به گزارش ایرنا ، علی نباتی روز پنجشنبه در نشستی با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اظهار کرد: اگر چنانچه نیروهای با پست خلخال قابل بازگشت به شهرستان هستند که سریع این کار انجام و در غیر این صورت نیروهای جدید جایگزین پستهای به ظاهر پر ولی خالی اداره منابع طبیعی خلخال شوند.
وی ادامه داد: علاوه بر کمبود نیروی انسانی نسبت به وسعت جنگلها و مراتع که کار حفاظت از آن را مشکل میکند، تجهیزات اداره منابع طبیعی این شهرستان نیز جوابگوی نیاز ماموران یگان حفاظت با توجه به کوهستانی بودن و پراکندگی روستاها نیست و افزایش توان خودرویی و لجستگی و ارتقای سطح تجهیزات حفاظتی خلخال ضرورت دارد.
نباتی همچنین با اشاره به احتمال شیوع آفتهای جنگلی از جمله پروانه دم قهوهای آمریکایی در جنگلهای خلخال خواستار آمادگی منابع طبیعی خلخال برای مقابله با چنین آفاتی در جنگلهای منطقه و تامین بموقع اعتبارات برای تامین امکانات موردنیاز شد.
رئیس دادگستری خلخال همچنین با اشاره به ظرفیتهای بزرگ گردشگری این منطقه بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت جنگلها و مراتع شهرستان برای توسعه صنعت گردشگری خلخالتاکید کرد و خاطرنشان کرد: برخورد با افرادی که به چهره طبیعی و گردشگری منطقه آسیب میزنند، باید در دستور کار منابع طبیعی قرار بگیرد.
وی بیان کرد: در کنار عطوفت اسلامی با دامدارانی که تعداد دام را بر اساس پروانه چرا در مراتع رعایت میکنند ،برخورد با دامداران خاطی و مخرب منابع طبیعی ضرورت دارد.
دادستان عمومی و انقلاب خلخال نیز در این نشست خواستار توسعه پروژههای آبخیزداری برای پیشگیری از فرسایش خاک و از بین رفتن منابع طبیعی شد و گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری علاوه بر حفظ مراتع و جلوگیری از فرسایش خاک موجب افزایش سطح آب سفرههای زیرزمینی خواهد شد.
آرش جعفری از ممنوعیت صدور هرگونه پروانه بهرهبرداری از معادن شن و ماسه از سوی ادارات کل مرتبط با این موضوع در اردبیل خبرداد و افزود: بر اساس مصوبه شورای تامین این شهرستان هیچ یک از ادارت کل حق صدور پروانه بهرهبرداری معادن شن و ماسه را برای مناطق تابعه ندارند.
دادستان خلخال گفت: بیتوجهی به این امر در گذشته و صدور بیحساب و کتاب پروانه بهرهبرداری معادن سنگهای ساختمانی و شن و ماسه لطمات جبرانناپذیری به چهره منطقه زده و به شکل دامداری سنتی منطقه به شدت آسیب زده است.
وی اظهار کرد: علاوه بر اعتراض اهالی روستاها به این امر ، فعالیت معادن متعدد موجب از بین رفتن آسفالت راهها و آلودگی هوا و طبیعت در بسیاری از مناطق محل فعالیت این معادن شده است.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.