به گزارش همشهری آنلاین، برنامه «به وقت ایران» روز یکشنبه هشتم اسفندماه در حالی روی آنتن شبکه آموزش رفت که حسن کریمی مزرعهشاهی، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و عباس علیآبادی، مدیر عامل گروه مپنا مهمانان برنامه بودند و درباره بازگشایی حضوری مدارس و سلامت دانشآموزان به گفتگو نشستند.
در بخشی از این برنامه علیآبادی درباره فناوریهای مورد تقاضا در ایران گفت: فناوریهایی که انرژی کمتر مصرف میکنند در کشور ما طرفداران زیادی ندارند مگر اینکه شخصی بسیار به محیط زیست علاقهمند باشد و بر اساس آرمانهایش سراغ وسیلههایی با مصرف انرژی کمتر برود که در نتیجه باعث فراهم شدن صنعت و دانشگاههای مورد نیاز میشود.
او ادامه داد: ما هستیم که آموزش، صنعت، جهت و جریان آن را شکل میدهیم، مثلا اگر در جایی کسانی را استخدام کنند که به مدرک دانشگاهی آنها بیاهمیت ولی متقاضی افرادی با مهارتهای بالاست، افراد دنبال کسب مدرک دانشگاهی نیستند بلکه به مهارتهای خود میافزایند یا اگر در شرکتی تنها ساعت ورود و خروج کارمندان کنترل شود نه کاری که در آن بازه زمانی انجام میدهند همه چیز به سمت و سوی مشخصی میرود.
علیآبادی درباره صنعت خودرو بیان کرد: مثلا در صنعت خودرو وقتی موضوع برقیسازی را مطرح کنیم، اگر صنایع احساس کنند در چارچوب قواعد معینی ارزیابی میشوند پس خود را با آن قواعد تطبیق میدهند اما اگر این گونه نباشد پس اتفاقی هم نمیافتد.
مدیر عامل گروه مپنا در پایان این بخش از صحبتهایش درباره رابطه صنعت و دانشگاه تصریح کرد: صنعت چارهای جز این ندارد که سمت دانشگاهها دست دراز کند و از آنها بخواهد به او کمک کنند چرا که رقبای بسیاری دارد و باید خود دانش را ایجاد کند. برای ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاهها باید هر دو را بالغ کرد، اگر بالغ شده باشند سمت پیشرفت میروند.
«به وقت ایران» برنامهای است که در هر قسمت به موضوعهای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میپردازد. این برنامه روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۲۱:۴۵ به تهیهکنندگی سیداحسان میرمحمدعلی و اجرای ناصر خیرخواه از شبکه آموزش روی آنتن میرود.