داریوش اشکانیپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امروزه تأثیر مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند تولید محصولات کشاورزی بر سلامت مصرف کننده، در محافل علمی بویژه در حوزه پزشکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که کاهش باقیمانده این ترکیبات مانند سموم، کودهای شیمیایی، آفت کش ها، عناصر سنگین و غیره در محصولات کشاورزی موجب اطمینان خاطر بیشتر مصرف کنندگان خواهد شد.
وی اضافه کرد: در همین راستا، سه فقره نشان حد مجاز آلاینده ها، برای محصول گوجه فرنگی، جعفری و خیار گلخانه ای صادر شد که مجموع گواهی نامه های صادره از ابتدای سال جاری به ۶ مورد رسیده است.
مدیرکل استاندارد استان زنجان ادامه داد: دستورالعمل نشان حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی با همکاری سازمان ملی استاندارد در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده است که برای اعطای این نشان، محصولات هم از نظر مقدار باقیمانده آلاینده های فلزی و هم از نظر باقیمانده سموم، در آزمایشگاههای مجهز همکار سازمان ملی استاندارد ایران بررسی می شوند.
وی اظهار داشت: بر این اساس آزمونهای مربوطه طبق استاندارد ملی انجام و در صورت تحقق سایر شرایط لازم، پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده ها به واحدتولیدی مربوطه صادر می شود و به مدت سه سال اعتبار دارد و پس از این مدت باید دوباره تمدید شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: با رعایت استانداردها در تولید محصولات با کیفیت، فرهنگ سازی بیشتر و اطلاع رسانی دقیق، موجب تأثیرات مثبت در جذب مشتری و عامه مردم می شود و باید شرایطی فراهم شود تا ضمن افزایش ایمنی محصولات، عرصه برای رقابت سالم نیز مهیا شود.