محمود قنبری در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت که ۱۷ آدر ماه در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه رایزن های اقتصادی مستقر در سفارت ها فعال نیستند و این افراد باید فعالیت خود را بیشتر کرده و برای کالاهای تولید شده داخل کشور مشتری پیدا کنند.
وی افزود: تمامی محصولاتی که در این استان تولید می شود هم اکنون در سراسر دنیا مصرف می شود بنابراین رایزن ها نیز برای پیدا کردن مشتری جدی تر وارد عمل شوند.
قنبری با اشاره به اینکه پرداخت ارز حاصل از صادرات در تمامی استان ها ۷۰ تا ۸۰ درصد است، ادامه داد: یکی از عللی که می تواند فعالیت بخش خصوصی را در این استان بیشتر کند این است که پرداخت این رقم تا ۵۰ درصد برسد.
وی تاکید کرد: در حقیقت انجام این کار مشوقی برای بازرگان های سایر استان ها نیز می شود که صادرات کالاهای خود را از گمرک خراسان شمالی انجام دهند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خراسان شمالی ظرفیت بالایی در تولید محصولات صادراتی به خصوص محصولات کشاورزی صادراتی دارد، تصریح کرد: اما به علت اینکه صادرات چندانی در این زمینه صورت نمی گیرد دارای ارزش افزوده چندانی نیست.
وی توضیح داد: به عنوان مثال در این استان سه هزار تن گیلاس تولید می شود که تن۶۰۰ آن صادراتی است، ۱۰۰۰ تن گردو و ۱۰۰۰ تن پسته تولید می شود که ۹۰۰ تن از هر یک از این محصولات قابلیت صادرات را دارد.
معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی میزان تولید زعفران در استان را ۱۸ تن عنوان کرد و گفت: از این مقدار ۱۶ تن قابلیت صادر کردن را دارد.
به گفته وی میزان تولید پیاز در خراسان شمالی ۹۹ هزار تن است که ۴۰ هزار تن از آن مازاد است و یابد صادر شود.
قنبری با بیان اینکه در خراسان شمالی ۱۵ هزار تن محصولات گلخانه ای، ۸۹۰۰ تن رب، ۲۳۵ تن پیله ابریشم تولید می شود، افزود: از میزان تولیدات ذکر شده باید ۶ هزار تن محصول گلخانه ای، ۷۵۰۰ تن رب، ۱۵ تن پیله ابریشم و ۳۵ هزار تن سیب درختی صادر شود.
وی ادامه داد: در خراسان شمالی دو میلیون و ۴۱۹ راس دام تولید می شود که ۵۰۰ هزار راس در سال میزان زایش آن ها است و در سال ۴۵۰ هزار راس دام قابلیت صادرات را دارد.
انتهای پیام