حمید پوردیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان جو یارانهای در راستای ساماندهی و حفظ دام مولد کهگیلویه و بویراحمد تهیه و با قیمت دولتی توزیع شد.
وی بیان کرد: خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب شده تا نیاز به تغذیه دستی در دام بیشتر شود از این رو تقاضای دامداران برای تامین نهاده دامی افزایش یافته است.
پوردیان اظهار داشت: ماهانه بیش از یکهزار و ۵۰۰ تن جو از سوی این اتحادیه خریداری و بین دامداران عشایری در مناطق ییلاقی و قشلاقی توزیع می شود.
وی به خشکسالی و کاهش علوفه در استان اشاره کرد و گفت: این طرح در راستای ساماندهی دام عشایر و جلوگیری از حذف دام مولد و ایجاد انگیزه برای نگهداری دام توسط عشایر انجام شد.
پوردیان افزود: همچنین بیش از پنج هزار تن نهاده دامی شامل کنسانتره بین عشایر مناطق مختلف این استان با قیمت دولتی امسال توزیع شده است.
پوردیان بیان کرد: خرید دام مازاد عشایر این استان با هدف حذف دلال و کاهش اثرات تنش آبی بر زندگی آنان از خدمات حمایتی در حال اجرای استان است که افزون بر کمک به معیشت دامداران به کنترل قیمت محصولات دامی از جمله لبنیات کمک می کند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی عشایری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این میزان نهاد دامی بین ۱۰ هزار خانوار عشایری این استان توزیع شده است.
۸۱۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری گچساران توزیع شد
رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: ۸۱۰ تن نهاده دامی یارانهای شامل کنسانتره و جو امسال در بین عشایر این شهرستان توزیع شده است.
علی عباس سعادت افزود: از این میزان نهاده دامی توزیع شده ۵۶۰ تن جو و ۲۵۰ تن کنسانتره می باشد.
وی با اشاره به خشکسالیهای دو دهه اخیر و کاهش نزولات جوی و فقر مراتع در دسترسی عشایر نیاز به دام تعریف دستی امری ضروری و اجتناب ناپذیر در تمام فصول سال است.
سعادت اظهار داشت: خشکسالی بی سابقه منجر به کاهش تولید علوفه و سایر نهاده های دامی شده و آسیب جدی به عشایر وارد کرده است.
وی تصریح کرد: امسال سازمان امور عشایر برای تامین نهادههای دامی گامهای زیادی را برداشته و سعی کرده است مشکلات این قشر زحمتکش را به حداقل برساند.
سعادت ابراز کرد: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق عشایری این شهرستان از جمله دریلا، باباکلان، هلیگان کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سد خاکی سکونت دارند.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری می کنند.
عشایر این استان ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار نفر عشایر هستند.