آب طالقان، ۱۴۰۳ قزوین را سیراب می‌کند

خبرگزاری ایسنا شنبه 15 آبان 1400 - 09:13
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین اعلام کرد: سرمایه‌گذار پروژه انتقال آب طالقان به قزوین و تاکستان انتخاب شده است و در مرحله عقد قرارداد هستیم که بر اساس قرارداد، این پروژه طی سه سال به اتمام خواهد رسید.
آب طالقان، ۱۴۰۳ قزوین را سیراب می‌کند

یدالله ملکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه انتقال آب طالقان به استان از سال ۹۶ آغاز شد ولی چون اعتبار لازم تأمین نشد پروژه را ۲ بخش کردیم و پروژه انتقال آب به آبیک را از چهار درصد پیشرفت فیزیکی به ۸۰ درصد رساندیم که به‌شرط تأمین اعتبار به‌زودی به اتمام خواهد رسید.

وی ادامه داد: در اجرای بخش دوم پروژه انتقال آب سد طالقان به ۱۵ شهر و ۱۹۴ روستا چون اعتبارات دولتی کفاف مالی نمی‌داد آن را به بخش خصوصی واگذار کردیم که انتخاب سرمایه‌گذار یک سال و نیم طول کشید؛ در حال حاضر سرمایه‌گذار انتخاب شده است و در مرحله عقد قرارداد هستیم که بر اساس قرارداد این پروژه طی سه سال به اتمام خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین با اعلام اینکه طبق آخرین برآورد، هزینه اجرایی این پروژه ۲۶۰۰ میلیارد پیش‌بینی‌شده است، اشاره کرد: این پروژه از نوع بیوتی و خودگردان بوده و در کشور بی‌نظیر است؛ برای اینکه پروژه برای سرمایه‌گذار جذابیت داشته باشد پنج میلیون مترمکعب آب با کاربری صنعتی و ۲۵ میلیون مترمکعب پساب، سه مجوز احداث شهرک‌های گلخانه، گردشگری و صنعتی داده شده است که سرمایه‌گذار تا ۲۵ سال متعهد به بهره‌برداری است.

وی بیان کرد: اعطای امتیاز به سرمایه‌گذار مرحله‌به‌مرحله و بر اساس پیشرفت فیزیکی خواهد بود، تضامین مالی لازم از ابتدا اخذ خواهد شد؛ چون بخش خصوصی وارد می‌شود هر چه سریع‌تر آن را به اتمام برساند به نفعش خواهد بود و هرچه طولانی شود به ضرر خودش است، به نظر من بعید است سرمایه‌گذار روند اجرای پروژه را طولانی کند.

ملکی تصریح کرد: میزان مصرف آب شرب استان ۱۳۰ میلیون مترمکعب است که آب طالقان ۶۰ میلیون مترمکعب آن را تأمین خواهد کرد و این میزان صرفه‌جویی به آب‌های زیرزمینی تزریق خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین با بیان اینکه با ۶۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی، دشت احیا نخواهد شد، متذکر شد: دشت قزوین در ۵۰ سال گذشته صدها میلیون مترمکعب کسری مخزن دارد و برنامه احیای دشت ارتباطی به انتقال آب از سد طالقان ندارد، برای احیای دشت باید سالانه ۶۸۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی کنیم که عمده این صرفه‌جویی باید در بخش کشاورزی انجام شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.