بازاریابی؛ حلقه مفقوده توسعه مشاغل خانگی در مرکزی

همشهری آنلاین یکشنبه 25 مهر 1400 - 18:00
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان مرکزی بازاریابی و اتصال به بازار را از مهم‌ترین مسائل فعالان حوزه مشاغل خانگی در این استان دانست.
مشاغل خانگی

نگین براتی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین اظهار کرد: مشاغلی چون قالیبافی، خیاطی، صنایع دستی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی چون حبوبات و گیاهان دارویی و همچنین دامداری روستایی از جمله فراگیرترین مشاغل خانگی در استان مرکزی هستند.

وی درباره وضعیت طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان افزود: مجری این طرح جهاد دانشگاهی است، اما با توجه به نظارت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم آموزش‌های عمومی و تخصصی افرادی که در این سامانه ثبت نام کرده‌اند، انجام شده. همچنین اولویت‌های استان مرکزی در رسته‌های مختلف در هر شهرستانی از جمله گیاهان دارویی، پرورش عسل در خمین و گیوه دوزی در اراک مشخص شده است و افراد تحت پوشش در حال گذراندن آموزش‌های تکمیلی هستند.

براتی با بیان اینکه هر سال تسهیلاتی برای مشاغل خانگی در نظر گرفته می‌شود تا فعالان این حوزه به ایجاد و توسعه این گونه مشاغل بپردازند، اظهار کرد: هر فردی که متقاضی استفاده از این تسهیلات باشد، باید مجوز کسب و کار خانگی را دریافت کند. این مجوز به شکل مستقل و  پشتیبان گرفته می‌شود.

به گفته وی، ابلاغ این تسهیلات با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی چون جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام می‌شود که این ادارات همکاری خوبی با اداره کل تعاون داشته‌اند.

مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: افرادی که در هر کدام یکی از این زمینه‌ها متقاضی دریافت تسهیلات هستند می‌توانند از طریق سامانه mashaghelkhanegi.ir  ثبت‌نام خود را انجام دهند و با مراجعه به دستگاه‌های اجرایی مورد نظر و دریافت تائیدیه آن دستگاه را برای اصلیت و توانمندی خود می‌توانند برای صدور مجوز به اداره کل تعاون و سپس بر اساس اولویت‌بندی برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه کنند.

وی بیشتر مشکلات فعالان حوزه مشاغل خانگی را اتصال به بازار دانست و گفت: فروش محصول و رقابت با دیگر کالاهای بازار از مشکلات این افراد است که با طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و تنظیم تفاهم‌نامه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی این حلقه مفقوده به نوعی تکمیل شده است. اما متاسفانه در ۲سال اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا، بازارهای محلی و بازارهای روز از دسترس خارج و کسب و کارهای خرد و کوچک با مشکلاتی مواجه شده‌اند و بنابراین فعالان این عرصه از طریق سایت‌های مجازی به عرضه محصولات می‌پردازند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.