سید حمدالله اکوانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد در هفته پژوهش و فناوری امسال (۲۰ تا ۲۶ آذرماه) اقدام به انعقاد قرارداد سه طرح مهم پژوهشی و فنی در قالب طرح ملی شهید احمدی روشن کرد.
وی افزود: این سه طرح در حوزه های راهبردی هستند که نهایی شده و از ۳۰ دی ماه امسال نیز اجرای آنها در کهگیلویه و بویراحمد آغاز می شود.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این سه طرح شامل حفاظت هوشمند از عرصه های طبیعی از علی اکبر نیکوکار، طراحی SNIPER DETECTION با استفاده از الگوریتم TDOA بر روی تراشه FPGA از علی اکبر دسترنج و دهانشویه بیولوژیک آنتی باکتریال - آنتی فونگال حاوی ریزپپتایدهای پروبیوتیکی با قابلیت آنتی پلاک و ضدالتهابی از فرزاد کریم پور است.
اکوانیان عنوان کرد: حدود ۵۰ نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد زیرنظر استادان راهبر علاوه بر آنکه به مدت ۹ ماه در اجرای میدانی این سه طرح شرکت می کنند با نحوه ورود به جامعه و صنعت نیز آشنا خواهند شد.
وی ابراز داشت: بنیاد ملی نخبگان حدود هفت میلیارد ریال به این سه طرح اختصاص داده که بخشی از آن به دانشجویان فعال در این طرح ها پرداخت می شود.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هر دانشجو از ۱۵ تا ۴۰ میلیون ریال به طور ماهانه در این ۹ ماه دریافت می کند که نوعی کمک مالی به آنان است.
اکوانیان اظهار داشت: تعدادی کارگاه آموزشی و پژوهشی در هفته پژوهش و فناوری امسال از سوی بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد و بر اساس محورهای بیانیه گام دوم انقلاب در این استان برگزار شد.
وی افزود: یکی از محورهای مهم بیانیه گام دوم انقلاب و توصیه اول از توصیه های هفت گانه رهبر معظم انقلاب در آن علم و پژوهش اثرگذار است.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کارگاه های آموزشی و پژوهشی برگزار شده از سوی بنیاد نخبگان این استان در هفته پژوهش و فناوری امسال و دیگر ایام سال بدنبال آن است که استادان و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های استان با نحوه جهت دهی آموزش و پژوهش به سوی نیازهای اساسی جامعه هم در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی و هم در حوزه مسائل صنعتی، عمرانی، فنی و تکنیکی که نیاز زیادی به آنهاست آشنا شوند.
اکوانیان عنوان کرد: هفته پژوهش و فناوری امسال نمایشگاه مجازی با همکاری پارک علم و فناوری و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه یاسوج و دیگر مراکز آموزشی و پژوهشی این استان از سوی بنیاد نخبگان استان برپا شد.
وی ابراز داشت: ۱۲ دستاورد حوزه پژوهش یک سال گذشته بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه مسائل اجتماعی، فنی، تکنیکی، اختراعات، ابتکارات، کارگاه های آموزشی و پژوهشی، اعطای تسهیلات و جوایز دانشجویی، اعطای بورس تحصیلی و دوره های پسادکترا در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان از جمله استادان، دانشجویان، پژوهشگران و عموم مردم قرار گرفت.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد گفت: علاقمندان می توانند با مراجعه به وب سایت مربوطه در سایت بنیاد نخبگان این استان دستاوردها و برنامه های بنیاد نخبگان استان در حوزه پژوهش را مشاهده و ملاحظه کنند.
اکوانیان اظهار داشت: امسال با توجه به شرایط کرونایی و بر اساس تصمیم اعضای کارگروه علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری این استان به صورت مجازی برپا شد.
وی افزود: بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد نیز به عنوان یکی از حوزه های آموزشی و پژوهشی استان در این نمایشگاه مجازی شرکت کرد.
اکوانیان بیان کرد: تمامی مؤسسه ها، نهادها و مراکز آموزشی و پژوهشی کهگیلویه و بویراحمد در این نمایشگاه حضور داشته و فعالیت های پژوهشی خود را به طور مجازی در معرض دید علاقمندان قرار دادند.