نبود قوانین الزام آور برای رعایت الگوی کشت

خبرگزاری مهر سه شنبه 20 مهر 1400 - 14:29
همدان_معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای همدان گفت: نبود قوانین الزام آور برای رعایت الگوی کشت، کلاف سردرگمی را ایجاد کرده است.
نبود قوانین الزام آور برای رعایت الگوی کشت

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود شاهسوند اظهار کرد: عدم وجود قواعد و ضوابط مشخص از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای تدوین برنامه الگوی کشت در مناطق مختلف استان و نیز نبود قوانین الزام آور بر اساس برنامه‌های مدون کشوری برای رعایت الگوی کشت و ضمانت اجرایی برای حمایت از سازمان‌های دولتی و نیز اختیار کامل کشاورز به انتخاب کشت محصول مورد نظر خود و غیره منجر به ایجاد پیچیده و کلاف سر در گم شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اهمیت موضوع الگوی کشت مطرح کرد: الگوی کشت درواقع جانمایی صحیح تولید بر اساس پتانسیل‌های طبیعی «آب، خاک، اقلیم و غیره» اصول اقتصادی و سیاست‌های استراتژیک کشور است.

وی با بیان اینکه در واقع برنامه ریزی الگوی کشت یک نظام برنامه ریزی برای تحقق آمایش سرزمین در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: از الزامات تئوری‌های توسعه این بخش به شمار می‌رود.

شاهسوند با تصریح بر اینکه برنامه الگوی کشت هر آنچه ظرفیت واقعی بخش کشاورزی است را آشکار می‌کند، خاطرنشان کرد: تولید را به مکان‌های صحیح در بازه‌های زمانی مشخص منتسب می‌کند، بنابراین هدف از تدوین و اعلام برنامه الگوی کشت انجام نوعی از آمایش سرزمین در بخش کشاورزی است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به این موضوع خاطرنشان کرد: عدم وجود قواعد و ضوابط مشخص از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای تدوین برنامه الگوی کشت در مناطق مختلف استان و نیز نبود قوانین الزام آور بر اساس برنامه‌های مدون کشوری برای رعایت الگوی کشت و ضمانت اجرایی برای حمایت از سازمان‌های دولتی و نیز اختیار کامل کشاورز به انتخاب کشت محصول مورد نظر خود وغیره منجر به ایجاد پیچیده و کلاف سر در گم شده است.

وی با بیان این موضوع تصریح کرد: اعمال سیاست‌های بالادستی و ابلاغی به استان‌ها در راستای تأمین محصولات استراتژیک در جهت امنیت غذایی در تضاد آشکار با الگوی کشت مناسب محصولات در استان‌ها بر اساس شرایط طبیعی و حداقل وضعیت منابع آب استان‌ها است.

۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد

شاهسوند با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی به عنوان مصرف کننده عمده آب است، اظهار کرد: به طور متوسط حدود ۹۰ درصد آب در این بخش مورد استفاده قرار می‌گیرد و ضرورتاً تمرکز اصلی نیز بر اصلاح میزان مصرف در این بخش معطوف است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای همدان در این راستا با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در اولویت اول به هر شکل ممکن می‌بایست از کشت محصولات پر آب بر و همچنین کشت دوباره به هر شکل ممکن خودداری نماید، اظهار کرد: اقدامات ترویجی به جهت آموزش و توجیه کشاورزان محترم برای کشت محصولات کم آب طلب و کاهش سطح زیر کشت فعلی بر اساس برنامه‌های مصوب از جمله برنامه‌های دیگری است که در این راستا بایستی اقدامات لازم صورت پذیرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.