به گزارش ایرنا ،علی نباتی روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی خلخال اظهار کرد:بیکاری منشا بسیاری از آسیبهای اجتماعی و افزایش جرایم کیفری در این شهرستان است و با توجه به فقدان زیرساختهای لازم برای اشتغال بکار افراد صدور احکام قضایی حبس برای مجرمان سرقتهای خرد و افزایش جمعیت کیفری زندان راهکار مناسبی برای کاهش جرایم کیفری همچون سرقت در خلخال نیست.
وی گفت:در حالی که برخی از عوامل دخیل در بیکاری مردم خلخال فقدان زیرساختهای لازم برای ایجاد اشتغال از جمله نبود کارخانههای بزرگ صنعتی است ولی از طرفی بیتوجهی مسئولان اجرایی استان به برخی مسایل اداری از جمله مدیریت ۱۵ ماهه اداره تاثیرگذار در بحش اشتغال صنعت،معدن و تجارت خلخال بصورت سرپرستی از سایر عوامل تاثیرگذار در روند رو به رشد بیکاری و مهاجرت از این شهرستان است.
رئیس دادگستری خلخال افزود: لازم بود با ایجاد زیرساختهای لازم از ظرفیتهای خدادادی منطقه برای ایجاد اشتغال شهرستان به نحو شایسته ای استفاده شود اما کوتاهیها در این امر موجب شده تا مشکل بیکاری در خلخال به بزرگترین مشکل مردم و مهمترین دغدغه فکری مسئولان تبدیل شود.
در این جلسه امام جمعه خلخال نیز با بیان اینکه در دین اسلام به فقرزدایی از جامعه به عنوان عاملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید شده، گفت: فقر همراه با بیکاری گسترده به مشکلات دامن میزند و نگران کننده شده است.
حجت الاسلام کریم اسدی افزود: برغم خدمات بسیار شایسته ارائه شده از سوی نظام اسلامی در ۴۳ سال گذشته به مردم منطقه در عرصههای مختلف تاکنون برای ایجاد زیرساختهای ایجاد اشتغال همانند ارائه خدمات در شهرستان کار نشده و این امر موجب افزایش مهاجرت افراد جویای کار از این منطقه و به مناطق برخوردار کشور شده است.
وی گفت: انتظار از بخش خصوصی برای حل ریشهای بیکاری در خلخال با توجه به فکر اقتصادی و تلاش برای کسب درآمد بیشتر از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز انتظار معقولی برای رفع مشکل بیکاری منطقه نیست.
امام جمعه با درخواست از اهالی فکر و اندیشه برای کمک به حل مشکل بیکاری خلخال افزود: با توجه به ظرفیتهای موجود منطقه از جمله ظرفیت کشاورزی، دامداری، معادن غنی و نیروی انسانی تحصیل کرده و جوان رسیدن به اهداف توسعه و رفع معضل بیکاری در صورت وجود همت والا در بین مسئولان و همراهی مردم دور از انتظار نیست.
خلخال با ۸۶ هزار نفر جمعیت در جنوب اردبیل قرار دارد و نرخ بیکاری بالای ۲۲ درصدی همراه با روند رو به رشد مهاجرت بزرگترین معضل اجتماعی در این شهرستان است.