حسین احمدی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شناسایی افراد نیازمند سوادآموزی به دلیل پراکندگی جمعیت دشوار است لذا نهادهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، کمیته امداد، ائمه جماعات مساجد و شوراهای اسلامی شهر و روستا باید برای شناسایی این افراد کمک کنند.
وی ادامه داد: گسترش سوادآموزی در حد و میزان قابل قبول آن با توجه به شرایط خاص کنونی و موانع گوناگون اجتماعی فرهنگی آن نیازمند برنامههای همافزایانه، تعاملات میان بخشی و اقدام هماهنگ دستگاههای اجرایی ذیربط است.
رییس آموزش و پرورش گناباد گفت: این شهرستان به دلیل شدت بالای پراکندگی جمعیت سوادآموز بر خلاف دیگر شهرستانهای استان خراسان رضوی فاقد مرکز یادگیری مهارت سوادآموزی است.
وی افزود: با این وجود هماینک ۵۷ شهروند کمسواد و بیسواد گنابادی در قالب دورههای "سواد، تحکیم و انتقال" در حال فراگیری آموزش هستند.
احمدی ادامه داد: در این چارچوب آموزش در "دوره آموزشی سواد" از بیسوادی مطلق شروع میشود و ارزش علمی مدرک آن معادل مدرک سوم ابتدایی است.
وی گفت: "دوره تحکیم سواد" نیز برای آن دسته از سوادآموزان اجرا میشود که تمایل به ادامه تحصیل برای درجات بالاتر را ندارند بنابراین تنها مهارتهای خواندن، نوشتن در این دوره آموزش داده میشود.
رییس آموزش و پرورش گناباد افزود: سوادآموزان با طی دوره تحکیم و رسیدن به دوره انتقال رسیده و دانش لازم را تا معادل معادل ششم ابتدایی فرا میگیرند.
وی سن سوادآموزی را نیز ۱۰ تا ۴۹ سال ذکر و بیان کرد: هماینک ۱۳ نفر به عنوان معلم تدریس مقاطع سوادآموزی را در شهرستان گناباد بر عهده دارند.
احمدی ادامه داد: گناباد وجود همه مشکلات ظرف سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ درصد بالای باسوادی را سطح خراسان رضوی را داشت بطوری که رتبههای نخست و دوم باسوادی استان را داشت.
وی همچنین شاخص باسوادی پارسال را در گناباد ۹۸ و یک صدم درصد ذکر و بیان کرد: این شاخص در استان خراسان رضوی ۹۷.۵ درصد است.
مرکزشهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.