تاثیر تغذیه سالم در دوران کرونا و واکسیناسیون

صدا و سیما شنبه 11 دی 1400 - 12:36
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تغذیه نامناسب با تضعیف سیستم ایمنی بدن بر ابتلا به کرونا و عملکرد واکسیناسیون در بدن تاثیرگذار است.

افزایش دو برابری سوء تغذیه در کودکان استان‌های کم برخورداربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا عبدالهی امروز در نشست خبری بسیج ملی تغذیه سالم که از ۱۵ تا ۳۰ دی در کشور برگزار می‌شود، افزود: تغذیه صحیح نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، در افرادی که سیستم ایمنی بدن به علت تغذیه نامناسب تضعیف می‌شود، مقاومت بدن در برابر ویروس کرونا کمتر و حتی ممکن است شدت بیماری و دوره نقاهت نیز افزایش یابد.

وی با تاکید براینکه در این بسیج به مردم اطلاع رسانی می‌شود که تغذیه مناسب و سالم از شدت بروز بیماری کرونا می‌کاهد و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، ادامه داد: نکته مهم چه برای واکسیناسیون و چه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا داشتن الگوی غذایی مناسب است؛ یعنی الگویی که در آن مصرف قند، نمک و چربی در آن کم است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف زیاد مواد قندی همانند نوشابه‌ها و شیرینی می‌تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود، بنابراین باید از مصرف زیاد و بی رویه مواد قندی و شیرین پرهیز شود.

عبدالهی افزود: پیام دیگر ما مصرف کم نمک است، زیرا ما بیش از ۲ برابر مقدار توصیه شده نمک مصرف می‌کنیم، میزان مجاز روزانه به طور متوسط ۵ گرم است. مصرف نمک زیاد به طرق مختلف رخ می‌دهد که یکی از آن‌ها نمک پنهان در انواع فست فود‌ها و سس‌ها است.

وی، ادامه داد: از سوی دیگر افراط در مصرف غذا‌های چرب و پر ادویه که معمولا هضم سنگینی دارند و حاوی اسید‌های چرب اشباع و اسید‌های ترانس هستند نیز عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی محسوب می‌شوند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: دقت در مصرف مواد غذایی و استفاده از غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که قند، نمک و چربی کمتری دارند سبب می‌شود که بدن بتواند مقاومت بهتری در برابر انواع بیماری‌ها داشته باشد.

عبدالهی افزود: باید با رعایت تعادل و تنوع غذایی وزن بدن را کنترل کنیم؛ زیرا افراد چاق معمولا احتمال بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری در آن‌ها بیشتر است و دوره بهبودی نیز بیشتر طول می‌کشد، بنابراین در کنار کاهش مصرف قند، نمک و چربی باید مصرف بیشتر سبزی‌ها و میوه‌ها به میزان ۴۰۰ گرم در روز و کنترل وزن بدن را در برنامه غذایی خود بگنجانیم؛ با این توصیه‌ها می‌توان به مقاومت بدن کمک کرد.

وی ادامه داد: ۶۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال جامعه دارای اضافه وزن و چاقی هستند و این عارضه در بزرگسالان روند افزایشی دارد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین با هشدار درباره افزایش چاقی در کشور به ویژه در بین جوانان گفت: بیش از ۲۰ درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن به ویژه چاقی شکمی هستند و مصرف بی رویه فست و فود‌ها و مواد قندی، استفاده کمتر از میوه‌ها و سبزیجات و کم تحرکی باعث افزایش چاقی در کشور شده است.

عبدالهی افزود: حدود ۵۰ درصد مردم تحرک بدنی کافی ندارند در حالیکه باید روزی نیم ساعت پیاده روی تند داشته باشند و البته شیوع بیماری کرونا و پرهیز از حضور در تجمعات باعث شد مردم بیشتر دچار اضافه وزن شوند.

وی با اشاره به برگزاری بسیج ملی تغذیه سالم در کشور گفت: هدف از برگزاری این بسیج، انتشار پیام‌هایی است که در شرایط فعلی کرونا و به علت نقش تغذیه صحیح در مدیریت کرونا اهمیت می‌یابد که چگونه می‌توان با رعایت یک الگوی غذایی درست، بیماری کرونا را کنترل کرد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر تغذیه در زمان انجام واکسیناسیون، افزود: نحوه تغذیه حتی قبل و بعد از تزریق واکسن اهمیت دارد تا بدن پاسخ مناسب تری به واکسن بدهد، پاسخ مناسب بدن به واکسن وابسته به عملکرد مناسب سیستم ایمنی ابدن است، به عنوان مثال می‌گوییم موقع واکسیناسیون ناشتا نباشید، زیرا ناشتایی موقع واکسیناسیون در برخی افراد منجر به افت فشار خون می‌شود.

عبدالهی ادامه داد: توصیه دیگر این است که باید به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنید؛ در یک برنامه غذایی صحیح باید روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب و مایعات مصرف کرد. خوردن آب و مایعات قبل و بعد از واکسیناسیون سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می‌شود، چون کم آبی بدن سبب عملکرد نامطلوب سیستم ایمنی می‌شود؛ انواع مایعات و غذا‌های آبکی علاوه بر آب، قبل و بعد از واکسیناسیون مناسب است.

افزایش دو برابری سوء تغذیه در کودکان استان‌های کم برخوردار

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزرات بهداشت گفت: با رصد تغذیه کودکان زیر ۵ سال در دو سال گذشته، شیوع سوء تغذیه در کودکان استان‌های سیستان و بلوچستان و بیرجند دو برابر افزایش یافته است.

عبدالهی افزود: اگر به موقع در این زمینه مداخله نشود، این کودکان در کوتاه مدت با کاهش قدرت ذهنی و یادگیری و در بلندمدت با کوتاهی قد و کاهش بهره هوشی مواجه می‌شوند، بنابراین همه دستگاه‌های مرتبط همانند وزارت رفاه، کمیته امداد، بهزیستی و وزارت بهداشت باید دست در دست هم این مشکل را رفع کنند.

وی ادامه داد: شبکه بهداشت و درمان علاوه بر توزیع مکمل ریز مغزی در میان همه گروه‌های سنی در استان‌های کم برخوردار در این مدت؛ مادران باردار و شیرده و کودکان را که سوء تغذیه داشتند، در خانه‌های بهداشت شناسایی و به سازمان‌های مرتبط معرفی کرده اند تا حمایت شوند؛ همچون طرح وزارت رفاه که سبد غذایی رایگان را در میان این قشر از مردم توزیع کرده است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزرات بهداشت گفت: در طرح شهید سلیمانی نیز، خانواده‌های نیازمند و دارای سوء تغذیه شناسایی شدند و بسته‌های حمایتی و غذایی میان آنان توزیع شد و این طرح همچنان ادامه دارد.

عبدالهی افزود: نکته مهم این است که بخش‌های مرتبط با یکدیگر همکاری کنند و با دادن اعتبار کافی به کمیته امداد به نیازمندان برای کمک معیشت تغذیه‌ای یاری رسانند.

وی ادامه داد: برنامه بسیج ملی تغذیه سالم از ۱۵ تا ۳۰ دی با شعار «نقش تغذیه در واکسیناسیون و مقابله با کرونا» برگزار می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.