به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ندری کارشناس مسائل پولی و مالی در برنامه تیتر امشب درخصوص توقف رشد پایه پولی و تاثیر آن در اقتصاد کشور گفت: رشد پایه پولی در آذرماه صفر بود. بخش سیال پول بخشی از پول است که درمعاملات مورد استفاده قرار می گیرد.
او ادامه داد: طی ماه های گذشته تمایل به انجام معامله در بازارهای مختلف کاهش پیدا کرده و به دنبال آن انتظارات تورمی هم کاهش یافته است که پیش بینی می شود در چند ماه آینده کاهش تورم محسوسی داشته باشیم.
ندری بیان کرد: در سال های اخیر بیشتر دارایی های مردم در بازار مسکن، ارز، طلا و سکه بود اما به دلیل اینکه انتظار می رود این بازارها دیگر افزایش قیمت چندانی نداشته باشند، معاملات در آن ها کاهش پیدا کرده که البته این به معنی رکود نیست و به دلیل کاهش انتظارات تورمی و کاهش التهابات خرید است.
این کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه همچنان رشد نقدینگی در کشور وجود دارد افزود: رشد خلق پول در اقتصاد از میانگین خودش بالاتر است و رشد نقدینگی همچنان داریم.
بیشتر بخوانید
نرخ تورم آذرماه به ۳۰.۵ درصد رسید
او ادامه داد: موتور رشد نقدینگی هنوز فعال است آمار جدید به ما نشان می دهد انتظارات تورمی کاهش و تمایل به نگهداری ریال افزایش یافته است و این باعث می شود تورم ماهانه نسبت به ماه های قبل کاهش یابد. آخرین گزارش ارائه شده از میزان نقدینگی در کشور در مقایسه با ماه های قبل، وضع بهتری نشان می دهد.
ندری بیان کرد: اگر نفت بیشتری در سال آینده بفروشیم، ریال بیشتری به کشور وارد می شود و در صورتی که بانک مرکزی ارز نفروشد ممکن است رشد نقدینگی همچنان ادامه داشته باشد.
او افزود: رشد نقدینگی ناشی از افزایش دارایی های ارزی، افزایش بدهی بانک ها و افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی است که توقف رشد نقدینگی نیاز به اصلاحات ساختاری نیاز دارد.
در حال تکمیل...