به گزارش همشهری آنلاین، استاندار در نشست ستاد مدیریت کرونا کرمان گفت: واکسیناسیون باید برای همه به ویژه کارکنان دولت و اصناف اجباری شود تا با پیک ششم کرونا در این استان روبهرو نشویم.
علی زینیوند ضمن درخواست از ادارهها برای تهیه فهرستی از کارمندان خود و مشخص شدن افراد واکسینه نشده، افزود: این آمار قابل رصد است.
وی با بیان اینکه آموزش پرورش در زمینه واکسیناسیون همکاری خوبی داشته است، اظهار کرد: مسئولان باید بر واکسینه شدن کارکنان ادارهها تاکید کنند تا این کار به صورت کامل انجام شود.
بروز نشانههای پیک ششم
استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آمار کشور از افزایش بیماران سرپایی و افزایش بستری خبر میدهد، گفت: نشانههای پیک ششم کرونا در کشور در حال بروز است.
زینیوند با تاکید بر اینکه کرمان جزو استانهای ضعیف در زمینه رعایت پروتکلها محسوب میشود، افزود: از مردم میخواهیم این مهم را جدی بگیرند، زیرا شاید وضعیت بدتر شود.
به گفته وی، اولویت با رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون کروناست و ستادهای شهرستانی باید در این باره فعال شوند.
اتباع مجاز و غیرمجاز واکسینه شوند
استاندار کرمان در ادامه اظهار کرد: واکسیناسیون کرونای اتباع خارجی نسبت به آمار اتباع مجاز و غیرمجاز رقم ناچیزی است که باید افزایش یابد و از سوی دیگر باید هشدارهای کرونا را هم جدی بگیریم.
کرمان شهر قرمز کرونایی ندارد
محمدصادق بصیری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان هم در این نشست با بیان اینکه در رنگبندی وزارت بهداشت در کشور ۱۶شهرستان قرمز، ۲۲۷شهرستان زرد و ۸۶شهرستان در وضعیت آبی کرونا هستند، گفت: خوشبختانه در کرمان شهرستان قرمز نداریم، ۵ شهرستان از جمله زرند، رفسنجان و کرمان نارنجی و ۱۱شهرستان زرد و ۷ شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
رعایت ۴۳ درصدی پروتکلهای بهداشتی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم در این نشست گفت: فقط ۴۳درصد جمعیت استان پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند که برای کنترل کرونا باید این آمار باید افزایش یابد. در این باره استانها به ۲گروه تقسیم شدند که بیشتر استانها از جمله کرمان در گروه دوم قرار گرفتهاند.
حمیدرضا رشیدینژاد با بیان اینکه شهرستان انار طی هفته گذشته از رنگ آبی به زرد تبدیل شده و در مجموع روند بیماری در استان کرمان طبق ارقام استانی و گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رو به نزول است اما شیب کندی دارد، افزود: شیوع کرونا در کرمان هفته گذشته تقریبا نسبت به هفته قبلتر از آن روند بیماری و بستریها ثابت مانده است و شیب قابل توجهی نداشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به نگرانی از وضعیت توقف شیب نزولی و آغاز روند صعودی در کشور افزود: برای کنترل بیماری کرونا وابسته به رعایت پروتکلهای بهداشتی و افزایش میزان واکسیناسیون هستیم و در هفته ۳ تا ۴ درصد به جمعیت واکسیناسیون نوبت اول و دوم ما اضافه میشود که فراتر از پیش بینی، اما همچنان کم است.
به گفته وی، حدود یک میلیون و ۸۴۰هزار نفر در کرمان در نوبت نخست و ۹۸۰هزار نفر در نوبت دوم واکسینه شدهاند و به طور کلی در این استان ۷۲درصد نوبت اول و ۳۲درصد طی نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
رشیدینژاد بیان کرد: شدت واکسیناسیون در بخشهای مختلف متفاوت و در شرق این استان نیز کمتر از میانگین است که به شرایط اقلیمی برمیگردد، لذا از فرمانداران خواستیم نشستهای توجیهی برای مردم برگزار کنند.
به گفته وی، استان کرمان در واکسیناسیون با اندکی کاهش نزدیک به متوسط کشوری قرار دارد و در مجموع با رعایت پروتکلها و واکسیناسیون میتوانیم به توقف بیماری امیدوار باشیم.