به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، ۲۰ واحد سردخانهای با ظرفیت حدود ۷۰ هزار تُن در سطح استان کرمانشاه فعال است که با وجود اراضی کشاورزی وسیع، محصولات باغی و زراعی و همچنین تولید حدود ۵ میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی در این استان و لزوم نگهداری برخی از محصولات، وجود حداقل ۳۰۰ هزار تن سردخانه در استان ضروری است.که در حال حاضر با توجه به اولویتگذاریها و بررسیها صورت گرفته در راستای تازهخوری و ارسال محصول به استانهای همجوار، نیازمند ۳۵۰ هزار تن سردخانه بالای صفر درجه و ۱۰۰ هزار زیر صفر در استان مشهود است.
معمولا بالاترین ضایعات محصولات کشاورزی در بخش تولیدات باغبانی است. باغداران در فصل برداشت برای اینکه محصول تولیدی روی دستشان نماند مجبورند حاصل دسترنج خود را به دلیل نبود سردخانه، صنایع تبدیلی و بستهبندی مناسب با قیمت پایین به افراد سودجو و دلالان بفروشند، بنابراین برای استانی مثل کرمانشاه که در تولید محصولات کشاورزی، باغی، دامی و شیلات در کشور حرفی برای گفتن دارد کمبود سردخانه ظلم در حق کشاورز است.
از این رو ایجاد سردخانههای محصولات کشاورزی از مدتها پیش در دستور کار سازمان قرار گرفته، چرا که این سردخانهها بهعنوان مراکز ذخیرهسازی علاوه بر اینکه نقش مهمی در تنظیم بازار مصرف داخل و رونق صادرات و ایجاد ارزش افزوده دارد با جلوگیری از خام فروشی محصولات، سود را به جیب کشاورز میرساند.
به گفته سعید کریمی مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، تاکنون ۱۲۳ مجوز سردخانه محصولات کشاورزی با ظرفیت ۴۳۰ هزار تُن توسط این سازمان در استان صادر شده است.
کریمی در ادامه گفتوگو با خبرنگار فارس از پرداخت تسهیلات احداث واحدهای سردخانهای به متقاضیان خبر داد و افزود: با توجه به ضرورت ایجاد سردخانه در استان، ایجاد آن میتواند درآمدزا و اشتغالزا باشد که نیازمند همراهی بانکها و مشارکت بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اشتغال ۲۰۰ نفر در سردخانههای استان کرمانشاه، تصریح کرد: دریافت وام برای احداث سردخانه یکی از راههایی است که به صاحبان کسب و کار دارای طرح توجیهی برای احداث، این امکان را میدهد که در صورت نداشتن منابع مالی و بودجه کافی بتوانند سردخانه احداث و راهاندازی کنند.
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: تسهیلات ابلاغی از محل بند الف تبصره ۱۸ به بانک معرفی شده، که تاکنون حدود ۱۰ طرح سردخانه مصوب و به بانک عامل ارسال شده است.
وی روند پذیرش طرحها را خوب ارزیابی کرد و گفت: بازپرداخت تسهیلات ۷ ساله است (۲ سال مشارکت و ساخت و ۵ سال بازپرداخت تسهیلات) است که با توجه به درخواست خود متقاضیان تسهیلات ارائه میشود برای وامها سقفی تعیین نشده است.
کریمی در خصوص مدت زمان دریافت تسهیلات، تصریح کرد: با معرفی تسهیلات، بانک عامل ۱۵ روز فرصت برای بررسی دارند و نهایتا تا انعقاد قرارداد و وثایق ارائه شده به بانک در مجموع ۲ ماه در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: استان کرمانشاه در حال حاضر نیازمند ۹۰۰ هزار تُن ظرفیت سردخانه است تا شرایطی فراهم شود که در فصل برداشت امکان ذخیرهسازی محصولات وجود داشته باشد که احداث این ظرفیت برای سه سال هدفگذاری شده است.
کریمی ایجاد ۳۰۰ هزار تُن سردخانه در استان را در اولویت دانست و افزود: در فاز اول ایجاد ۳۰۰ هزار تُن سردخانه را در دستور کار داریم که در صورت برطرف نشدن نیاز استان فاز بعدی را شروع خواهیم کرد.
وی گفت : بیش از ۵۵ هزار تن از ظرفیت سردخانههای استان طی دو سال گذشته ایجاد شده است، ایجاد این واحدها باعث شده در سال جاری مشکلی برای ذخیره سازی محصولاتی همچون سیب زمینی و پیاز در استان وجود نداشته باشد.
تعداد واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری با توجه به حجم ضایعات محصولات کشاورزی، دامی و شیلات استان کافی نیست و لازم است با ورود سرمایهگذار در این بخش نسبت به تأسیس چندین فضا اقدام شود که در این راستا سازمان جهاد کشاورزی از سرمایهگذاران صنایع تبدیلی و فرآوری در قالب تسهیلات کمبهره هم حمایت میکند؛ نبود سردخانه و صنایع تبدیلی نه تنها سبب متضرر شدن باغدار و کشاورز میشود، مصرفکنندگان هم از زیان آن بینصیب نمیماند، عدم نگهداری استاندارد محصول باعث افت کیفیت میوه، تغییر رنگ و طعم آن میشود بنابراین احداث سردخانه یک فرصت سرمایهگذاری خوب برای استان است.
انتهای پیام/پ