عبدالرزاق صابری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساختمان انتقال خون چابهار در بارندگی شدید ۲ هفته پیش به شدت آسیب دیده و سیستم های برق ساختمان، سرور مرکزی، دستگاههای فرآوری خون و دیگر تجهیزات تهیه و نگهداری خون دچار مشکل شده است.
وی افزود: برای تامین خون بیمارستان روزانه با هزینه سنگین از شهرستانهای دیگر خون و پلاکت خون ارسال میشود حتی یکی ۲ مورد بعلت نیاز بالا به پلاکت برای نجات جان بیماران شبانه مجبور به انتقال پلاکت از ایرانشهر شده بودیم.
وی گفت: انتقال خون هر شهرستان یکی از حیاتی ترین ادارات در پدافند غیرعامل و شریان حیاتی بیمارستان است و نقش بسیار مهمی در کاهش تلفات جانی در مواقع اورژانسی دارد.
وی با اشاره به اینکه کودکان تالاسمی نیازمند خون تازه و تهیه با کسیه های مخصوص هستند که فاقدگلبول سفید باشند و این امکان در شهرستان وجود دارد اما ذخیره خون در وضعیت بحرانی است، خاطرنشان کرد: از مردم عزیز شهرستان چابهار درخواست می شود در زمینه تامین خون، بیماران نیازمند را یاری رسانند.
مدیر انتقال خون چابهار ادامه داد: انتقال خون بعلت نداشتن بودجه لازم نیاز به توجه بیشتری از سوی فرمانداران و مسولان شهرستانی دارد زیرا انتقال خون یک وظیفه ویژه است بطوریکه یک لحظه دیر رسیدن خون، جان بیمار را تهدید می کند و هیچ داروبی در آن لحظه نمیتواند جایگزین این ماده حیاتی شود.
امسال ۱۰ هزار واحد خون در چابهار مصرف شد
صابری تصریح کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد خون در شهرستان چابهار مصرف شده که فقط چهار هزار واحد آن در همین شهر تهیه شده و بقیه از سایر شهرستانها و استانهای دیگر ارسال شده است.
وی با بیان اینکه حمل و نقل خون جدای از هزینه های سنگینی که دارد پر خطر است بعلت اینکه زنجیره سرد باید در تمام مراحل حمل و نقل حفظ شود، افزود: کوچکترین سهل انگاری و بی دقتی باعث ایجاد آسیب به خون میشود بنابر این بهترین و مطمئن ترین راه تهیه خون و فرآورده های خونی در خود شهرستان و همکاری بیشتر مردم است.
وی گفت: تا پایان امسال نیاز به حداقل سه هزار واحدخون است که در صورت تحقق یافتن، نیازی به درخواست خون از شهرستانهای دیگر نیست چون کودکان تالاسمی نیاز به خون تازه وکم لکوسیت دارند و امکان تهیه خون با کیسه فیلتردار به راحتی در شهرستان چابهار فراهم است.
وی با اشاره به اینکه اخیرا سازمان منطقه آزاد چابهار برای راه اندازی خودرو و تجهیز مرکز قول کمک مالی داده که امیدواریم به زودی پرداخت و برخی مشکلات پیش رو مرتفع شود، افزود: در راه اندازی سردخانه نگهداری پلاسما و خرید ژنراتوربرق اضطراری نیازمند کمک فوری هستیم.
مدیر انتقال خون چابهار ادامه داد: پلاسماهای تهیه شده از خون باید در دمای ۴۰ درجه منفی نگهداری شوند تا فاکتورهای انعقادی آنها حفظ شود.
به گزارش ایرنا بیماران چابهاری و افراد نیازمند به خون چشم انتظار سخاوت مردم نیکوکار برای اهدای خون هستند تا با کمکهای سخاوتمندانه مشکلات آنان رفع شود.
ادامه دار بودن شیوع بیماری کرونا در کشور از جمله استان سیستان وبلوچستان و چابهار سبب کاهش چشمگیر اهداکنندگان خون شده و با وجود مصرف بالای خون در چابهار به سبب وجود بیماران تالاسمی متاسفانه انتقال خون و بیمارستان امام علی (ع) این شهرستان با کمبود شدید خون و فرآورده های خونی روبرو شده اند.
چنانچه سایر استانها و شهرستانها در رفع نیاز بیماران چابهاری به خون همکاری نکنند این شهرستان با مشکل زیادی روبرو می شود، براساس آمار سازمان انتقال خون چابهار مصرف روزانه این شهرستان حدود ۴۵ واحدخون و جوابگوی نیاز و حجم بالای بیماران است.
هر کودک تالاسمی بطور متوسط هر ۲۰ روز یک بار نیاز به خون پیدا میکند و این بستگی به شدت بیماری دارد. با این اوضاع نیاز شدید اهدای خون احساس می شود.