به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، موضوع مقابله با سگهای ولگرد در این شهرستان به سابقه دیرینه دارد و بارها گزارشاتی از سوی رسانهها از جمله خبرگزاری تسنیم که آخرین مورد آن به 11 مهرماه امسال با عنوان "سگهای ولگرد مشکل لاینحل جزیره قشم است" موجب شد اقداماتی از سوی مدیریت امور شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد قشم برای جمعآوری این حیوانات انجام شود.
شاهد ملازم مدیر امور شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد قشم در این گزارش به صراحت بر وجود 1500 سگ ولگرد در شهر قشم اشاره داشت و و تاکید کرد که جمعآوری این حیوانات براساس مصوبه شورای تامین این شهرستان آغاز شده و در سهماه گذشته موفق به زندهگیری و انتقال 300 قلاده سگ ولگرد از سطح شهر قشم به محل نگهداری این حیوانات در محدوده روستای طولا شدیم.
وی با اعلام اینکه عقیمسازی هر سگ ولگرد 2 میلیون ریال هزینه دارد، گفت: در کنار هزینه عقیم سازی باید به مسئله هزینه خورد و خوراک و نگهداری آن هم توجه شود که دستگاههای متولی و NGO های حامی حیوانات هم باید در این زمینه همکاری کنند.
متاسفانه به نظر میرسد به دلیل هزینههای اعلام شده و کمبود اماکن نگهداری این حیوانات، مقابله با سگهای ولگرد در قشم به صورت مقطعی انجام میشود و آن دسته از این حیوانات که به دام نیروهای جمعآوری کننده نیافتادهاند با تولید مثل در زمان جفتگیری، تلافی دوستان عقیم شده خود را جبران میکنند و همیشه شهر پر است از سگهای ولگرد که موجب نگرانی خانوادهها شده است.
با توجه به تولید مثل بالا و افزایش جمعیت سگهای ولگرد در قشم، اجرای سریع برنامههای کنترل و مبارزه با این حیوانات بسیار ضروری به نظر میرسد که در صورت اجرا نشدن آن، خطرات مختلفی برای ساکنان این جزیره به دنبال خواهد داشت.
زندهگیری و عقیمسازی سگهای ولگرد در قشم
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری قشم روز گذشته با اشاره به اینکه شکایات زیادی از سوی مردم برای جمعآوری سگهای ولگرد دریافت شده است، گفت: به زودی این حیوانات در سطح جزیره با زندهگیری و عقیمسازی ساماندهی میشوند.
آرش نیرومند در جلسه ستاد مقابله با حیوانات موذی شهرستان قشم افزود: حضور سگهای ولگرد باعث نارضایتی شهروندان و گردشگران شده و چهره شهر را نیز نامناسب کرده است و دستگاههای متولی باید در زمینه جمعآوری این حیوانات یکپارچه عمل کرده و از فعالیتهای جداگانه پرهیز کنند.
وی همچنین با اعلام اینکه کشتن این حیوانات تبعات اجتماعی و سیاسی به همراه دارد و موجب نارضایتی شهروندان حامی حقوق حیوانات و فعالان زیست محیطی میشود، خواستار زندهگیری، نگهداری و عقیمسازی این حیوانات شد.
متاسفانه نشانی از همسویی دستگاههای متولی در قشم برای جمعآوری یکباره این سگها مشاهده نمیشود و خانوادههای ساکنان و همچنین گردشگران که به این جزیره سفر میکنند در بدو ورود در ورودی اسکله شهید ذاکری شهر قشم با گلهای از سگهای ولگرد مواجه میشوند که موجب نگرانی آنان شده است.
مدیر امور شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد قشم در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری تسنیم قشم اعلام کرده بود که ظرفیت محل نگهداری سگهای ولگرد در روستای طولا به 700 قلاده سگ میرسد در صورتی که تنها در شهر قشم 1500 سگ ولگرد وجود دارد.
با توجه به اینکه مشکل سگهای ولگرد در قشم از یک سابقه دیرینه برخوردار است به نظر میرسد به جای تشکیل جلسات منجر به مصوبات، دستگاههای متولی یکبار و برای همیشه باید نسبت به عقیمسازی و جمعآوری سگهای ولگرد در قشم به عنوان یکی از مهمترین نقاط گردشگرپذیر ایران اقدام کنند و اگر نیازی به حمایت دستگاههای مرتبط از استان و دیگر نقاط کشور دارند هم کوتاهی نکنند.
ترس از سگهای ولگرد بچهها را خانهنشین کرده است
خانمی که در شهرک نریمان شهر قشم ساکن است و دو پسر چهار و شش ساله دارد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه هر سال شاهد حضور گلهای سگهای ولگرد در محلات شهر قشم هستیم و سخن مسئولان در زمینه جمعآوری این حیوانات هم در حد حرف باقی میماند.
فاطمه امینی ادامه داد: از یک طرف کرونا مانع بیرون رفتن بچهها شده و از طرف دیگر ترس از حمله سگهای ولگرد، موجب نگرانی ما از حضور فرزندانمان در مقابل خانه برای دوچرخه سواری میشود.
به گفته وی، شهرداری و مدیریت امور شهری سازمان منطقه آزاد قشم باید این مشکل عمومی را در دستور کار خود قرار دهند و با زندهگیری این حیوانات و انتقال آنها به محل نگهداری سگها، آرامش را به محلات شهر قشم بازگردانند.
این مادر همچنین اعلام کرد: صدای پارس سگهای ولگرد در هنگام شب و صبح زود نیز موجب از بین رفتن آرامش مردم در محلات شده است.
عقیم سازی سگها به اقدام سریع نیاز دارد
ناصر محمدی ساکن شهرک بوستان هم در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قشم با تقدیر از اقدامات انجام شده برای جمعآوری سگهای ولگرد، گفت: سرعت بخشیدن به جمعآوری و عقیمسازی این حیوانات میتواند به نتیجه مثبتی منجر شود.
وی ادامه داد: متاسفانه کندی اقدام جمعآوری سگهای ولگرد و عقیمسازی آنها باعث شده این روزها مردم شاهد جفتگیری این حیوانات باشند که مناسب منظر شهری نیست.
وی که صاحب یک فرزند دختر است میگویید: ارگانهای مرتبط با مسائل اجتماعی باید در یک اقدام سرعتی و در طول نهایتاً یکماه شهر قشم را و حتی جزیره را از لوث سگهای ولگرد پاکسازی کنند.
به گفته محمدی، شهرداریها در سالهای گذشته برای از بین بردن هر سگ ولگرد مبالغی را به شکارچیان این حیوانات پرداخت میکردند اما هیچ کس راضی به از بین بردن این حیوانات نیست و بهتر است با شیوههای مناسب سگها زندهگیری شوند و با عقیم سازی در محلی مناسب نگهداری شوند.
آرامش و آسایش مردم از بین رفته است
یکی از ساکنان شهرک سام و زال شهر قشم هم معتقد است، وجود سگهای ولگرد مانع بزرگی برای آرامش و آسایش خانوادهها شده است.
مظاهری میگوید: باغچه مقابل منزل ما محل تجمیع هشت تا 12 سگ شده به طوری هیچگاه با آرامش از خانه خارج و یا وارد خانه نمیشنویم و هر بار نگران حمله این حیوانات هستم.
وی نیز همانند دیگر ساکنان شهر قشم خواستار جمعآوری سگهای ولگرد از سطح شهر قشم شد و گفت: به نظرم این حیوانات را باید از قشم خارج کنند و در بیابانهای بین هرمزگان و کرمان رها نمایند.
به هر حال موضوع سگهای ولگرد در قشم که سبقه دیرینه دارد باید با تدبیر مسئولان قبل از اینکه مشکلی برای مردم ایجاد شود، حل و فصل گردد و تا خدای ناکرده سخن از مرگ کودکی براثر حمله سگهای ولگرد نباشیم.
انتهای پیام/7558/ ت