راه‌اندازی ایستگاه تحقیقاتی گردو در خلخال

خبرگزاری مهر پنج شنبه 22 مهر 1400 - 16:36
اردبیل- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: برای اولین بار مجوز تأسیس ایستگاه تحقیقاتی تک محصولی گردو در شهرستان خلخال صادر شده است.
راه‌اندازی ایستگاه تحقیقاتی گردو در خلخال

خلیل نیکشاد در گفت‌و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: مقدمات و پیگیری‌های لازم در این زمینه با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده تا خلخال به مرکز و قطب تحقیقات محصول باغی گردو تبدیل شود.

وی تصریح کرد: در کنار سر شاخه‌کاری گردو، تولید ۵۰۰ اصله نهال گردو به شکل کشت بافت در اولویت برنامه‌ریزی‌ها قرار گرفته و از سال زراعی گذشته وارد خلخال شده تا مورد توجه باغداران قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در کنار این امر سعی کردیم با کارهای علمی و کارشناسی طرح سر شاخه‌کاری را در افزایش ظرفیت تولید در این محصول مورد توجه قرار دهیم که جز استان‌های موفق در اجرا و ثمربخشی این طرح بودیم.

نیکشاد افزود: سال زراعی گذشته به تخصیص اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان ما سعی کردیم تا توزیع نهال یارانه‌ای پربازده و متحمل به سرمازدگی را در نهال گردو شاهد باشیم و در کنار آن با همکاری خود باغداران طرح سر شاخه‌کاری گردو به انجام رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: همچنان تلاش می‌کنیم تا با تأمین منابع ملی و استانی، اصلاح و توسعه باغات گردو را با هدف تولید محصولات به شکل تجاری و صنعتی در دستور کار قرار داده و به عنوان هدف اصلی مد نظر قرار دهیم.

نیکشاد اضافه کرد: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار سطح باغات گردوی استان است که سه هزار و ۴۰۰ هکتار آن در جنوب استان و در شهرستان خلخال قرار گرفته است.

وی تولید شش هزار و ۵۰۰ تن محصول را از باغات گردو یادآور شد و بیان کرد: نیمی از باغات و محصول تولید شده مربوط به جنوب استان است و خلخال قطب تولید گردوی با کیفیت می‌باشد.

نیکشاد ضرورت توسعه برنامه‌های آموزشی را برای باغداران در جهت اجرای طرح‌های جدید به ویژه سر شاخه‌کاری گردو در مناطق کم بازده و دارای شرایط جوی نامتغیر اعلام کرد و ادامه داد: با کاشت ارقام پربازده همچون «چندلر» سعی کردیم تا بهره‌وری را در این بخش افزایش دهیم که امسال ۹ هزار مورد نهال گلدانی و ۱۴ هزار مورد پیوند باغات را در بخش گردو شاهد بودیم.

وی ضرورت توسعه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی، تجاری‌سازی و برندسازی را در این بخش یادآور شد و اظهار کرد: گردو محصول اقتصادی با ارزشی است که در صنعت داروسازی از اهمیت خاص برخوردار است و در تولید لوازم بهداشتی، آرایشی، صنعت مواد غذایی، چوب و تزئینی دارای ارزش فراوان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ضرورت اصلاح در نظام تولید و پرورش باغات را یادآور شد و تصریح کرد: باید از روش سنتی عبور کرده و به سمت روش مدرن در این بخش حرکت کنیم تا افزایش تولید و راندمان را در این بخش شاهد باشیم.

نیکشاد گفت: هر سه کیلو گردوی تولید شده معادل یک بشکه نفت برای کشور ارزآوری به همراه خواهد داشت و امیدواریم این صنعت بیش از گذشته متحول شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.