امسال اما ایام فاطمیه با چند مناسبت و رویداد دیگری مقارن شد که هر یک با خود رنگ و بویی از معرفت علوی و معنویت فاطمی داشت.
هفتم دی ۱۴۰۰، ۲۱ کبوتر خونین بال فضای شهر را عطر آگین کردند و کاروان شهدای گمنام، بار دیگر جلوههایی ممتاز از حضور مردم را به نمایش گذاشت؛ صحنههایی که هر یک کتابی مطول میطلبید تا آنرا تصویر کند.
از حضور خواهر دل شکستهای که قاب عکس برادر مفقودالاثرش را بر سینه چسبانده و با چشمهای اشکبار بر تابوت شهدای گمنام دیده دوخته بود تا حضور فرزندان شهیدی که آمده بودند از همرزمان پدران شهید خود استقبال کنند؛ درود و رحمت خدا بر مردمی که حماسههایشان همواره جادوانه است.
نهم دی ۱۴۰۰، ۲ روایت زیبا و ماندگار در شهر شهیدان رقم خورد؛ در یک سوی شهر آیین پاسداشت حماسه ۹ دی و روز بصیرت با شرکت گسترده آحاد مردم در دبیرستان ماندگار امام خمینی (ره) با سخنرانی نماینده ولی فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و مسجد بابالحوائج با حضور عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد و در آن سوی شهر، در "کنگره بینالمللی به وقت حاج قاسم" که با سخنرانی فرمانده کل انتظامی کشور همراه بود نمایندگان ۲۰ کشور از جبهه مقاومت آمده بودند تا تدین و وفاداری دیار ایمان به آرمانهای انقلاب و مکتب حاج قاسم را تکریم و تحسین کنند.
سخنرانیهای حماسی و کوبنده نمایندگان جبهه مقاومت، گواه پیشقراولی ایران و نقش بیبدلیل سیدالشهدای مقاومت در مبارزه با تروریسم بود.
در همان شب، تلاوت آسمانی قاری بینالمللی حاج حمید شاکرنژاد در محفل قرآنی بچههای یا زهرای کاشان، به یاد و برای حاج قاسم در گوشه دیگری از شهر، جلوه دیگری از نشاط معنوی و غرور ملی ساکنان این سامان را تداعی کرد.
یازدهم دی ۱۴۰۰، پایتخت نهج البلاغه ایران، چهار رویداد قرآنی، فرهنگی و ارزشی را به خود دید.
برپایی محفل قرآنی استادان، حافظان و قاریان به یاد عمار انقلاب علامه مصباح یزدی و سردار دلها حاج قاسم سلیمانی با تلاوت استادانه قاریان کاشانی و برگزاری "شب شعر فاطمی" با حضور شاعران آیینی و اجرای نوسرودههای ارزشی در هیات ابوالفضلی کاشان، شبستان شهر را به نور آیات قرآن کریم و ترنم شعر فاطمی آراسته کرده بود.
همزمان با آیینهای یادشده، برپایی ۲ یادواره شهدای راوند و خزاق در حرم حضرت ولی بن موسیالکاظم (ع) راوند و یادواره شهدای قمصر کاشان در خیمهگاه فاطمیه (س) پایتخت گل و گلاب ایران، همچنان نسیم معنویت را در فضای این سرزمینهای خداجو و ولایتمدار پیچاند.
ازدحام جمعیت در یادواره شهدای راوند و خزاق و استقبال از پدر بزرگوار شهید مدافع حرم محسن حججی و سخنرانی هوشمندانه و دلسوزانه او در باب شهید و شهادت، حال و هوایی کربلایی را به حاضران منتقل میکرد و شب سرد کوهستان قمصر با نام و یاد شهیدانش، به شبی پرحرارت و مالامال از گرمای وجود شهیدان تبدیل شد.
سیزدهم دی ماه، تداعیکننده غمبارترین خبر پایان قرن یعنی ترور ناجوانمردانه سردار دلهاست؛ در این روز هر کوی و برزنی، حسینیه شهادت و بهتر بگوییم هر قلبی، عزاخانه مرد میدان بود.
یادواره شهدای سادات کاشان. ۹۰ شهید پایگاه مقاومت بسیج آیه الله غفاری، ابتکار دیگری بود که همراه با بزرگداشت ایام فاطمیه(س) و مقارن با سالروز شهادت حاج قاسم برگزار شد.
همچنین "یادواره ۷۳ شهید مدافع حرم" از لشگر فاطمیون در سالن ورزشی ناحیه مقاومت بسیج کاشان، فصل دیگری از کتاب افتخارات نسل بیدار جبهه مقاومت بود.
اینبار جلوههای کم نظیر برادری بر محور اهلبیت علیهمالسلام تماشایی بود.
نذرواره سرباز وطن در دارالسلام کاشان و ویژه برنامه گرامیداشت حاج قاسم در تالار آزادی دانشگاه کاشان با حضور خانوادههای شهدای مدافع حرم در این روز رقم خورد.
چهاردهم دی ماه، رویداد هنری "قهرمان من" با هنرنمایی دانشآموزان مدارس کاشان و میزبانی فرهنگسرای فیض کاشانی، دریچه تازهای از تاثیرگذاری شخصیت حاج قاسم را در قاب نگاه نوجوانان و نوباوگان نمایش میداد؛ واگویه های دلتنگی و ارادت به سردار دلها به روایت بچهها جذاب و خواندنی و منقلبکننده بود.
شانزدهم دی ماه مصادف با سوم جمادیالثانی و روز شهادت حضرت صدیقه طاهره، چهره کاشان را متفاوت از هر روز دیگر ساخته بود.
اجتماع عظیم هیاتهای مذهبی شهر حسینیهها در میدان کمالالملک کاشان و تشییع و بدرقه ۲ شهید گمنام و میهمان این شهر با استقبال پرشکوه مردم ولایتمدار کاشان، فرصتی را فراهم ساخت تا به طور زنده هم استانیها و دیگر شبکههای استانی سیما، شاهد این دلدادگی و شیدایی ارادتمندان به حضرت زهرا (س) باشند.
شاعران اما بار دیگر در شب شعری با نام"اشک شعر" تازهترین سرودههای خود را در مظلومیت "بضعه الرسول" قرائت کردند؛ انجمن ادبی شاعرانههای کاشان بانی این محفل ادبی در فرهنگسرای مهر بود.
و هفدهم دی ماه کاشان با آیین پایانی یک هفته "مجلس روضهخوانی" به میزبانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه این شهر در حسینیه حضرت علی اکبر (ع) همراه بود؛ آیینی که پس از اقامه نماز صبح با دعای توسل و زیارت عاشورا و سخنرانی یکی از وعاظ از سلسله جلیل سادات، لحظههای ملکوتی و پر فیضی را در سپیده دم سحرگاهان رقم میزد.
مصلای بقیهاللهالاعظم کاشان هم در روز آدینه و خطبههای نماز جمعه، شاهد مصیبتخوانی جانسوز و پرصلابت آیتالله عباسعلی سلیمانی بود؛ خطیبی که از هفتم تا هفدهم دی ماه کاشان در اکثر ویژه برنامههای ایام فاطمیه حضوری موثر و متواضعانه داشت.
ایام فاطمیه ۱۴۰۰ کاشان پرشور تر از همیشه برگزار شد و هر صنف، قشر، هیات و دستهای با سیهپوش کردن کوچه و خیابان و محل به اقامه عزا پرداختند، تعزیه خوانها تعزیهخوانی کردند و خطیبان، خطبه فدکیه خواندند تا فرهنگ فاطمی را همچنان زنده نگه دارند و به نسلهای بعد منتقل کنند.
فضای مجازی نیز فرصت دیگری را فراهم ساخت تا کاربران با پیامها، خطبهها، کلمات قصار حضرت زهرا (س) با بهرهگیری از هنر هنرمندان، شاعران، طراحان و نگارگران بیشتر مانوس شوند و لحظاتی سرشار از شور، شعور، معنویت و معرفت را نصیب خود سازند.
* رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان