طبق اصل ۲۹ قانون اساسی در تأمین نیاز‌های بهداشتی و درمانی برای یکایک مردم و تأکید بند ۱۳ سیاست‌های کلی سلامت مبنی بر توسعه کمی و کیفی آموزش پزشکی متناسب با نیاز و ارتقای شاخص‌های سلامتی برای دستیابی به جایگاه اول منطقه، پیگیری اقدامات مناسب در جهت افزایش تعداد پزشکان امری ضروری به نظر است.

کمبود پزشک سبب شده است مردم از حداقل حق خود در حوزه بهداشت و درمان که دسترسی به پزشک است محروم و متحمل هزینه‌های سنگین مادی و معنوی شوند که این موضوع توجه ویژه‌ی مسوولین، به خصوص برای مناطق محروم را می‌طلبد.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۰۰

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.