به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این کتاب اثر مصطفی خدامی در ۱۲۸ صفحه، شمارگان ۱۶۵۰ نسخه از سوی مؤسسه انتشارات قدیانی روانه بازار نشر شده است.
با نگاه کلی به کتاب میتوان به وجود عناصر محوری مشترک در داستانها پی برد. مثلاً داستان «تو پسرم هستی» داستان زندگی شهیدی را روایت میکند که به نقل از مادر این شهید، کودکی و نوجوانی پر از شیطنت و جوانی سراسر وقار و متانت داشته است و یکی از شیطنتهایش در سال دوم دبیرستان این بوده که شناسنامهاش را دستکاری کرده تا به جبهه اعزام شود و به هدفش نیز میرسد، چشمانتظاریهای مادر شروع میشود تا جایی که برای مدت طولانی هیچ خبری از پسرش بدستش نمیرسد و مادر هر روز دنبال شهدایی میرود که پلاک نداشتند و به خانوادهها اطلاع میدادند که برای شناسایی بروند. یکی از روزها که مادر این شهید برای شناسایی میرود، با مادری مواجه میشود که بالای سر یک شهید نشسته و خدا را شکر میکند که فرزندش مفقود نشده، نزدیک که میشود، فرزند شهیدش را میبیند در حالی که نصف صورتش نبود و انگشتری که برایش خریده بود در دست داشت. تنها یک مادر در این لحظه حال یک مادر را میفهمد، پس فقط اسم شهیدش را میپرسد و بدون اینکه چیزی بگوید از آنها دور میشود تا بداند از این به بعد باید بر سر کدام مزار برود.
در داستان ششم، با عنوان «جابجایی»، موضوع گذشت و فداکاری نقش مهمی دارد. راوی در این داستان درباره یک اسیر عراقی میگوید که با نشان دادن عکس فرزندش و اظهار پشیمانی دل سرباز ایرانی را بدست میآورد همین شخص عراقی باعث آزاد شدن این رزمنده از دست نظامیان عراقی میشود.
در باقی داستانهایاین کتاب نشانههای کوچک و بزرگی از جنگ و اثرات آن دیده که درواقع ناشی از درک دفاع مقدس است.
مصطفی خدامی نویسند «یک پسر و دو مادر» متولد ۱۳۵۸ در شهرستان رزن استان همدان است. او مدرک کارشناسی مددکاری اجتماعی دارد. نویسندگی حرفهای را از سال ۱۳۹۵ شروع کرده است. «نامههای گمشده» ، «واگن مخصوص»، «ها؛ داستانهای مینیمال» و «هدیهای از یک جن» از دیگر آثار وی است .