به گزارش ایرنا،هر چند که با تغییر سبک زندگی و سکونت اغلب مردم در آپارتمانها، انجام بسیاری از آداب و رسوم مخصوص ماه مبارک رمضان به ویژه در نسل جوان کمرنگ شده ، ولی هنوز هم بسیاری از خانواده های ورامینی از جمله روستائیان این شهرستان، با به جای آوردن آداب و رسوم قدیمی مربوط به ماه رمضان، سعی در حفظ ارزشهای فرهنگی بر جای مانده از گذشتگان دارند .
خانه تکانی یکی از مهمترین رسوم مردم ورامین در ماه رمضان است ، گویی در این شهرستان یک عید دیگر نیز از راه رسیده است و خانمهای خانهدار، تمامی وسایل خانه را از گرد و غیار می زدایند و محیط خانه را به مکانی پاکیزه برای روزه داران مبدل می کنند.
غبارروبی از مساجد و حسینیهها از دیگر آدابی است که مردم پیش از آغاز ماه مبارک انجام میدهند تا خانه خدا برای پذیرایی از روزهداران آماده شود.
نوجوانان دختر و پسر روزه اولی از والدین هدیه می گیرند
این روزها جوانان و نوجوانان دختر و پسری که برای اولین بار اقدام به روزه گرفتن کرده اند،از دست والدین خود هدایایی را دریافت می کنند ، هر چند که طی دو سال گذشته و به واسطه شیوع ویروس کرونا ، برگزاری برخی از مراسم در مساجد و حسینیهها با محدودیت همراه شده ولی چند سالی هست که جشن روزه اولی ها نیز در مساجد شهرستان ورامین برگزار میشود.
افطاری دادن یکی از سنتهای حسنهای است که مردم شهرستان ورامین همچون سایر هموطنان مسلمان و روزهدار آن را اجرا می کنند و در اغلب مساجد ورامین ، بعد از اقامه نماز مغرب و عشا ، افطاری مختصری به افراد داده می شود تا اگر نیازمندی نیز در بین نمازگزاران باشد، از این افطاری استفاده کند .
با وجود برخورداری تمامی مناطق روستایی از امکانات و زیرساختهای لازم، هنوز در اغلب روستاهای شهرستان ورامین نزدیک سحر، افرادی فانوس به دست در کوچه بانگ بر آورده و موقع سحر را به مردم اطلاع می دهند و هنگام اذان صبح بر بلندای روستا و گلدستههای مساجد، بانگ اذان سرمی دهند .
یکی از پسندیده ترین کارهایی که در ایام ماه مبارک رمضان از سوی مردم و خیرین بیشتر مورد توجه قرار می گیرد رسیدگی به ایتام و نیازمندان است و مردم با حضور در مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست بهزیستی، نذورات خود را به این مراکز اهدا می کنند .
کمکهای خیرین زمینه ساز آزادی زندانیان جرائم غیرعمد
انجمن حمایت از زندانیان ورامین همه ساله با برگزاری مراسم ، کمکهای خیرین را جمعآوری کرده و زمینه آزادی زندانیان جرائم غیرعمد را فراهم میکند.
شبهای قدر ، زمان شبزندهداری مردم همراه با راز و نیاز با خداوند متعال است و برخی از شهروندان ورامینی در این ایام در مساجد اعتکاف کرده و سحری و افطار خود را در مسجد استفاده می کنند .بسیاری از خیابانهای مجاور مساجد معروف ورامین فرش شده و مردم تا سحر ندای " الغوث الغوث خَلِصنا مِنَ النّار یا رَب" سر میدهند.
در ایام شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) مردم شهرستان با سیاه پوش کردن خیابانها و کوچه ها آماده عزاداری شهادت این امام همام می شوند. دسته های عزاداری چون ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به خیابانها آمده و ضمن عزاداری ، با حرکت به سمت امامزادگان مدفون در شهرستان این ضایعه دردناک را به آنها تسلیت می گویند
در روز عید فطر نیز مردم ورامین با پوشیدن لباس های نو علاوه بر حضور در نماز عید فطر به دید و بازدید از یکدیگر شتافته و به کوچکترها عیدی میدهند .
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.