افزایش صادرات از گمرک بیله‌سوار و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

ایرنا شنبه 14 اسفند 1400 - 09:55
اردبیل- ایرنا- افزایش ۵۲ درصدی صادرات از گمرک بیله‌سوار، تامین زمین و اعتبار طرح ملی مسکن، راه‌یابی یک‌هزار نفر به بازار با سامانه مشاغل خانگی و کاهش ۲۲ درصدی تصادف‌های منجر به فوت از جمله عناوین مهمترین رویدادهای خبری هفته گذشته در نقاط مختلف استان اردبیل است.
افزایش صادرات از گمرک بیله‌سوار و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

صادرات از پایانه مرزی بیله‌سوار ۵۲ درصد افزایش یافت

به گزارش روز شنبه ایرنا، بیله‌سوار مغان در ۱۶۵ کیلومتری شمال اردبیل و در همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و گمرک و پایانه مرزی این شهرستان تنها گذرگاه فعال مرزی استان است.

مدیر پایانه مرزی بیله‌سوار در این زمینه گفت: میزان صادرات کالا از این پایانه در سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافته است.

لطف‌الله بابایی به خبرنگاران بیان کرد: در این مدت در مجموع بیش از ۴۵۰ هزار تن انواع کالای ایرانی توسط ۲۰ هزار و ۲۵۶ دستگاه کامیون از پایانه مرزی بیله‌سوار صادر شده است.

وی افزود: از این مقدار ۳۸۹ هزار تن کالا توسط ۱۷ هزار و ۲۹۷ دستگاه کامیون ایرانی و حدود ۶۰ هزار تن کالا توسط ۲ هزار و ۹۵۹ دستگاه کامیون از اوکراین، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان و لهستان از مرز خارج شده است.

مدیر پایانه مرزی بیله‌سوار عنوان کرد: محصولات کشاورزی، انواع شیشه، نئوپان، انواع بنزین، میلگرد، سنگ‌های ساختمانی، انواع کاشی، خرما، نمک و پروفیل از جمله عمده کالاهای صادر شده ایرانی در این مدت بوده است.

۲۲۰ هزار نفر در انتظار عضویت تعاونی‌های مرز نشینان هستند

تعاونی‌های مرزنشینان در تمام استان‌ها غیر از اردبیل ساماندهی و دستورالعمل مربوط آن صادر شده که دلیل اصلی آن ارایه آمار بالای غیرواقعی فعالیت تعاونی‌ها و صادرات مرزی از سوی مسئولان امر در گذشته عنوان شده است.

بر اساس دستورالعمل صادره، تعاونی‌هایی که در ۲۰ کیلومتری مرز فعال هستند از معافیت گمرگی به میزان پنج میلیون ریال بهره‌مند می‌شوند اما تعاونی‌های استان اردبیل به دلیل فقدان ساماندهی از این مزایا محروم هستند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل در این زمینه گفت: تعاونی‌های مرزنشینان به منظور رفع مشکلات روستاییان تشکیل شده و بیش از ۲۲۰ هزار نفر در استان حائز شرایط عضویت در این تعاونی‌ها هستند.

علی قیطانی در جلسه با مدیران تعاونی‌های مرزنشینان اظهار کرد: با رفع مشکلات تعاونی‌ها تعداد قابل توجهی از اهالی روستاهای مرزی استان و عشایر می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند و با همدلی و همکاری بیشتر نسبت به مسایل پیرامونی خود بپردازند.

وی افزود: مردم مناطق مرزی به طور مستقیم باید از منافع و مزیت‌های تعاونی‌ها برخوردار شوند و کالاهای یارانه‌دار در اختیار این قشر زحمتکش قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل بیان کرد: باید کار گروهی با حضور نمایندگانی از دفتر امور روستایی، معاونت امور اقتصادی استانداری، اداره‌کل تعاون و یک نفر به نمایندگی تعاونی‌های مرزنشینان تشکیل شود تا نسبت به تهیه و دسته‌بندی کارشناسی مسائل و پیشنهادات تصمیمات اساسی گرفته شود.

زمین و اعتبار ساخت پنح هزار واحد مسکن تامین شد

در استان اردبیل در قالب جهش تولید مسکن قرار است ۸۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود که سقف وام این طرح در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان اعلام است.

همپنین در کلان‌شهرهای بالای یک میلیون نفر سقف این وام ۴۰۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در این زمینه گفت: زمین و منابع اعتباری دست‌کم پنج هزار واحد در قالب طرح جهش تولید مسکن و اقدام ملی تامین شده و پیش‌بینی می‌شود این واحدها تا پایان سال ۱۴۰۲ احداث و واگذار شود.

محبوب حیدری افزود: در قالب طرح جهش تولید و اقدام ملی  یک‌هزار و ۵۰۰ واحد در شهرهای مختلف استان و سه هزار و ۵۰۰ واحد نیز در شهر اردبیل در حال اجرا است که با تامین زیرساخت‌ها و زمین رایگان دارای پیشرفت مناسبی است.

وی بیان کرد: طرح اقدام ملی با طرح جهش تولید مسکن تلفیق شده و پرداخت تسهیلات بانکی با رقم مناسب انجام می‌شود ولی سعی بر این است تا این طرح هر چه سریعتر به سرانجام رسیده و پرونده ساخت و تحویل واحدهای مسکونی به شکل کامل در طرح اقدام ملی مسکن تا ۲ سال آینده به سرانجام برسد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل درباره آغاز طرح ملی جهش تولید مسکن نیز گفت: از اوایل سال آینده عملیات اجرایی  پروژه جهش تولید مسکن آغاز و پیش‌بینی می‌ شود تا ۲ سال آینده فاز اول آن تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بیش از یک هزار نفر در سامانه مشاغل خانگی به بازار راه یافتند

نرخ بیکاری رسمی اعلام شده در استان اردبیل حدود ۱۶ درصد (۶۵ هزار نفر) است ولی برخی مراجع که آمارهای کشوری بیکاری را اعلام می‌کنند، نرخ بیکاری در این استان را حدود ۱۰ درصد اعلام کرده‌اند.

هدف نهایی اجرای طرح مشاغل خانگی از سوی مسئولان امر، ایجاد اشتغال برای ۲ هزار نفر از افراد جویای کار در این استان عنوان شده است.

مسئول دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان اردبیل گفت: از آغاز اجرای این طرح تاکنون بیش از یک هزار نفر از طریق اجرای طرح مشاغل خانگی وارد بازار کار شدند.

میثم ضارب‌نیا اظهار کرد: اتصال به بازار متقاضیان به دو صورت مستقل یا از طریق پیشران صورت می‌گیرد که اطلاعات مربوط به پیشران و همچنین افراد تحت حمایتش در سامانه به ثبت رسیده است.

وی از ثبت اطلاعات مربوط به آموزش، مشاوره و همچنین استعدادسنجی این متقاضیان به همت دبیرخانه این طرح در سامانه مشاغل خانگی خبر داد و افزود: هر متقاضی در سامانه مشاغل خانگی دارای پروفایل جداگانه بوده و اطلاعات مربوطه از جمله مشخصات هویتی، بهره‌مندی از مشاوره، آموزش و همچنین استعدادسنجی در زمینه کسب و کار، فروش محصولات و در نهایت اتصال به بازار در سامانه ثبت می‌شود.

مسئول دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان اردبیل بیان کرد: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فرصت مناسبی برای اشتغال، توانمندسازی و معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان فراهم کرده است.

بازار تاریخی اردبیل توسعه می‌یابد

مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه یا راسته بازار که سال ۱۳۶۴ با شماره ۱۶۹۰ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسیده، شامل تیمچه‌ها، منازل، مسجد و حمام بوده و بنای کنونی از مجموعه اثرهای برجا مانده از دوره سلجوقی، صفوی و زندیه است.

این بازار در منابع موجود از سده چهارم هجری قمری به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، توصیف شده است و بر اساس مستندات تاریخی، این بازار در سده‌های هفتم و هشتم هجری قمری رونق زیادی داشته اما دوره اصلی رونق آن به عصر صفوی بازمی‌گردد.

استاندار اردبیل در این زمینه گفت: اجرای طرح توسعه فضای پیرامون بازار تاریخی اردبیل با حفظ بافت تاریخی در صورت تامین اعتبار اوایل سال آینده آغاز خواهد شد.

سید حامد عاملی در بازدید از مجموعه بازار، آن را به عنوان یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم گردشگری و مواریث ارزشمند اردبیل یاد کرد و افزود: این مجموعه تاریخی نیازمند توجه جدی برای مرمت، صیانت و توسعه است.

وی یادآور شد: حضور گردشگر داخلی و خارجی در این مجموعه تاریخی مستلزم ایجاد زیرساخت‌های گردشگری لازم از جمله پارکینگ، خدمات عمومی و توسعه فضای پیرامون بازار است.

استاندار اردبیل اظهار کرد: طرح توسعه فضای پیرامونی نیز با حفظ بافت تاریخی تهیه و به طرح جامع این بازار تاریخی اضافه شده است.

مدارس سنگی حذف می‌شود

بیشترین مشکل فضای آموزشی در مدارس قدیمی و در حال تخریب شهر خلخال موجود است و در صورتی که مشارکت بنیاد علوی علاوه بر مناطق روستایی به سمت مدارس شهری نیز متمرکز شود، مشکل نوسازی مدارس کهنه و فرسوده این شهر که قدمت برخی از آنها بالای ۷۰ سال است، مرتفع خواهد شد.

هم اکنون ۳۴ پروژه فضای آموزشی در مناطق مختلف شهرستان خلخال و با اعتبار اولیه ۳۲۰ میلیارد ریال در حال اجرا است که هشت پروژه از مجموع طرح‌های در حال ساخت به صورت مشارکتی و با کمک مالی بنیادعلوی اجرا می‌شود.

معاون عمرانی اداره‌کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل در این زمینه گفت: ساختمان همه مدارس با بنا و دیوار سنگی در مناطق شهری و روستایی این استان برچیده شده و مدارس جدید و نوساز جایگزین آنها می‌شود.

ادیب محمدی افزود: این اقدام در راستای اجرای طرح ملی مقاوم‌سازی ساختمان مدارس در مقابل حوادث و بلایای طبیعی انجام شده  و اداره‌کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل تجدید بنای همه مدارس سنگی این استان را در دستور کار خود قرار داده است.

وی بیان کرد: بهمن‌ماه گذشته ۱۸ پروژه آموزشی و پرورشی در قالب ۵۷ کلاس درس و با زیربنای ۶ هزار و ۸۳۹ مترمربع در مناطق مختلف این استان مورد بهره‌برداری قرار گرفت که برای اجرا و تکمیل آنها بیش از ۳۲۷ میلیارد ریال از منابع اعتباری ملی و همچنین کمک‌های خیران و طرح‌های مشارکتی هزینه شد.

معاون عمرانی اداره‌کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل با بیان اینکه از مجموع ۱۸ پروژه آموزشی و پرورشی افتتاحی، ۶ پروژه از محل اعتبارات ملی و ۱۲ پروژه به صورت مشارکتی احداث شده است، اضافه کرد: هم اکنون عملیات اجرایی ساخت ۱۸ مدرسه جدید با  مشارکت مالی بنیاد علوی و بنیاد برکت در مناطق مختلف این استان در حال اجرا است.

اردبیل از نظر بودجه ورزشی جزو ۱۰ استان برتر کشور است

بیش از ۴۰۰ هیات ورزشی و ۹۰ سازمان مردم نهاد در استان اردبیل فعالیت دارند و شمار ورزشکاران سازمان یافته در این استان به حدود ۴۰ هزار نفر رسیده است.

با وجود این آمار پیش‌تر، استان اردبیل از نظر اعتبارات ورزشی شرایط مساعدی نداشت و هیات‌های ورزشی و ورزشکاران این استان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بودند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل در این زمینه گفت: این استان از لحاظ ردیف بودجه‌ای در سال‌های گذشته جزو ۲۴ استان بود که با تلاش توانستیم آن را در ردیف ۱۰ استان اول کشور قرار دهیم.

سجاد انوشیروانی در نشست کمیته ورزش جامعه اصناف و بازاریان اردبیل افزود: بزرگترین اتفاقی که در طول این مدت برای ورزش استان رقم خورد، پرداختی بدهی‌های انباشته شده در حوزه‌های جاری و هیات‌های ورزشی بود که با حمایت نمایندگان مجلس، وزیر مربوطه و عنایت معاون رییس جمهور وقت ۵۰ میلیارد ریال اعتبار جاری به صورت مستقیم تخصیص داده شد تا از این مشکل رهایی پیدا کنیم.

وی گفت: اداره‌کل ورزش و جوانان استان اردبیل به لحاظ تملک داریی‌های ثابت و صدور اسناد برای این دارایی‌ها جزو استان‌های برتر است و تمام املاک و فضاهای ورزشی در این استان داری سند رسمی هستند.

وی بیان کرد: اعتباراتی که به اداره‌کل تعلق می‌گیرد کافی نبوده و پاسخگوی این حجم از فعالیت‌ها نیست اما تمام تلاش‌ها برای رفع موانع و مشکلات هیات‌ها، اماکن ورزشی و جوانان است که ضمن برگزاری نشست‌های تخصصی با تزریق مبالغی از ابتدای سال به حساب هیات‌های ورزشی مشکلات اعزام‌ها و برگزاری مسابقات رفع شد.

۱۳ هزار و ۵۰۰ پرونده تعزیراتی تشکیل شد

حدود ۵۰ هزار واحد صنفی در قالب ۱۱۶ اتحادیه و ۶ اتاق اصناف در این استان فعالیت دارند که با وجود هشدارهای مکرر مسئولان امر، تخلف‌هایی مانند گران‌فروشی، کم‌فروشی و عرضه خارج از شبکه در آنها مشاهده شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل گفت: بر این اساس ۱۱ ماهه امسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ مورد پرونده تخلفات صنفی در زمینه گرانفروشی، کم‌فروشی، احتکار، قاچاق کالا و یا عرضه خارح از شبکه کالاهای اساسی در تعزیرات حکومتی این استان تشکیل شد.

علی رحیمی‌آذر اظهار کرد: از این تعداد ۱۳ هزار و ۴۸۰ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و برای آنها حکم مقتضی صادر و پرونده‌ها مختومه شده است. 

وی با بیان اینکه میزان پرونده‌های تخلفات صنفی، بهداشتی و قاچاق تشکیل شده امسال در مقایسه با پرونده‌های سال گذشته ۱۳ درصد افزایش دارد، افزود: مجموع جرایم این پرونده‌ها یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است که ۲۶۰ میلیارد ریال از آن وصول و به خزانه دولت واریز شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل ادامه داد: امسال ۶ هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شد که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشت.

مددجویان با رعایت الگوی مصرف از بخشودگی گاز بها برخوردار می‌شوند

مددجویان نهادهای حمایتی که مشترک شرکت گاز هستند و هنوز اطلاعات آنها از طریق نهادهای مذکور به این شرکت ارسال نشده است، می‌توانند جهت برخورداری از مزایای بند (ی) تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۰ شماره اشتراک گاز خود را به این نهادها اعلام کنند.

در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ مشترک از مددجویان بهزیستی و ۲۲ هزار و ۵۰۰ مشترک از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) این استان از بخشودگی گازبهای مصرفی برخوردار هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل در این زمینه گفت: مددجویان نهادهای حمایتی با صرفه‌جویی و رعایت سقف الگوی مصرف با توجه به اقلیم منطقه خود از معافیت گاز بها در سقف سه پله اول مصرف برخوردار خواهند شد.

سردار اسماعیلی در این زمینه اظهار کرد: بر اساس اطلاعات واصله از کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره‌کل بهزیستی استان اردبیل نزدیک به ۲۸ هزار مشترک مشمول به شرکت گاز معرفی شدند.

وی افزود: پس از بررسی و انجام اعتبارسنجی، اطلاعات ۲۵ هزار مشترک صحیح تشخیص داده شد و بخشودگی گازبهای آنها از ابتدای سال ۱۴۰۰ در سقف الگوی مصرف در سیستم جامع مشترکین شرکت گاز اعمال گردید.

مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل بیان کرد: شرکت‌های گاز استانی براساس قانون مکلف هستند ضمن دریافت اطلاعات خانوارهای محروم زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، تعرفه این مشترکان را در دامنه مصرف تعیین شده از ابتدای سال صفر محاسبه نمایند.

۶۲۴ هکتار اراضی ملی به بیت‌المال بازگردانده شد

استان اردبیل با وسعت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومترمربع، دارای ۹۰۳ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میان‌بند و همچنین ۶۹ هزار هکتار جنگل است.

با توجه به وسعت و نسبت جمعیتی استان اردبیل، این منطقه در موارد بسیاری شاهد زمین‌خواری، تصرف غیرمجاز اراضی ملی و منابع طبیعی است.

رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل گفت: ۶۲۴ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی تصرف شده در این استان در ۱۱ ماهه سال‌جاری به بیت‌المال بازگردانده شده است.

حجت‌الاسلام حسین کثیرلو اظهار کرد: رفع تصرف این زمین‌ها با ارزش بیش از ۲۵ میلیارد ریال با تلاش‌ها و پیگیری‌های شورای حفظ حقوق بیت‌المال و همکاری و هماهنگی دستگاه‌های عضو شورا محقق شد.

وی همچنین بیان کرد: ۱۶ مورد مستحدثات غیرقانونی در اراضی ملی و منابع طبیعی استان اردبیل نیز در این مدت با مساحت ۶.۱ هکتار شناسایی و قلع و قمع گردید.

رییس‌کل دادگستری استان اردبیل افزود: در حوزه آزادسازی حریم راه‌ها هم ۳۲۰ هکتار که به طریق کشت و زرع و درختکاری مورد تعرض قرار گرفته بود، آزادسازی و ۶۱ مورد اعیانی احداث شده غیرمجاز قلع و قمع شد.

وی اظهار کرد: با هماهنگی صورت گرفته بین دستگاه قضایی و جهاد کشاورزی استان اردبیل در ۱۳ هکتار از اراضی زراعی که به صورت غیرمجاز تغییر کاربری شده و اعیانی‌هایی که در آنها احداث صورت گرفته بود،قلع و قمع و به وضع سابق اعاده گردید.

تصادفات فوتی ۲۲ درصد کاهش یافت

استان اردبیل با برخورداری از ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر راه اصلی و فرعی به دلیل فقدان استانداردسازی محورها یکی از نقاطی بود که پیش‌تر در آن تعداد قابل توجهی تصادف منجر به فوت و جرح به وقوع می‌پیوست.

اگرچه در علت وقوع تصادفات رانندگی تنها یک مولفه دخیل نبوده و کاهش آن نیازمند هماهنگی و همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف بوده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل از کاهش ۲۲ درصدی تصادفات درون شهری منجر به فوت در این استان در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.

سرهنگ سیدحجت فتاحی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: در ۱۱ ماه پارسال تصادفات درون شهری استان اردبیل ۳۶ نفر فوتی داشت اما  این رقم در مدت مشابه امسال با ۲۲ درصد کاهش به ۲۸ نفر فوتی کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه پلیس راهور کشور امسال شاخص کاهش ۱۲ درصدی تصادفات منجر به فوت برای استان ها تعیین کرده بود، افزود: استان اردبیل در سال‌جاری از لحاظ کاهش تصادفات منجر به فوت در کشور یکی از استان‌های برتر بوده است.

فتاحی با بیان اینکه حتی یک نفر کشته هم در تصادفات رانندگی زیاد است، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری رانندگان و مردم و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی آنها استان اردبیل همواره در کاهش تصادفات منجر به فوت یکی از استان های برتر کشور شود.

حوادث ناشی از کار جان ۲۰ نفر را در اردبیل گرفت

حوادث ناشی از کار حوادثی هستند که هنگام انجام وظیفه در کارگاه‌ها، موسسه‌های وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن برای بیمه شده اتفاق می‌افتد.

هرگاه در اثر رعایت نکردن مقررات از سوی کارفرما یا مسئولان واحد حادثه‌ای رخ هد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی در برابر فرد آسیب‌دیده مسئول است.

روابط عمومی اداره‌کل پزشکی قانونی استان اردبیل در این زمینه اعلام کرد که ۲۰ نفر در ۱۰ ماهه امسال بر اثر حوادث ناشی از کار در این استان جان خود را از دست داده‌اند.

بنابر اذعان این نهاد، از میان آمار اعلامی تعداد ۱۹ نفر مرد و یک نفر زن هستند؛ در حالی که سال گذشته این آمار ۱۴ نفر و همه متوفیان مرد بودند.

همچنین در این مدت ۵۹۷ نفر در اثر مصدومیت ناشی از حوادث کار با مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که از این تعداد ۵۷۱ نفر مرد و ۲۶ نفر زن بودند که این تعداد در مدت مشابه سال قبل ۵۰۳ نفر نشان می‌دهد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.