به گزارش ایرنا علی قمیشی روز چهارشنبه در گفت وگوی رادیویی با بیان اینکه دزفول از نظر کرونا در وضعیت نسبتا آرامی است، افزود: وضعیت کرونایی کشور نیز خیلی سخت و بحرانی نیست اما این وضعیت شکننده است.
وی ادامه داد: طبق آخرین به روز رسانی رنگ بندی شهرها متاسفانه برخی استانهای مجاور نظیر ایلام و لرستان کانون کرونا هستند که تردد مردم این استانها به دزفول نگران کننده است و احتمالا شاهد موارد بیشتر کرونا در شهرستان باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد مردم و هم میهنان با انجام واکسیناسیون کامل مانع بازگشت روزهای سخت و ناراحت کننده مانند تابستان و ماه گذشته شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص وضعیت واکسیناسیون در این شهرستان گفت: ۷۵ درصد مردم دزفول نوبت اول کرونا و ۴۰ درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه آمار قابل ارایه از آسیب ناشی از واکسیناسیون به دست ما نرسیده است، افزود: مبتلایان دچار تب و بدن درد شدهاند ولی قابل مقایسه با موارد قبل از واکسن و مرگ و میر نیست؛ در حال حاضر یا مرگ بر اثر کرونا در دزفول نداریم و یا یک نفر در روز ثبت میشود.
قمیشی به شهروندان توصیه کرد حتما واکسن بزنند و در کنار آن پروتکلهای بهداشتی را نیز رعایت کنند.
وی درخصوص پدافندغیرعامل نیز گفت: عوامل زیستی زیادی امکان آسیب به بدن انسان را دارند و عواملی مانند بیماریها و درگیریها نیز سلامت شهروندان را تهدید میکنند که مجموعه دانشگاه علوم پزشکی باید در این خصوص آمادگی کامل را داشته باشد.
قمیشی اظهارداشت: عوامل زیستی، شیمیایی و میکروبی زیادی سلامت شهروندان را تهدید میکنند که باید پیشبینیهای لازم را داشته باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت پایدارسازی و مقاوم بودن مراکز و سیستمهایی که خدمات درمانی و بهداشتی ارائه میکنند، افزود: هنگام بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله و انفجار باید ادارههای آب، برق و مخابرات فعال باشند و آمادگی لازم را داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص اهمیت پدافندغیرعامل هنگام بروز کرونا گفت: سال ۲۰۱۹ یک ویروس، تمام ساختار بشری را تحت تاثیر قرار داد البته پیش از این نیز بیماریهایی چون سارس در دنیا همه گیر شده بود.
وی افزود: همه سیستمها در ماههای اول غافلگیر شدند زیرا به طور ناگهانی با موج عظیمی از بیماران مواجه شدیم که نیاز به خدمات گسترده داشت.
قمیشی بیان کرد: توان کشورمان در همه گیری کرونا اگر در حد کشورهای اروپایی نبود کمتر از آنها هم نبود زیرا ما تجربه جنگ را داشتیم.
وی افزود: در شرایطی که در کشورهای اروپایی به علت کمبود امکانات درمانی بیماران را انتخاب و بعضی اقشار را از دریافت امکانات درمانی محروم میکردند کشور ما موفق عمل کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص واکسیناسیون دانش آموزان نیز گفت: درصد زیادی از دانش آموزان بالای ۱۲ سال دزفول واکسینه شدهاند که اگر نوبت دوم را دریافت کنند با آرامش بیشتری میتوانیم مدارس را به صورت حضوری بازگشایی کنیم زیرا آسیبهای زیادی در این مدت به دانش آموزان وارد شده است.
وی با بیان اینکه نگرانیهایی درخصوص دانش آموزان ابتدایی وجود دارد، افزود: دانش آموزان باید پروتکلها را رعایت کنند و ماسک بزنند.
قمیشی گفت: کلاسها باید با تعداد کمتری تشکیل و از پذیرش افراد دارای علائم سرماخوردگی و تب خودداری شود.
دزفول در شرایط زرد کرونایی قرار دارد.