سید محسن فلاح روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت هفته معلولان ( هشتم تا ۱۴ آذر) افزود: نیاز معلولان به دسترسی در معابر، پارک ها و مکان های عمومی و ادارهها و سد معبر در بیشتر خیابان ها و پیاده روها از جمله مشکل هایی است که در نشستهای ستاد هماهنگی مناسب سازی تشکیل شده در فرمانداری مطرح شد.
وی با اظهار امیدواری در سرعت گرفتن مناسب سازی مکان های ذکر شده در ۶ ماه آینده از خیران شهرستان خواست در ساخت مراکز آموزشی و توانبخشی معلولان و همچنین برای تامین نیازهای اولیه آنها مانند درمان ، جهیزیه ، اشتغال ، ازدواج ، امرار معاش و لوازم ضروری منزل کمک کنند.
رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه شعار روز ۱۲ آذر روز جهانی معلولان را «پیش به سوی دنیایی فراگیر ، دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با راهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت» عنوان کرد و گفت: این اداره هم اکنون سه هزار و ۳۳۷ فقره پرونده ثبت شده دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۱ پرونده فعال است و یک هزار و ۳۶۰ مورد هم پروندههای مستمری بگیر را شامل میشود.
این مسئول ادامه داد: از ۲ هزار و ۳۰۱ پرونده فعال افراد، یک هزار و ۳۷۴ نفر مرد و ۹۲۷ تن زن هستند که مستمری بگیر نیستند وکمکهای موردی دریافت میکنند.
فلاح در ادامه ۸۹۶ مورد از پروندهها را از نظر شدت معلولیت ، خفیف و یک هزار و ۱۳ مورد را معلولیت در سطح متوسط ، ۹۴۱ مورد شدید و ۱۹۴ پرونده را نیز خیلی شدید برشمرد و عنوان کرد: افراد دچار معلولیت برای تشکیل پرونده باید به اداره بهزیستی ، قسمت توانبخشی مراجعه کنند و درخواست فرم معلولیت بدهند و مدارک خود را نیز ارایه دهند.
وی اضافه کرد: پس از آن فرم درخواست و مدارک فرد مراجعه کننده به کمیسیون آی.سی.اف (ICF) که از رییس اداره بهزیستی ، پزشک معتمد بهزیستی و کارشناسان فیزیوتراپی ، کار درمانی ،گفتار درمانی ، شنوا سنجی ، بیناسنجی و روانشناسی تشکیل شده ارجاع داده می شود تا شدت معلولیت افراد تعیین شود.
رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه اظهار کرد: هم اکنون ۱۱ فعالیت در مراکز روزانه و شبانه روزی انجام می شود که این فعالیتها شامل نگهداری از معلولان ذهنی و روانی در مرکز روزانه بیماران روانی و سالمندان ، تیم های ویزیت در منزل برای بیماران روانی و سالمندان ،طرح مراقبان ، آموزش کودکان ذهنی ، حرفه آموزی برای معلولان بالای ۱۵ سال و آموزش کودکان اوتیسم است.
وی به ۲ تشکل فعال معلولان و نابینایان و راه اندازی اولین مجتمع رفاهی فرهنگی برای معلولان و مددجویان ه بهزیستی اشاره کرد و از افتتاح مرکز جامع معلولان توابخشی محبت که به ۱۲۰ معلول ذهنی و روانی ارایه خدمات شبانه روزی دارد ، خبر داد.
به گفته فلاح یک سال گذشته در مجموع ۸۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان صرف کمک هزینه تهیه وسایل توانبخشی ، درمان، لوازم ضروری، جهیزیه و ازدواج ، ایاب و ذهاب ۵۸۴ معلول شد.
این مسئول به پرداخت کمک هزینه آزمایش ژنتیک و ساخت مسکن ۸۰۶ معلول به مبلغ ۲۰۴ میلیون و ۱۶۶ هزار اشاره کرد و تهیه ۱۰۵ میلیون تومان بستههای غذایی اهدایی به مددجویان و کمک هزینه مسکن چند معلولیتی که با مشارکت خیرین انجام شد را بخشی از فعالیت ها برشمرد.
وی از پرداخت تسهیلات یک سال گذشته به ۱۲۰ معلول برای ایجاد اشتغال به مبلغ هفت میلیارد تومان خبرداد و افزود: این تسهیلات به صورت بازپرداخت پنج ساله و به هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان وام داده شد.
۱۱ مرکز توانبخشی همگام با بهزیستی خدماتدهی به جامعه معلولان شهرستان میبد را بر عهده دارند و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین امروز مدیرکل بهزیستی یزد تعداد معلولان زیرپوشش این نهاد را ۲۹ هزار نفر ذکر کرد و گفت: این افراد از خدمات مختلف این مجموعه در قالب های مختلف در استان بهرهمندهستند.
به گزارش ایرنا محمدعلی عطابخش به مناسبت هفته معلولان ( هشتم تا ۱۴ آذرماه) در جمع خبرنگاران افزود: برخی این افراد چند معلولیتی هستند و علت عمده معلولیتها در استان سوانح و حوادث است و بیشترین آنها معلولان جسمی و حرکتی هستند.
وی تعداد مراکز روزانه معلولان استان را ۷۵ باب ذکر کرد و گفت: همچنین ۱۸ مرکز شبانه روزی به معلولان خدمات ارایه می کند که حدود ۸۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می شوند.
استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که بر اساس آمارها حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت هر جامعه ای از یک تا چند معلولیت رنج می برد.
سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذرماه از سال ۱۹۹۲ میلادی و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جهانی معلولان نامگذاری شد.