تعمیم سامانه استعدادیابی مدیران کارآمد به کل کشور

صدا و سیما دوشنبه 03 آبان 1400 - 17:40
رئیس بنیاد شهید گفت: سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد به صورت آزمایشی اجرایی خواهد شد و در مرحله بعد، با همکاری سازمان اداری و استخدامی، در سراسر کشور عملیاتی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در مراسم رونمایی از سامانه امصاک که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور و مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در محل این سازمان راه اندازی شد افزود: قرار است این سامانه عملیات بکارگیری نیرو‌های متخصص و متعهد را بر مبنای شایستگی اجرایی کند و پایگاه اینترنتی modiran.ecokowsar.ir برای ثبت نام افراد دارای توانمندی علمی و اجرایی و از جمله خانواده معظم شهدا در کل کشور در نظر گرفته شده که افراد می‌توانند ثبت نام و رزومه خود را ارائه کنند.

وی افزود: این سامانه ابتدا به صورت پایلوت در سازمان اقتصادی کوثر راه‌اندازی شده و در مرحله بعد در سطح ادارت کل استانی بنیاد شهید و پس از آن در کل کشور اجرایی خواهد شد.

قاضی زاده هاشمی افزود: تفاوت کشور‌هایی که رشد کرده‌اند با دیگر کشور‌ها نه در توسعه فناوری، بلکه در بهبود نظام اداری آن‌ها است و حتی توصیه‌های دینی زیادی هم درباره نحوه حکمرانی وجود دارد که عمدتا در کشور رعایت نمی‌شود.

وی مبنای این سامانه را شفافیت عنوان کرد و گفت: پیش از این نظام ارزیابی مدیران در کشور فعال بوده است، اما علت اینکه پیشرفت‌های محسوس وجود نداشته، عدم شفافیت آن نظام‌ها بوده است.

قاضی زاده هاشمی تأکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه، هر اتفاقی که در سازمان اقتصادی کوثر می‌افتد باید به صورت شفاف منعکس شود و برای انتخاب مدیران باید آزمون برگزار شود و شاخصه‌های دیگری مانند مدرک تحصیلی و نمرات آن‌ها هم ملاک قرار می‌گیرد و نتایج بصورت شفاف و قابل دفاع در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از مدیران کشور با معرفی یا فشار‌های سیاسی منصوب می‌شوند و پس از اینکه کار را در سازمان‌ها خراب می‌کنند مسئول سازمان باید پاسخگو باشد.

وی افزود:، اما صرف استعدادیابی برای توسعه اداری دستگاه‌ها کافی نیست و باید نظام آموزش مداوم در حین کار وجود داشته باشد و حتی روش‌های کارآموزی و کارورزی برای مدیرانی که انتصاب آن‌ها قطعی شده باید وجود داشته باشد و در نهایت باید بانک مدیران به گونه‌ای عمل کند که مرتب اطلاعات آن‌ها ارزیابی شود.

قاضی زاده هاشمی افزود: اکنون ملاک به کارگیری مدیران، رزومه است، اما بررسی نمی‌شود که مدیران در دوره مدیریت خود کار مفید انجام داده‌اند یا سازمان را به زمین زده‌اند.

وی افزود: این سامانه به صورت پایلوت و آزمایشی در سازمان اقتصادی کوثر راه اندازی شد و بعد از آن در بنیاد شهید اجرایی خواهد شد و در صورتی که نتیجه مطلوبی داشته باشد می‌تواند بصورت یک الگوی موفق در کل کشور اجرایی شود.

وی همچنین از رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خواست با توسعه این سامانه، کالج استعداد یابی مدیران با همکاری بنیاد شهید راه اندازی شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه دیگر هیچ گونه سفارش برای به کارگیری افراد وجود نخواهد داشت و تنها ملاک عمل سامانه خواهد بود.

رونمایی از سامانه انتخاب مدیران اقتصادی کارآمد

سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد با حضور روسای بنیاد شهید و سازمان اداری و استخدامی کشور رونمایی شد.

سامانه امصاک با هدف انتخاب مدیران شایسته و تحقق شایسته سالاری به عنوان یکی از شعار‌های دولت سیزدهم و دوری از فرایند‌های غیر علمی و قدیمی انتخاب مدیران اقتصادی به روش‌هایی نظیر سفارش و ... با حضور آقایان سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی، میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر رونمایی شد.

این سامانه هم اکنون بصورت آزمایشی و برای انتخاب اعضای هیئت مدیره‌های شرکت‌های اقتصادی وابسته به بنیاد شهید مستقر شده است و در یک ماه آینده حداقل دویست نفر از مدیران و اعضای هیئت مدیره‌های این شرکت‌ها از طریق این سامانه انتخاب خواهند شد و در مرحله بعدی در انتخاب مدیران کل و روسای بنیاد شهید سراسر کشور استفاده خواهد شد.

ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در مراسم رونمایی از این سامانه در سخنانی با اشاره به اینکه روش‌های قدیمی انتخاب مدیران مانع بزرگی در جلوگیری از بلوغ نیرو‌های انسانی کارآمد بود چراکه عمدتا این افراد وابسته به جریانات سیاسی یا افراد ذی نفوذ نبودند افزود: در مجموعه سازمان اقتصادی کوثر بیش از ۴۰ شرکت اقتصادی فعال است که هرکدام تعداد زیادی عضو هیئت مدیره، مدیرعامل و مدیران ستادی مجزایی دارند و باید به نقطه‌ای برسیم که برای ارتقای بهره‌وری، این مدیران از طریق این سامانه گزینش شده و در طول خدمت نیز عملکردشان پایش شود.

وی افزود: در مرحله اول، صلاحیت ۷ هزار نفر از طریق سوابق، مصاحبه و شرکت در کانون‌های ارزیابی بررسی خواهد شد و نفرات برگزیده با توجه به تخصص و گرایشات شغلی در بخش‌های کشاورزی، صنایع و معادن، عمران، ساختمان و نفت و گاز مشغول به خدمت خواهند شد.

فخاری افزود: در کشور ما نرخ بهره برداری از نیروی انسانی متخصص پایین و در حد ۲ درصد است که علت اصلی آن عدم استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی است و امیدواریم در دوره جدید، این امر احیا شده و بصورت شتابان جلو برود تا شاهد ارتقای بهره وری نیروی انسانی و در نتیجه رشد بنگاه‌های اقتصادی باشیم.

به گفته مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر سوابق بخشی و شایستگی‌های عمومی دو عامل شکل دهنده ترکیب مدیران خواهند بود و در هر هیئت مدیره تا یک ماه آینده حداقل یک نفر به این صورت برگزیده خواهد شد و در نتیجه، بانک اطلاعات غنی از سوابق و عملکرد مدیران شکل می‌گیرد که می‌تواند زمینه ساز عدالت در رشد قرار گیرد.

وی افزود: در سطح بنیاد شهید و سازمان اقتصادی کوثر، فرزندان شاهد و ایثارگران و فعالان دارای سوابق اقتصادی به شرطی که منعی برای حضور در هیئت مدیره شرکت‌های دولتی نداشته باشند می‌توانند با مراجعه به سامانه امصاک
به نشانی www.modiran.ecokowsar.ir ثبت نام و سوابق علمی و عملی و تحصیلاتی خود را در این سامانه بارگزاری کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.