به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، همه ما درباره اصل ماه رمضان و روزه آن مفصل شنیدهایم، این روزها هم شاید بسیار بیشتر بشنویم. در روایتی آمده است که «من صام یوم تصوعاً فلو یعطی منع الارض ذهبا لم یستعد ثوابه»؛ یعنی کسی که یک روز را با میل و رغبت روزه بگیرد، خداوند اگر همه زمین را بهعنوان پاداش، پر از طلا کند و به او بدهد، هنوز ثواب او را بهطور کامل تا روز قیامت نداده است.
یعنی دنیا اصلاً ظرف پاداش روزهدار نیست و باید در قیامت پاداش او داده شود. این پاداش یک روز روزهدار است. ما نظیر این روایت فراوان داریم که همه شنیدهاند یا خواندهاند. پیامبر در حدیثی قدسی فرمودهاند: «الصوم لی و أنا اجزی به»؛ یعنی روزه برای من [خداوند] است و من خودم پاداش روزهدار هستم.
اما جالب است بدانیم با همه فضیلتی که راجعبه روزه ماه رمضان آمده است، درعینحال پیامبر میفرمایند: «تفطیرک الصائم افضل من صیامک»؛ از این روزهای که اینچنین ثوابی برای آن آمده است هم بالاتر داریم. از روزه بالاتر چیست؟ افطاری دادن به یک روزهدار. اگر مردم ما به همین نکته توجه داشته باشند و باور کنند که عملی بالاتر از روزه وجود دارد و آن افطاری دادن به روزهدار است، مسئله خیلی مهمی تحقق مییابد. در این صورت، رغبت مردم به افطاری دادن و مخصوصاً افطاریهای ساده، افزایش مییابد.
در خطبه شعبانیه پیامبر فراوان شنیده و خواندهایم که فرمودهاند: «اگر کسی یک روزهدار را افطار دهد، ثواب آزاد کردن یک بنده را خدا به او اعطا خواهد کرد.» اصحاب عرض کردند: «یا رسولالله ما همه توانایی افطاری دادن به دیگران را نداریم.» حضرت فرمودند: «اتقوا الله ولو بشق تمره، ولو بشربه من الماء»؛ یعنی حتی بهاندازهی یک جرعهی آب، حتی بهاندازه یک دانه خرما، در این کار خیر سهیم باشید.
همانطور که گفته شد، افطاری دادن به روزه دار دارای ثواب و اجر بالایی نزد پروردگار دارد که باید در این ماه مبارک رمضان به آن توجه داشت. در شهر کرمانشاه گروه های جهادی و هیات مذهبی مختلفی در این ماه با برپایی سفره های افطاری، روزه داران را افطار می دهند که یکی از این هیات مذهبی، هیات محبان شاهزاده علی اکبر (ع) کرمانشاه است.
این هیات از سال ۱۳۸۰ تا کنون بمدت بیست سال با برپایی خیمه ای بنام کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) در میدان غدیر کرمانشاه، بعنوان یکی از اولین ها و قدیمی ترین خیمه های افطاری کرمانشاه در ماه مبارک رمضان، روزانه بیش از دو هزار نفر از روزه داران را افطار می دهد.
در این خیمه علاوه بر افطاری، با شناسایی افراد مستضعف، نسبت به تهیه و توزیع بسته معیشتی و بن غذایی نیز اقدام می کند.
در دوسال گذشته به دلیل بیماری کرونا، خیمه افطاری برپا نشد اما مسئولین هیات اجازه ندادند که چراغ آن خاموش شود و با برپایی آشپزخانه ای اقدام به تهیه غذای گرم و توزیع در بین نیازمندان نمودند. اما امسال باتوجه به بهتر شدن وضعیت کرونا و با اخذ مجوزهای لازم، خیمه کریم اهل بیت مجددا در میدان غدیر برپا شد و هزاران نفر از روزه داران، روزه خود را در این خیمه افطار می کنند.
از دیگر برنامه های این هیات، برگزاری مراسم شام غریبان امیرالمومنین حضرت علی (ع) است که بیش از یک دهه بصورت دسته عزاداری در سطح شهر کرمانشاه و توسط این هیات در میدان غدیر برگزار می شود.
خیمه کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) از اول رمضان تا پایان میزبان روزه داران در میدان غدیر است.
انتهای پیام/ح