به گزارش ایرنا فداحسین مالکی روز سهشنبه در نشست پرسش و پاسخ با مطالبهگران شهرستان زاهدان اظهارداشت: یکی از اولویتهای کاری مطالبهگران باید شناسایی و احصاء مشکلات و موانع سد راه خدمترسانی به مردم باشد و این موارد و کمکاریها و ترک فعل مدیران را به مسوولان مربوطه و نمایندگان مجلس اطلاع دهند تا ما از مجاری قانونی موجود جلوی تضییع حقوق شهروندان را بگیریم که در نهایت خروجی همه این کارها به نفع مردم و افزایش آرامش آنان ختم شود.
وی با اشاره به تحولات اخیر در کشورهای همسایه تاکید کرد: تغییرات رخ داده در افغانستان بسیار غافلگیرکننده بود و کسیگمان نمیکرد به این سرعت صورت بگیرد و متاسفانه گروهی که امروز دولت این کشور را اداره میکنند هنوز در ایجاد ساختارهای حکومتی در ابعاد مختلف ضعیف هستند و همین عدم آگاهی و نوپا بودن بعضاً باعث ایجاد اختلافات امنیتی در مرز میشود که باید سریعتر مرتفع شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به هرحال موضع جمهوری اسلامی ایران همان مواضعی است که رهبر معظم انقلاب مطرح فرمودند که ما همواره در کنار ملت افغانستان بوده و خواهیم بود اما اداره آن کشور باید توسط دولت فراگیر مردمی و برخواسته از متن مردم انجام شود.
وی تصریح کرد: تعیین دقیق و بررسی کارشناسی دیوار مرزی و افزایش گذرگاهها به منظور گسترش مبادلات اقتصادی مرزنشینان همواره مورد تاکید بوده و در تلاش هستیم تا با ایجاد سازوکارهای قانونی، در راستای رونق معیشت مردم و استفاده از تمام ظرفیتهای مرز گامهای موثری برداشته شود.
مالکی اشاره کرد: پیگیری حقابه هیرمند جزو اولویتهای مجلس و دولت مستقر است و در سفر اخیر هیات بلند پایه ایرانی که به افغانستان داشتند نیز به طور جد مطرح شد و طالبان هم قول همکاری لازم و تحویل حقابه طبق توافق را دادهاند اما آنچه آنها مطرح کردهاند این است که وضعیت ذخایر آبی این کشور نیز مساعد نیست و با خشکسالی مواجه هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهارداشت: البته که این موضوع به توافق طرفین نرسید و مقرر شده است تا هیاتی مشترک از ایران و طالبان وضعیت آبی این کشور را از نزدیک مشاهده کنند تا پس از آن تصمیمات نهایی گرفته شود که امیدواریم خبرهای خوبی برای منطقه به ارمغان بیاورد.
وی گفت: مغفول ماندن ظرفیتهای موجود یکی از دلایل عقبافتادگی است و معتقدیم که توسعه سیستان و بلوچستان باید براساس توان و تکیه بر داراییهای موجود در داخل باشد و نباید تنها نگاهمان به بودجه و اعتبار دولتی خشک شود.
مالکی ادامه داد: دلیل دیگری که توسعه سیستان و بلوچستان را کند کرده ضعف مفرط و مشهود زیرساختهای استان است که به دفعات مختلف نیز به مسوولان ارشد دولتی گوشزد شده که اگر این زیرساختها در ابعاد مختلف تقویت شود پیشرفت استان شتاب چشمگیری خواهد گرفت.
وی با اشاره به نارضایتیهای مردم از خدماترسانیهای شهری و عدم پاسخگویی مسوولان گفت: متاسفانه کتمان، سرپوش گذاشتن و ملاحظهکاری در برخی دستگاههای اجرایی نهادینه شده که حل این رویه غلط عزم و اراده مطالبهگران و مردم استان را میطلبد چرا که بسیاری از مواردی که تا کنون برطرف شده نتیجه گزارشات مردم و مطالبهگران دلسوز و متعهد استان بوده که باید ادامهدار باشد.