هزینه های ترخیص کالا از گمرک

الف یکشنبه 28 آذر 1400 - 08:50

در واردات کالا یکی از مواردی که همیشه مورد توجه بازرگانان است، هزینه های مربوط به ترخیص کالاست. ترخیص کالا به دلیل نکات ریزی که غالبا به همراه خود دارد، بازرگانان و صاحبان بار را کمی سردرگم کرده و باعث میشود که آنها ندانسته مرتکب اشتباهاتی در امر ترخیص شوند که برایشان ضرر مادی و معنوی به همراه خواهد داشت. در این مقاله نکات تخصصی مربوط به هزینه های ترخیص کالا از گمرک را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

کشور سازنده ی کالا :

یکی از نکاتی که فعالان حوزه واردات و ترخیص کالا باید به آن توجه داشته باشند، محل تولید کالای وارداتی است. گاهی این مولفه وابسته به کیفیت کالا و گاهی نیزبه شرایط جغرافیایی وابسته میباشد. برای مثال به صورت حدودی ارزش کالای اروپایی از کالای چینی 40 درصد گران تر است. پس یکی از مواردی که میتواند تا حد زیادی بر روی هزینه ترخیص کالا شما موثر باشد، کشور سازنده کالای شماست.

ارزش ثبت شده در TSC:

به دلیل برخی سوء استفاده ها، دایره ارزش گمرک منحصرا اقدام به ارزش گذاری کالا ها میکند. همچنین فاکتور خرید شما توسط گمرک مورد بررسی قرار میگیرد. هنگام اظهار ارزش باید حواسمان به بیش بود و کم اظهاری باشد. در صورت رعایت نکردن هر یک از موارد ذکر شده مشمول پرداخت جریمه یا مشکلات ارزی خواهیم شد، پس باید همیشه ارزش ثبت شده در سامانه را در نظر بگیریم.

ماخذ حقوق ورودی:

برای کالاهایی که مواد اولیه محسوب میشوندو تولید آنها در کشور به شکل ضعیفی جریان دارد و یا اصلا جریان ندارد حقوق ورودی کمتری مثل 5 یا 10 درصد لحاظ خواهد شد. این کار برای سهولت بیشتر در امر واردات و تامین نیاز کشور به آن کالاست. در کالاهای دیگر ممکن است حقوق ورودی بسیار بیشتر باشد. این اتفاق با هدف رونق تولید و حمایت از تولید داخلی انجام میگیرد.

توجه به گمرکات تخصصی:

یکی دیگر از نکات تاثیرگذار درروند ترخیص کالا از گمرک ، توجه به گمرکاتی است که برای کالا های خاص در نظر گرفته شده است. این مورد نیز تا حد زیادی به شناخت درست کالای ما برمیگردد. زمانی که کالای خود را درست بشناسیم میتوانیم با مراجعه به گمرک تخصصی آن، در هزینه ها صرفه جویی کنیم اما بلعکس زمانی که ما این گمرک های خاص را نشناسیم و کالایمان را به گمرکی ارسال کنیم که توانایی ترخیص کالای ما را ندارد، به ناچار مجبوریم دوباره کالای خود را به گمرک تخصصی مربوطه منتقل کنیم. پس لازم است تا از قبل از هر چیز گمرکات را با توجه به کالای خود شناسایی نماییم

حمل و نقل و تاثیر آن در هزینه های ترخیص کالا:

کالا های مختلف بر اساس پارامتر های مختلفی دسته بندی میشود. عوامل زیادی در بحث حمل و نقل میتواند موثر باشد. نوع کالای شما، مبدا و مقصد از مهم ترین این عوامل هستند. بسته به نیاز و مولفه های خاص ممکن است هر کالایی شرایط خاصی داشته باشد. برای مثال زمانی که کالایی سبک در اختیار دارید و میخواهید در کمترین زمان ممکن به دست شما برسد. بهترین گزینه حمل و نقل هوایی است. گاهی نیز لازم است تا کالا طی دو مرحله وارد گمرک ایران شود. پس توجه به این فاکتور نیز از نکات حائز اهمیت است.

همچنین برای کالاهای تحریمی که مستقیم به ایران حمل نمیشوند روش switch BL یا کراس استافینگ میتواند هزینه های تمام شده را تغییر دهد.

توجه به تخفیفات مناطق محروم:

برای مثال تسمه کشاورزی دارای ماخذ حقوق ورودی 32 درصدی است. همچنین گمرک بوشهر دارای 20 درصد تخفیف سود بازرگانی مناطق محروم میباشد. پس شما اگر کالا خود را در چنین گمرکاتی ترخیص کنید مشمول تخفیف خواهید شد. توجه به این گمرکات و شناسایی انها میتواند تا حد زیادی از هزینه های جاری شما را کم کند. با توجه به اینکه سیاست دولت تقویت چنین گمرکاتی است پس بهتر است شما نیز از مزایای انها استفاده لازم را ببرید.

هزینه های مربوط به کارت بازرگانی:

زمانی که ما با کارت بازرگانی خود اقدام به واردات کالا میکنیم باید با مواردی مثل ارزش افزوده و ... آشنا باشیم. برای مثال در واردات کالا ما در اظهار نامه گمرکی 9 درصد ارزش افزوده پرداخت خواهیم کرد. اداره مالیات به ما اعلام میکند که این 9 درصد بر اساس نرخ دلار 4200 محاسبه خواهد شد. اما نرخی که ما با آن دلار را از بانک گرفته ایم بر اساس نرخ روز نیما است. بنابرین باید 9 درصد ارزش افزوده مابه التفاوت این این دو عدد را پرداخت نماییم که تفاوت آن برای ارزش افزوده حدودا در هر دلار 1700 تا 1800 تومان است.

مالیات 4 درصدی درهزینه های ترخیص کالا از گمرک:

در دوره اول دولت روحانی وزیر اقتصاد مالیاتی 4 درصدی برای بازرگانان تعریف کرد. بر اساس این حکم بازرگانان موظفند 4 درصد از ارزش کالای وارداتی خود را علی الحساب به دولت پرداخت کنند. این کار به منظور جلوگیری از اجاره کارت های بازرگانی بود. در این مورد نیز باید مابه التفاوت دو نرخ ازر را محاسبه کنیم و تفاوت آنها را بپردازیم. برای برخی شرکت های تولیدی یا کارت بازرگانی های فعالی که بیش از دو سال از عمرشان گذشته باشد، امکان معافیت از این قانون وجود خواهد داشت. این کار با درخواستی مبنی بر خوش حسابی کارت بازرگانی انجام خواهد گرفت و پس از تایید دیگر نیازی به پرداخت مالیات علی الحساب نیست.

توجه به آیتم استاندارد:

ما باید بدانیم که واردات چه برند هایی ممنوع است. کالا هایی که قبلا در زمان ورود به اداره استاندارد از نظر کیفی مردود اعلام شده اند در این دسته قرار میگیرند. برای فهمیدن این موضوع نیاز است تا در سامانه استاندارد، کالا های تایید نشده را بررسی کنید و همچنین شرایط پذیرش هر کالا از نظر اداره استاندارد بررسی شود. در این صورت متوجه خواهید شد که کالای شما پس از ورود به کشور از لحاظ استاندارد های کیفی چه وضعیتی خواهد داشت.

ترخیص کالا از گمرک

در صورتی که قصد واردات و ترخیص کالا را دارید میتوانید از طریق سایت راهکار تجارت پایا با ما ارتباط برقرار کنید.ما با دارا بودن کادری مجرب آماده ی مشاوره ی بازرگانی به شما عزیزان هستیم.

جمع بندی

توجه به نکات بالا و یادگیری آنها سبب خواهد شد تا بازرگانان عزیز در امر واردات و علی الخصوص ترخیص دچار ضرر های مادی و معنوی نشوند. بار ها دیده شده که بازرگان از روی عدم اگاهی ضرر های مالی زیاده دیده اند و یا وقتشان به هدر رفته است. اتلاف وقت خود نیز یکی از هزینه های مهم و سنگین هر بازرگان است. این فاکتورها بر اساس شرایط فعلی واردات تنظیم و تهیه شده و ممکن است در آینده دور یا نزدیک دستخوش تغییرات زیادی شود. اما بهرحال شما میتوانید فعلا از آنها استفاده لازم را ببرید.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.