نگاهی به منابع مطالعاتی ماه مبارک رمضان

صدا و سیما شنبه 27 فروردین 1401 - 14:46
ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای مطالعه درباره برکات و ثمرات این ماه پرفیض است به همین منظور کتابهایی با این موضوع معرفی می شوند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن و ویژگى هاى منحصرى که دارد در میان ماه هاى سال برترین است به همین منظور معرفی منابع مطالعاتی لازم در این زمینه می تواند انسان را در زمینه بهره مندی از فواید و برکات این ماه یاری رساند که در این زمینه تعدادی کتاب معرفی می شوند.
کتاب «برنامه ارتباط با خدا در ماه مبارک رمضان»نگاهی به منابع مطالعاتی ماه مبارک رمضان
نویسنده کتاب ملامحمدمحسن فیض کاشانی است انتشارات محمدی این کتاب را در ۲۴۴ صفحه منتشر کرده است.

کتاب یاد شده ابتدا به احکام روزه می‌پردازد و با اشاره به شروط، واجبات، مکروهات و اسرار روزه و همچنین شروط باطنی آن، به مباحثی، چون ادعیه ماه مبارک رمضان، شامل: دعای بعد از نماز، دعای شب‌های ماه مبارک رمضان، دعای افتتاح از، ولی عصر، دعا‌های منسوب به امام محمد باقر-علیه السلام-، دعای شب قدر، دعا‌های شب‌های احیا و نماز عید فطر پرداخته است.

 

کتاب «سخنی درباره روزه» 

این کتاب به قلم سید هاشم رسولی محلاتی.و با تلاش انتشارات شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در سال هزار و سیصد و هفتاد پنج چاپ شده است.

این کتاب در طی سه بخش، فضیلت و ثواب روزه، فضیلت ماه مبارک رمضان و برخی احکام و مسائل مورد ابتلای روزه داران را بیان کرده و شرحی اخلاقی و عرفانی بر دعا‌های روز‌های ماه مبارک رمضان است. در این اثر، به بحث درباره محتوای عرفانی ادعیه ماه رمضان، مانند: توحید و خداشناسی، رابطه توحید با ولایت اهل بیت-علیهم السلام-، نشانه‌های موحدان، اسما و صفات الهی و کسب مقامات سیروسلوک پرداخته شده است.نگاهی به منابع مطالعاتی ماه مبارک رمضان
حضور قلب در نماز، موانع استجابت دعا، مراتب رشد و کمال انسانی، توبه و استغفار، ظهور صفات خدا در برخی انسان ها، معارف توحیدی، ویژگی‌های روز قیامت، مهم‌ترین اعمال در ماه مبارک رمضان، فضل و رحمت خداوند در این ماه، جبر و اختیار، معنای عبادت و حقیقت عبودیت، آثار منفی گناه در دنیا و آخرت، محاسبه نفس در ماه رمضان و برخی دیگر از مسائل اخلاقی، از مهم‌ترین مندرجات مطرح شده در این نوشتار است.

 

 

کتاب « رمضان در تاریخ» 

این کتاب به قلم عالم جلیل القدر و مرجع جهان تشییع آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به رشته تحریر درآمده و دفتر تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی، آن را در سال نود و دو به چاپ رسانده است.

کتاب حاضر، شرح و تحلیل و درس‌هایی از چند حادثه از حوادث تاریخی این ماه مبارک است که به‌منظور تقویت درک مذهبی و رشد افکار و بیدار شدن احساسات اسلامی نوشته شده است.نگاهی به منابع مطالعاتی ماه مبارک رمضان

در این کتاب به موضوعاتی مانند، بیعت با ولایتعهدی امام رضا علیه السلام؛ وفات جناب ابوطالب علیه السلام؛ وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها؛ حدیث اخوّت؛  ولادت و زندگانی امام حسن مجتبی علیه السلام؛ ولادت حضرت امام جواد علیه السلام؛ غزوه بدر؛ فتح مکه و حوادث آن و شهادت حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام پرداخته شده است.

 

 

کتاب «انوار الملکوت: نور ملکوت روزه، نماز، مسجد، قرآن، دعا»

این کتاب از منظر توحیدی و عرفانی به اسرار روزه، نماز، مسجد، قرآن، دعا می‌پردازد که طیّ سخنرانی هائی در ماه مبارک رمضان ۱۳۹۰ هجری قمری بوسیله مرحوم علامه آیه الله العظمی حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی در مسجد قائم طهران ایراد شده بود.

فرزند ایشان خلاصه‌ای از مواعظ و گفتار‌های اخلاقی پدر بوده که در رمضان ۱۳۹۰ هجری قمری بیان گردیده است. این مواعظ که توسط خود ایشان خلاصه شده، شامل طیف گسترده‌ای از موضوعات اسلامی با رویکردی عرفانی و معنوی درباره عقاید شیعه، احکام روزه، نماز، شرح اوصاف و حقایق قرآن می‌باشد.

مؤسسه ترجمه و نشر دوره علوم و معارف اسلامی، این کتاب را در ۴۰۱ صفحه. تنظیم و منتشر کرده است.نگاهی به منابع مطالعاتی ماه مبارک رمضان

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.