چهارمحال و بختیاری در زمینه وقف جایگاه پایینی در کشور دارد

ایرنا سه شنبه 20 مهر 1400 - 13:59
شهرکرد -ایرنا- مدیرکل اوقاف و امورخیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت وقف در نظام اقتصادی گفت: این استان در زمینه تعداد موقوفات و درآمد موقوفات در سطح کشور در جایگاه پایین قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری در زمینه وقف جایگاه پایینی در کشور دارد

حجت‌الاسلام حسن امیری روز سه‌شنبه در دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر شهرکرد به مناسبت هفته وقف افزود: اقتصاد وقفی در نظام اقتصادی کشور نادیده گرفته شده است و این سنت حسنه وقف که به عنوان یک ظرفیت بزرگ برای توسعه و پویایی نظام اقتصادی است نیاز است که در استان نهادینه شود.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری از استان‌های ضعیف کشور در حوزه تعداد موقوفات و درآمد موقوفات است، گفت: در استان یک‌هزار و ۷۰۰ موقوفه با سه هزار و ۷۰۰ رقبه ثبت شده که یک‌هزار و ۴۰۰ موقوفه استان مسجد و حسینیه است.

امیری اظهار داشت: ۷۰۰ رقبه از موقوفات استان تجاری، ۷۰۰ رقبه کشاورزی، ۳۱ مدرس و ۲۵۰ رقبه مسکونی استان وقفی است. 

وی با اشاره  به اینکه تعدادی از دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها مستاجران اوقاف و امور خیریه هستند، گفت: به روز پرداخت نشدن حق اجاره بها و یا تملک اراضی وقفی از مهمترین مشکلات حوزه وقف در استان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: موقوفه بی‌بی ماه بیگم صمصامی با ۵۰۰ رقبه یکی از بزرگترین موقوفات استان است که این موقوفه برای کمک به ایتام در ۱۵۰ سال گذشته وقف شده و هم‌اکنون تمام امورات تحصیل، درمان، زندگی و معیشت ۱۰۰ کودک بی‌سرپرست  را فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اینکه این موقوفه ظرفیت حمایت از ۷۰۰ کودک یتیم را دارد، افزود: رقبه‌های این موقوفه در قالب یک مجامع تجاری است که از سال ۷۰ تاکنون در قالب سرقفلی واگذار شده است و مستاجران این موقوفه تا ۲ سال گذشته تنها ۱۲۰ هزار ریال اجاره پرداخت می‌کردند.

امیری به پیگیری اوقاف و امور خیریه برای به روزرسانی اجاره بها این موقوفه و سایر موقوفات دیگر در ۲ سال اخیر اشاره کرد  گفت: این موقوفه با ۲۰۰ رقبه سالانه ۱۵۰ میلیون تومان در آمد داشت در حالی که با بروزرسانی اجاره بها این موقوفه باید سالانه بیش از ۲ میلیارد تومان درآمد داشته باشد.

امیری با تاکید بر نقش وقف در توسعه اقتصاد کشور و استان، روستا و شهر به عنوان افزود: وقف به عنوان یک سازمان برنامه و بودجه است که برای طولانی مدت برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری می‌کند.

وی از مسوولان شهرداری‌ها و اعضای شورای اسلامی استان خواست تا در زمینه توسعه و ترویج  فرهنگ وقف، توسعه صنعت گردشگری و مذهبی همکاری بیشتر داشته باشند.

به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از یک هزار و ۷۰۰ موقوفه به همراه سه هزار و ۶۶۰ رقبه درآمدزا در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.