به گزارش بورس تابناک، امروز ۲۱ اسفند ماه دومین نشست خبری سازمان بورس با حضور رئیس سازمان و اصحاب رسانه در حال برگزاری است. مجید عشقی در این نشست به پرسش ها و دغدغه های سهامداران پاسخ داد.
اوراق بدهی در مجموع ۲۲۴ هزار میلیارد تومان بوده و در مجموع کل تامین مالی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
یکی از فعالیتهای جدی سازمان بورس در سالجاری بحث انحصارزدایی از فعالیتهای ارایه خدمات در بازار سرمایه است. نزدیک به ۱۲ سال کارگزاری جدیدی تاسیس نشده بود که از آبان ۸ مجوز موافقت اصولی کارگزاری صادر شده و یک مجوز نیز قبلا صادر شده بود.
۸ موافقت اصولی تاسیس شرکت سبدگردان، ۳ موافقت اصولی تاسیس مشاور سرمایهگذاری و ۲ مجوز فعالیت پردازش اطلاعات مالی داشتهایم.
در حوزه صندوقها، در تلاشیم صندوقهای مختلفی را راه اندازی کنیم تا افراد با برنامههای سرمایهگذاری مختلف بتوانند از این ابزارها بهره ببرند.
تایید صلاحیت مدیران ناشران با رویکرد حرفهای دنبال شده است و سلب صلاحیت از ناشرینی که دارای حداقلهای مقرر در قانون نیستند را اقدام خواهیم کرد.
درخصوص اصلاح قانون بازار و لایحه تضاد منافع در بازار نیز اقداماتی انجام شده، اما نهایی نشده است.
پرداخت سود از سجام با پیگیریهایی که انجام شد در لایحه بودجه لحاظ شد. بالغ بر ۴۳ میلیون و ۶۶۵ هزار نفر از سهامداران سهام عدالت که سجامی بودند یا شماره شبای بانکی خود را در اختیار ما قرار داده بودند عملیات واریز سود آنان از شب گذشته شروع شده است و امیدواریم تا آخر امروز تمام شود.
سود سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی:
۵۳۲ هزار تومان
سود سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی:
۵۷۵ هزار تومان
سود سهام عدالت ۱ میلیون تومانی:
۱۰۸۱۰۰۰ هزار تومان
بحث دامنه نوسان نیز بسیار مهم است و بخشی از انجام این کار مستلزم روشن شدن برخی ابهامات اساسی همچون بودجه و مباحث سیاسی است تا بعد از رفع ابهامات دامنه نوسان به صورت تدریجی تغییر پیدا کند.
عشقی، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار: دامنه نوسان یکی از مولفه های تاثیر گذار بازار است و تلاش میکنیم بازگشایی دامنه نوسان بخش عمده بازار را در بر بگیرد و از اوایل سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.
وی افزود: بازخورد بازار، حد و حدود را مشخص میکند، همچنین گفت: دامنه نوسان به خودی خود نمیتواند بازار را به تعادل برساند و مولفههای دیگر نیز مهم هستند.
مجید عشقی با اشاره به تایید صلاحیت مدیران ناشران گفت: برای صلب صلاحیت از مدیرانی که حائز شرایط کلی نیستند بخشنامهای تهیه شده و از سال بعد اجرایی خواهد شد. از سوی دیگر امیدوار هستیم با همکاری مجلس قوانین بازار سرمایه بروزرسانی شود. بر همین اساس پرداخت سود از طریق سجام نیز باید به قانون تبدیل شود تا سهامداران در این حوزه سرگردان نشوند. سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸۶ شرکت سود خود را از طریق سجام به ۴۵ میلیون نفر پرداخت کرده اند.
عشقی با بیان اینکه جذب سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای استارتآپها در بازار سرملایه از اقدامات ما در ماههای اخیر است گفت: همچنین سامانه هوشمند پایش و نظارت بر بازار سرمایه راهاندازی و مورد استفاده قرار گرفته است. سامانههای متعددی راهاندازی کردهایم که یکی از آنها سامانه یکپارچه مدیریت نهادهای مالی با رویکرد الکترونیکی کردن صدور مجوز است.
وی تصریح کرد: همچنین الکترونیکی شدن برگزاری مجامع شرکتها به خوبی عملیاتی شد. تقویت صندوق تثبیت بازار هم از مواردی بود که در بودجه دیده شد و ما همواره پیگیریم تا مبالغ درنظر گرفته شده واریز و به کمک بازار بیاید. آموزش و ترویج سواد مالی برای ارتقا وضعیت بازار سرمایه بسیار مهم است که ما نیز به آن توجه ویژه داریم. توسعه مراکز آموزش و آزمون در شهرهای مختلف و راه اندازی پلتفرم آموزشی تبسم در همین راستا در دستور کار قرار گرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه اگر مشکل نرخ گاز حل نمی شد مشکلات زیادی را در آینده تجربه میکردیم تاکید کرد: هسته معاملات آماده شده و در حال حاضر ماژولهایی که باید به سامانه های پس از معاملات، محاسبه شاخص و نظارتی متصل سود در حال آزمایش است.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه، این هفته از سامانه پایش بازار سرمایه رونمایی خواهد شد، گفت: سامانه هوشمند نظارت بر شرکتهای سبد گردان نیز در دست بهره برداری است. از سال قبل نیز هسته اصلی سامانه بومی معاملات اماده شده است ولی ماژولهای فرعی ان از جمله محاسبه شاخص و .... در دست بررسی است که به زودی وارد مدار خواهد شد.
گام بعدی و مهم سازمان بورس بعد از افزایش دامنه نوسان چه خواهد بود؟
مجید عشقی در پاسخ به پرسش خبرنگار بورس تابناک مبنی بر اینکه گام بعدی و مهم سازمان بورس بعد از افزایش دامنه نوسان چه خواهد بود؟ گفت: اصلاح بازارگردانی بسیار مهم است و در برنامه سازمان بورس قرار دارد. تغییرات متناسب بر بازار را در برنامه داریم اما به علت قطعی نشدن در این رابطه صحبتی نمیکنیم.
راه اندازی اتاق فکر و تداوم نشستهای تخصصی آن
سازمان بورس به دلیل گسترش اثر گذاری تصمیمات خود، نشستهای مستمری را در قالب اتاق فکر با نهادهای مختلف و افراد متعدد به صورت متداوم برگزار میکند ازجمله مدیران قبلی سازمان بورس، شرکتهای کارگزاری ، شرکتهای تامین سرمایه و هلدینگها و حتی در تصمیمات هیات مدیره نیز تا پیش از تصویب موارد و ایین نامه ها نظرات فعالان و دست اندرکاران را دریافت میکنیم.
چه زمانی سهامداران از ضرر خارج خواهند شد؟
عشقی: هیچ کس نمیتواند بگوید چه زمانی ضرر سهام داران جبران خواهد شد.
در همین بازار افراد مختلفی هستند با سهام مختلف و پرتفوی مختلف و وضعیت آنان کاملا متفاوت است.
خیلی سخت است سهام داری باشد که به اندازه شاخص سود و زیان کرده باشد.
قطعانمیتوانم بگویم که شاخص چه زمانی باز میگردد بعضی از نماد ها شاید هیچ وقت به حالت گذشته باز نگردد شاید بعضی تا چند ماه دیگر برگردد بستگی به سهام دارد.
تلاش کردیم ظن دستکاری را به حداقل برسانیم. تمام نمادها از سال گذشته بررسی شده و اگر تخلفی در هر یک از نمادها شکل گرفته با آن برخورد شده است.
به گفته مجید عشقی در زمینه خرید یا فروش سهام بویژه موضوع پذیره نویسی سرخابیها در بازار پایه فرابورس که مشمول پذیرش نمیشوند، توصیهای داریم و رویکرد ما شفاف سازی در خصوص اطلاعات است. بحثهایی که در کانالهای خبری فرابورس در شبکههای اجتماعی اعلام می سود شاید از نوع هشدار باشد و سهامداران با دقت سرمایه گذاری کنند.
وی تصریح کرد: باشگاه استقلال و پرسپولیس مشمول پذیرش در بازار نیستند اما با توجه به رویکرد شفاف سازی و لزوم نظارت و کنترلهای حسابرسی و حاکمیت شرکتی مقرر سد تا سهام سرخابیها در تابلو بازار پایه درج و پذیره نویسی شوند.
پرداخت سودها به صورت تجمعی و الکترونیکی
عشقی: سود شرکت ها در یک مرحله جمع آوری و پرداخت شد
باتوجه به وضعیت شرکت ها قابل تصور است که مشکل مالی داشته باشند اما ما از مراجع قضایی پیگیری خواهیم کرد.
سیاست ما این است که پرداخت سودها به صورت تجمعی و الکترونیکی انجام شود.
عشقی افزود: این بخش هم برای کارهای پژوهشی و هم برای رصد عمومی معاملات مفید خواهد بود. راه اندازی دیتا سنتر بازار سرمایه در بورس ایران انجام شده است. ارتقاء جایگاه سند باکس بازار سرمایه انجام شده است. زیر ساخت لازم جهت جمع آوری اطلاعات مربوط به دارندگان اطلاعات نهانی فراهم شده است.
این خبر در حال تکمیل است...