اختلاف کمیته ملی المپیک با مدیران ارشد فدراسیون فوتبال بر سر حضور در مجمع فدراسیون فوتبال بالا گرفته است.
به گزارش تابناک ورزشی، مدیران کمیته مدعی هستند که در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال کمیته ملی المپیک از مجمع این فدراسیون همانند وزارت ورزش کنار گذاشته شده است که البته این موضوع واقعیت ندارد، چراکه کمیته در اساسنامه قبلی هم عضو رسمی مجمع نبود.
حالا مدیران کمیته با همین برداشت به فیفا نامه اعتراضی ارسال کرده اند و خواهان اصلاح اساسنامه بعد از تصویب آن در مجمع ماه گذشته که بصورت مجازی برگزار شد، شدهاند.
سیدرضا صالحی امیری که از خودش به عنوان یکی از گزینه های احتمالی ریاست فدراسیون فوتبال نام برده میشود، با رد این شایعه و تکذیب قطعی ثبت نامش در انتخابات پیش رو، در خصوص این اختلاف اظهار داشت: من در این مورد از دوستان سوال پرسیدم که چرا کمیته حذف شده است که آنها گفتند فشار بیرون است. در همین خصوص شخصا نامهای را به را به اینفانتینو، رئیس فیفا نوشتم و مسائل را اعلام کرد. به او گفتنم که شما خودتان در IOC عضو هستید و آیا مخالف حضور کمیته ملی المپیک در مجمع فدراسیون فوتبال هستید که او به ما پاسخ داد: از حضور این کمیته در مجمع فوتبال حمایت میکنیم و به هیچ وجه مخالف نیستیم. شما میتوانید به عنوان عضو ناظر حضور داشته باشید.
او ادامه داد: فدراسیون فوتبال عضو مجمع کمیته ملی المپیک است و تیم فوتبال امید را داریم که متعلق به ما است. به نظرم این سوء مدیریت و بیتدبیری بود که باید بازگردد.
تابناک در این خصوص و جواب ارسالی رئیس فیفا و تفسیر صالحی امیری از آن بررسی هایی انجام داد و به این نتیجه رسید که برداشت رئیس کمیته ملی المپیک از جواب اینفانتینو چندان با عقیده صالحی امیری تطبیق ندارد.
در نامه رئیس فدراسیون جهانی، واژه آبزرور observer مطرح شده که برخلاف ترجمه ای که صالحی امیری و دوستانش انجام داده اند، به معنی تماشاگر در مجامع فیفا به کار میرود نه عنوان ناظر که مورد نظر صالحی امیری است. این مساله را همه افرادی که با دعوتنامه ای تحت عنوان آبزرور یا همان تماشاگر دریافت کرده و در مجمع فیفا شرکت کرده اند به خوبی میدانند.
به نظر میرسد برای اضافه شدن کمیته ملی المپیک به عنوان یکی از اعضای رسمی و صاحب رای در مجمع دهم اسفند فدراسیون فوتبال هیچ راهی نباشد و حتی حضور تحت عنوان تماشاگر یا نظارهگر نیز باید از مسیر ارسال درخواست رسمی به فدراسیون و تصویب در هیات رئیسه و سپس تصویب در نخستین مجمع باشد.
در واقع رییس فیفا اجازه صحبت کردن نیز به نماینده کمیته المپیک در مجمع فدراسیون را نداده است درحالیکه این اجازه را به وزیر ورزش داده تا در مباحث مجمع فدراسیون وارد بحث و نطق شود.
به نظر می رسد با اصطکاکی که حرف های اخیر صالحی امیری پیش آورده و البته از رویه مدیر دیپلماتی همچون او بعید بود، دیگر شانس موافقت هیات رییسه با حضور به عنوان نظارهگر هم وجود نداشته باشد.
متاسفانه برداشت غلط از مکاتبات بین المللی و عدم آشنایی اغلب مدیران داخلی ما با اصطلاحات رایج در مجامع جهانی، موجب اتخاذ سیاست اشتباه از سوی آنها و سپس ایجاد هزینه برای ورزش کشور میشود.
باید دید مشاوری که چنین مواردی را به صالحی امیری منتقل کرده است، چه شخصی بوده و آیا او مسوولیت ترجمه و درک اشتباه از نامه اینفانتیو را خواهد پذیرفت یا همین برداشت غلط کار را به تنشی تازه و بر هم خوردن فضای آرامش قبل از انتخابات خواهد کشاند. حالا این هراس به وجود آمده؛ بعد ازماهها تلاش حقوقی و مکاتبات فشرده و چندین بار رفع ایرادهای کوچک و بزرگ بازرسان فیفا که به صدور تاییدیه کتبی کم نظیر اساسنامه جدید انجامید، ورود یک نهاد داخلی همین موفقیت دشوار را هم بیاثر کرده و همهچیز را به نقطه اول بازگرداند.
فوتبال ایران اوضاعی بحرانی را تجربه میکند و همه میخواهند هرچه زودتر از این بن بست و بلاتکلیفی خارج شوند اما بعد از حل مشکل وزارت ورزش، حالا کمیته المپیک روی موضوعی تفرقه انگیز پافشاری میکند.
نویسنده: محمدعلی عباسی