حسین جلالی ۲۲ مهرماه در کارگروه کمیسیون فرهنگی ایثار و شهادت که در مرکز بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری برگزار شد با بیان اینکه در مجلس جدید، ۶۰ سردار فعالیت دارند، اظهار کرد: این تعداد نفرات میتوانند اقدامات بسیار موثری را انجام دهند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کسری بودجه در کشور، افزود: میزان کسری بودجه بالای ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سالجاری است و اگر دولتها بخواهند با همین روند پیش بروند، طرحهای نیمهتمام تا ۱۰۰ سال مغفول میماند، باید یک راه اساسی انجام شود.
جلالی خاطرنشان کرد: در کمیسیون فرهنگی، کمیتههای حمایت از فضای مجازی، کمیته ورزش، کمیته جمعیت و کمیته گردشگری وجود دارند و میتوان کمیته فرهنگ ایثار و شهادت را نیز تشکیل داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بحث المانها، یادمانها و گلزارهای شهدا نباید حرمگونه برخورد کرد، افزود: المان و یادمان، تعظیم شعائر است، اما اگر هزینهبر باشند و شهدا را محصور کنیم، باید کارگروهی در خصوص سازماندهی این مسائل تشکیل شود.
وی یادآور شد: شهید گمنام باید در جایی برده شود که شهید گمنامی در آنجا به خاک سپرده نشده است، مورد مهم دیگر یادواره شهدا است، بسیاری از امور در حوزه دفاع مقدس بهصورت سختافزاری انجام میشود و جنبههای نرمافزاری همچنان مغفول ماندهاند، به کارهای ظاهری پرداخته میشود، اما همچنان از محتوا غافل ماندهایم.
موزه دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری نیازمند ۶۷۵ میلیارد ریال است
در ادامه جلسه منوچهر ذوالفقاری- مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: موزه دفاع مقدس یکی پروژههای است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۹ در استان آغاز شد، مساحت این ساختمان پنج هکتار و زیربنای آن ۶۰۰۰ متر مربع است.
وی کل اعتبار لازم برای ساخت موزه دفاع مقدس را ۶۷۵ میلیارد ریال دانست و افزود: تاکنون ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار دریافت شده است.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه ساختمان موزه دفاع مقدس در سه طبقه بنا شده است، بیان کرد: در محیط اطراف این موزه، فضای بسیار خوبی در زمینههای گردشگری و فرهنگی میتواند فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: وزارتخانههای نیرو، نفت، راه و شهرسازی و کشور موظفند کلیه هزینههای خدماتی مربوط به آبرسانی، برقرسانی، گازرسانی و جادههای مواصلاتی را طبق بودجه سنواتی تامین کنند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۲۱ شهید در ۳۹ نقطه از یادمان شهدای گمنام استان دفن شدهاند، اضافه کرد: ساخت یادمانها از سال ۸۵ آغاز شده و احداث ۱۹ یادمان نیازمند اعتبار است، اعتبار مورد نیاز برای ساخت این یادمانها، ۱۵۰ میلیارد ریال ارزیابی شده و تعداد یادمانهای نیازمند ایجاد و اصلاح جاده دسترسی، ۱۵ یادمان است.
وی با اشاره به واگذاری دانشنامه دفاع مقدس به استانها، تصریح کرد: تاکنون ۲۰ درصد کار انجام شده و بهدلیل کمبود اعتبار مالی، روند کار به کندی پیش میرود، در سه حوزه اشخاص و شهدا، نظامی، اجتماعی و فرهنگی نیاز به کمک هستیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه سالیانه ۵۰ عنوان کتاب در چهارمحال و بختیاری تولید میشود، اضافه کرد: متاسفانه این کتب بهدلیل محدودیت اعتبار چاپ نمیشوند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰ اثر هنری در چهارمحال و بختیاری تولید شده است، اظهار کرد: برنامهریزی در راستای تولید یک اثر تلهفیلم و یک اثر سریال با موضوع دفاع مقدس آغاز شده است.
ذوالفقاری تاکید کرد: ۱۰ میلیارد ریال برای ساخت و نصب المان پدر شهیدان سمیع در فرخشهر، المان شهید دریاقلی سورانی در شهر بن و المان شهدای مدافع حرم در امامزاده دوخاتون شهرکرد مورد نیاز است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری در پایان یادآور شد: درس دو واحدی علوم و معارف دفاع مقدس بهصورت واحد اصلی در دانشگاه باید تدوین شود که این موضوع هنوز معطل مانده است.
انتهای پیام