این عده همزمان با سفر رییسجمهوری و اعضای دولت سیزدهم به یزد در گفت و گو با گزارشگر ایرنا به برخی مشکلات موجود در شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز که در کنار جاده شمال، جنوب کشور و ۳۰ کیلومتری جنوب این استان قرار دارد اشاره کردند و پیگیری مشکلات را خواستار شدند.
یکی از فرهنگیان مهریزی به اهمیت مسایل فرهنگی در کنار توجه مسایل عمرانی منطقه به خصوص در حوزه شهری اشاره کرد و گفت: ایجاد مراکز فرهنگی هنری به خصوص تکمیل ساختمان کانون فرهنگی را خواستار شد.
فاطمه ابویی افزود: برای برگزاری کلاسهای فرهنگی و هنری و ارتقای دینی و اجتماعی دانشآموزان دختر و پسر باید مکانی مناسب در شهرستان وجود داشته باشد که هماکنون فضای موجود نیمهکاره رها شده است.
وی اظهار کرد: وجود مکانهای مناسب استاندارد ورزشی در مناطق مختلف و محلات جزو دیگر نیازها برای اقشار مختلف به خصوص نسل جوان است که کمبود آن به شدت در شهر احساس میشود.
دیگر شهروند مهریزی به وضعیت نامناسب جاده یزد به مهریز و بالعکس و همچنین جاده اصلی این شهر به خاتم اشاره کرد که به رغم اهمیت موضوع نیاز مبرم به ساماندهی و تعریض مناسب دارد.
رضا کمالیان با بیان اینکه طی سالهای گذشته تنها بخش کمی از آن ساماندهی شده و باید برای سهولت تردد مردم و رانندگان تمامی محور تکمیل شود گفت: برای کاهش حوادث رانندگی و آسایس مردم باید توجه خاص به این جاده به عمل آید.
وی به اهمیت ساماندهی شهروند خارجی شهرستان اشاره کرد که به دلیل بیتوجهی به موضوع، معضلات فرهنگی و اجتماعی زیادی برای شهروندان به همراه داشته است .
این شهروند مهریزی بیان کرد: باید برای ساماندهی اتباع خارجی ساکن در منطقه و نظارت بیشتر نسبت به ساخت میهمانشهر بیش از گذشته اقدام مناسب صورت گیرد.
خشکسالی و کمبود آب شرب
حسین دهقان بنادکی که از کشاورزان دهستان میانکوه در بخش مرکزی مهریز است به تداوم خشکسالی و ایجاد مشکل برای مردم ساکن در این مناطق اشاره کرد که فشار زیادی بر آنها وارد کرده است .
وی گفت: تعدادی زیادی از مردم روستاهای میانکوه به خصوص در منشاد، بنادکسادات، دره و گلافشان از آب کافی شرب به خصوص در برخی از فصول سال بیبهره هستند.
یکی از اهالی روستای گلافشان به طرح گازرسانی به روستاهای بخش مرکزی این شهرستان اشاره کرد که بعد از اتمام هنوز نسبت به مرمت و بهسازی مسیر آن اقدام نشده است .
قاسم درهزاده افزود: مرمت نشدن طول مسیر گازکشی شده موجب تخریب طول مسیر شده و مشکلاتی برای تردد مردم به خصوص در فصل زمستان ایجاد کرده است .
وی اظهار کرد: در این خصوص بارها به دهیاری، شورای اسلامی و مسئولان شهرستان مراجعه و اطلاع رسانی شده ولی هنوز وضعیت هیچ تغییری نکرده است .
دیگر شهروند مهریزی به مشکل کمآبی درحوزه شهر اشاره کرد که در طول سال به خصوص در مناطق بالا دست اکثر مردم از داشتن آب شرب کافی محروم هستند.
رقیه زارعیان افزود: اگر به موضوع آب که نیاز اصلی مردم است رسیدگی شود بخش مهمی از مطالبات شهروندان مرتفع میشود و سایر مسایل قابل حل است و باید این موضوع در اولویت قرار گیرد.
ضرورت اختصاص بودجه فرهنگی
همچنین امامجمعه مهریز گفت: از شخص رییسجمهوری و دولت سیزدهم انتظار میرود با اختصاص بودجه کافی فرهنگی برای ارتقای دینی و فرهنگی مردم و جوانان اقدام کند.
حجتالاسلام عبدالرضا محیالدینی افزود: به رغم اهمیت موضوع انجام برنامههای فرهنگی در شهرستان توسط اکثر ادارات و نهادها با مشکل بودجه مواجه است و در این خصوص باید برای حل مشکل اقدام شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی مهریز به عملیات اجرایی مجموعه فرهنگی دینی حضرت ولیعصر (عج) منطقه اشاره کرد که برای تکمیل و تجهیز آن به ۲۰۰ میلیارد ریال بودجه نیاز است.
محیالدینی بیان کرد: تاکنون با وجودی که حدود سه سال از آغاز طرح میگذرد به دلیل نبود بودجه با صرف ۱۰ میلیارد ریال فقط ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی گفت: برای برگزاری برنامههای فرهنگی و اجتماعی در شهر به یک مکان مناسب نیاز است که اگر توسط دولت بودجه لازم اختصاص یابد بخش زیادی از مشکلات فرهنگی شهرستان حل میشود.
ساخت میهمانشهر، مطالبه شهروندان
همچنین فرماندار مهریز گفت: کمبود آب شرب در شهر و مناطق روستایی جزو نیازهای اصلی و محوری مردم است که باید در این خصوص با اجرای طرحهای مناسب توسط دولت اقدام شود.
رضا زارعزاده مهریزی افزود: در طول سال و برخی فصول به شدت شاهد کمبود آب برای شهروندان در شهر و بخش زیادی از مناطق روستایی بخش مرکزی هستیم .
وی اظهار کرد: ایجاد میهمانشهر برای ساماندهی اتباع خارجی از دیگر مطالبات مردم و نیاز ضروری است که باید دولت آن را در اولویت حمایتهای خود قرار دهد.
این مسئول به اهمیت انتقال پاسگاه بینراهی شهید مدنی به خارج از شهرستان اشاره کرد که در این خصوص هرچند تاکنون پیگیری شده ولی باید بیش از گذشته شاهد همت و همراهی مسئولان و تحقق آن باشیم .
زارعزاده مهریزی به مطالبه مردم دهستان بهادران برای تبدیل شدن آن به بخش اشاره کرد که تاکنون توسط نماینده مجلس و مردم پیگیری شده و باید در این خصوص یک اقدام عملی صورت گیرد.
وی به طرح گازرسانی به روستاهای بخش مرکزی مهریز اشاره کرد که به اتمام رسیده ولی بهسازی طول مسیر تخریب شده همچنان باقی است و این موضوع مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.
مبلمان شهر مهریز، بودجه نیاز دارد
همچنین رییس شورای اسلامی شهر مهریز گفت: ساماندهی ورودی شهر و رسیدگی به زیباسازی و مبلمان شهری جزو مطالبه مهم شهروندان است که امیدواریم دولت حمایت لازم داشته باشد.
سید محمد امین بیدکی افزود: بخشی از ورودی شهر با صرف حدود ۱۵ میلیارد ریال ساماندهی شده ولی اکثریت آن و مبلمان شهری باقی است که ۲۰۰ میلیارد ریال بودجه نیاز دارد .
وی اظهار کرد: برخی طرحهای عمرانی مهم در شهر وجود دارد که به دلیل نداشتن بودجه همچنان بلاتکلیف رها شده و باید با اختصاص بودجههای ملی برای حل آنها اقدام شود.
از جمعیت ۵۵ هزار نفری مهریز ۳۵ هزار نفر در حوزه شهری زندگی میکنند و بقیه در ۱۴۰ پارچه آبادی در پنج دهستان بهادران، میانکوه، تنگچنار، خومیزات و ارنان زندگی سکونت دارند.