طرح تناوب زراعی در دیمزارهای خلخال اجرا شد

ایرنا یکشنبه 14 آذر 1400 - 09:44
اردبیل_ایرنا_ مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: با هدف افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی و متناسب با وضعیت خشکسالی و کم آبی، طرح تناوب زراعی در دیمزارهای این شهرستان اجرا می‌شود.
طرح تناوب زراعی در دیمزارهای خلخال اجرا شد

محمد شاد خاطر روز یکشنبه به ایرنا اعلام کرد: کشت نباتات علوفه‌ای یکساله مانند نخود علوفه‌ای، ماشک و خللر در تناوب زراعی با غلات ( گندم و جو) در سطح دیمزارهای خلخال از اهداف این طرح است.

وی افزود: در راستای اجرای طرح جهش تولید در سطح دیمزارها و ترویج و ترغیب کشاورزان به کاشت گیاهان علوفه‌ای، برای اولین بار در این شهرستان کشت نخود علوفه‌ای ( رقم تاشکند) بصورت مخلوط با جو ( رقم آبیدر) در تناوب با گندم دیم در سطح ۳۵ هکتار اجرا شد.

وی گفت: این طرح به عنوان پایلوت روستای گورانسراب از توابع بخش مرکزی شهرستان با همکاری ستاد اجرایی طرح جهش تولید استان اردبیل ،کارشناسان امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان و مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان و همچنین بهره برداران پیشرو کشاورزی خلخال با موفقیت اجرا شد.

او با اشاره به مزایای کشت نباتات علوفه‌ای، افزایش عملکرد و پایداری تولید در واحد سطح، ترویج رعایت تناوب زراعی و توسعه کشت پاییزه و انتظاری علوفه دیم، رعایت اصول فنی و به زراعی، خاک‌ورزی حفاظتی، استفاده بهینه از منابع آب و خاک، بهره برداری از اراضی آیش درجهت تولید علوفه مورد نیاز دام را از جمله مزایای اجرای این طرح برشمرد.

مدیر جهادکشاورزی خلخال همچنین از اجرای طرح توسعه کشت محصولات کشاوری در سطح اراضی شیب‌دار این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: توسعه کشت در اراضی شیب‌دار موجب رونق بخش کشاورزی، رونق اقتصادی و بهبود وضعیت زراعت در این شهرستان می‌شود.

 شادخاطر گفت: احداث باغ‌های دیم در اراضی شیب‌دار و توسعه گیاهان دارویی از جمله روش‌های کاربردی و بهبود معیشت روستاییان در کوتاه مدت به شمار می‌رود و از طرح‌های مهم و اولویت‌دار مدیریت جهاد کشاورزی خلخال است.

به گفته وی،  بخش‌‎ بزرگی از اراضی دارای قابلیت کشت و زرع خلخال گرچه ممکن است از بارندگی خوبی برخوردار باشد ولی به دلیل داشتن شیب زیاد (بالاتر از ۱۲ درصد) دارای شرایط مناسبی جهت کشت محصولات زراعی نیستند.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهار کرد: ارائه روش‌‎های مناسب جهت بهره‌‎برداری مناسب از این اراضی و بهبود معیشت مردم ضروری بوده و احداث و توسعه باغات روی این اراضی می‌‎تواند زمینه را برای بهره‌وری فراهم کند.

شادخاطر با بیان اینکه بسیاری از گونه‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ها و ارقام قابلیت کشت در اراضی شیب‌دار را دارند، افزود: برتری انتخاب با گونه‎‎‎‎‎هایی است که ضمن سازگاری کامل با اقلیم، زمینه ساز ارتقا درآمد کشاورزان نیز بشود که از جمله می‎‎‎‎‎‎‎توان به بادام، سنجد و انواع گیاهان دارویی اشاره کرد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.